GÜNDEM - 24 Haziran 2023 Cumartesi 10:27

Görme engelli Zeynep Teyze, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tanışmak istiyor

A
A
A
Görme engelli Zeynep Teyze, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tanışmak istiyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi stresten 4 paket sigara içtiğini belirten görme engelli Zeynep Teyze, Cumhurbaşkanı ile yüz yüze tanışmak istiyor.

Bursa'nın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın zaman zaman ziyaret edip hayır duasını aldığı 58 yaşındaki görme engelli Zeynep Karakuş, en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek olduğunu söyledi. Özkan’ın Karacabey’de devam eden altyapı çalışmalarını yerinde incelediği esnada karşılaşan ikilinin sohbeti kameraya yansıdı. Zeynep Karakuş, 5 Temmuz’da doğum gününü belediyede Başkan Ali Özkan ile kutlamak istediğini söyledi. Bu talebi kabul eden Özkan, hemen ilgili birimi arayarak bu konuda talimat verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmayı çok istediğini belirten Zeynep Teyze, seçim günü yaşadığı stresten dolayı 4 paket sigara içtiğini söyledi. İmkan olursa bu talebi yerine getirmeye çalışacağını belirten Başkan Ali Özkan, Zeynep Karakuş’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sigaraya çok karşı olduğunu hatırlattı. Zeynep Karakuş ise “Biliyorum onun yanında sigara içmem” diyerek karşılık verdi.

Görme engelli Zeynep Karakuş ile yıllar önce Karacabey’in tatil beldesi Yeniköy’de tanıştıklarını ve o zamandan beri belli aralıklarla görüştüklerini belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Zeynep hanım, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çok tanışmayı istediğini dile getirdi. Seçim günü çok büyük stres yaptığını, Cumhurbaşkanımızın seçim sonucunu çok merak ettiğini ve bu durumdan dolayı da 4 paket sigara içtiğini söyledi. Tabii ben de kendisine Cumhurbaşkanımızın sigaraya çok karşı olduğunu, sigarayla mücadele için kampanyalar yaptığını ve vatandaşlarımızın bu illetten kurtulması için telkinlerde bulunduğunu ifade ettim” dedi.
Zeynep Karakuş’tan bir de söz alan Başkan Özkan, “Seçim günü sigarayı stresten ve aşırı heyecandan dolayı kullandığını, gerekirse bırakabileceğinin sözünü aldık. Kendisinin Cumhurbaşkanımızla şiddetli bir tanışma arzusu var. İnşallah fırsat olursa biz de Zeynep Hanım’ı zât-ı âlileriyle görüştürmek istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önleyecek bir yasal düzenleme gündemimizdedir” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önleyecek, daha fazla caydırıcı olacak, faillere yönelik cezaları arttıran bir yasal düzenleme gündemimizdedir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son günlerde eğitimcilere yönelik artan saldırılar nedeniyle Ankara Atatürk Lisesi’ni ziyaret ederek idareciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer verilen tedbir hükümlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Eğitim çalışanlarına yönelik kabul edilemez şiddet olaylarına karşı tavırlarını burada bir kez daha net şekilde ortaya koyduklarını belirten Yılmaz, eğitim camiasına yönelen her türlü şiddeti, ülkenin geleceğine yapılan bir saldırı olarak gördüklerini ve şiddetle kınadıklarını ifade etti. “Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önleyecek bir yasal düzenleme gündemimizdedir” Şiddetin özellikle öğretmenlik gibi, doktorluk gibi kutsal görevler ifa edenleri hedef almasını anlamalarını da affetmelerinin de mümkün olmadığını vurgulayan Yılmaz, “Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önleyecek, daha fazla caydırıcı olacak, faillere yönelik cezaları arttıran bir yasal düzenleme gündemimizdedir. Soruna köklü ve kalıcı çözüm için, hazırlıklarını sürdürdüğümüz Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmeni güvence altına alacak çerçeveyi netleştiriyoruz. AK Parti Meclis Grubumuz ile istişare içinde hazırlanan taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine gelecektir. Taslak; eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunun kapatılmasını, bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini, bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini içeriyor” ifadelerini kullandı. Yılmaz konuşmasında yeni taslakla birlikte özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisiyle aynı şekilde korunmasının öngörüldüğünü vurguladı. Milletvekillerinin siyasi parti ayırt etmeksizin TBMM’de bu düzenlemeye sahip çıkacağına ve düzenlemenin en hızlı şekilde yürürlüğe gireceğine inandığının altını çizen Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarını, öğrenci velilerini ve medya organları başta olmak üzere eğitim öğretimin tüm paydaşlarını şiddete karşı farkındalığı ve duyarlılığı artıracak şekilde destek vermeye davet etti.