EKONOMİ - 26 Eylül 2009 Cumartesi 15:49

Güllüoğlu Manhattan'da

A
A
A
Güllüoğlu Manhattan'da

Güllüoğlu, Newyork'un ardından, bugün Amerika'daki 2. şubesini Manhattan'da görkemli bir tören ile açıyor.

Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü'nün katılımıyla, 26 Eylül Cumartesi, Manhattan'da açılan 2'nci şube, Baklava & Cafe konseptiyle hizmet verecek.

Geleneksel Türk tatlılarını Amerika'da tanıtıyor olmaktan duyduğu gururu dile getiren M. Nejat Güllü, "Amerika başta olmak üzere yurtdışında açacağımız Güllüoğlu şubelerimiz ile Türk kültürünü ve mutfağını dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı hedefledik. Newyork Brooklyn'de açtığımız ilk şubemize çok yoğun talep ve iyi dönüşler aldık. Türk tatlıları, Amerikalıların damak tadına hitap ediyor. Önümüzdeki günlerde zincire yeni halkalar eklemeye devam edeceğiz" dedi.

BAKLAVALAR TÜRKİYE'DEN GİDECEK

Manhattan'da açılan şubeye, ürünlerin Türkiye'den gideceğini anlatan M. Nejat Güllü, "Ürünlerimiz donmuş olarak, Türkiye'den soğuk zincir bozulmadan, konteynırlarda Amerika'daki soğuk depolara gidiyor. Günlük olarak, soğuk depolardan çıkarılan baklavalarımız, Türkiye'den gönderdiğimiz eğitimli ustalarımız tarafından fırında pişirilerek, servise hazır hale getiriliyor. Türk baklavasını dünyaya tanıtmak için çıktığımız bu yolda, hedeflerimize ulaşmak için eğitimli ve tecrübeli ekibimizle çok çalışıyoruz ve var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kalite, kalite ve kalite diyoruz. Kalite ve Türk misafirperverliğiyle sunacağımız hizmetimiz ile Amerikan halkı birbirinden lezzetli tatlılarımızı çok beğenecek" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme Komitesi toplandı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde toplandı. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ilgili bakan yardımcıları ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı. Toplantıda, komitenin önceki toplantılarında alınan kararlarda gelinen aşamanın değerlendirilmesinin ardından temel gıda ürünlerindeki fiyat gelişmeleri ile arz ve talep dengesi, yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle birlikte ele alındı. Bu kapsamda, küresel piyasalardaki arz ve fiyat gelişmelerinin yurt içi piyasaları destekleyici yönde olduğu gözlemlendi. İlgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak alınan tedbirler sonucunda temel gıda ürünlerindeki arz-talep ve fiyat dengesinin sağlanmasına yönelik 2025 yıl sonunda gelinen aşamanın teyit edildiği toplantıda; süt piyasasındaki gelişmelerin yanı sıra organize tarım bölgelerinin yaygınlaştırılması, örtü altı üretim ile güneş ve jeotermal enerji kullanımını içeren verimlilik artırıcı projeler, yurt içindeki tarımsal sulama faaliyetleri, sebze ve meyve hallerine ilişkin yapılacak düzenlemeler gibi yapısal konular hakkında görüşmeler gerçekleştirildi ve tedbirler belirlendi. Bu kapsamda; tarımsal üretimde maliyetleri azaltıp verimliliği artıran altyapı yatırımlarının kısa ve orta vadedeki ilave finansman ihtiyacının teminine yönelik bütçe ve diğer finansman imkanlarının değerlendirilmesi, su kaynaklarının akılcı ve tasarruflu kullanımına yönelik alınan tüm tedbirlerin kapsamı genişletilerek uygulanmasına devam edilmesi ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 2026 yılı enflasyon hedefleri dikkate alınarak özellikle yılın ilk 3 ayında karşılaşılması muhtemel riskler değerlendirildi, gıda ve tarımsal ürün fiyatlarında arz-talep dengesinin ve gıda arz güvenliğinin sürdürülebilirliği hedefine yönelik tüm tedbirlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi hususunda mutabık kalındı. Komite, bu yöndeki çalışmalarını etkin bir koordinasyonla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.