DÜNYA - 28 Mayıs 2015 Perşembe 16:19

Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasında savunma anlaşması

A
A
A
Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasında savunma anlaşması

Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasında savunma alanında anlaşma imzalandığı haber verildi.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros gazetesi Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in dün Ermenistan’ın başkenti Erivan’a bir günlük ziyarette bulunduğunu yazdı. Fokaidis’in Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile görüştüğünü, ardından heyetler arası görüşmelere geçildiğini belirten gazete, görüşmeler çerçevesinde Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki sıkı işbirliği alanının daha fazla genişletilmesinin yollarının ele alındığını ve savunma ile güvenlik alanında ikili işbirliği programı anlaşmasına imza atıldığını kaydetti.

Habere göre Fokaidis ortak basın toplantısında yaptığı konuşmasında jeopolitik belirsizliğin, istikrarsızlığın ve asimetrik tehditlerin olduğu bir dönemde bulunulduğuna işaret ederek, güvenlik alanında güçlendirilmiş bir işbirliği yapılmasının gerekliliğine değindi. Ermenistan Savunma Bakanı Ohanyan da Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Fokaidis’in, Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi yönünde yaptığı daveti kabul ettiğinin söyleyen Ohanyan, 2016 yazında gerçekleştirilecek olan bir sonraki “Argonaftis” (Argonot) tatbikatına katılma yönündeki arzusunu dile getirdi.
Haberde Fokaidis’in ziyaretinin Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı görüşmeyle tamamlandığı belirtildi.

ANASTASİADİS ERMENİ TOPLUMU İÇİN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE KONUŞTU
Öte yandan Alithia gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıslıların hep birlikte yılların çatışmasını aşabileceğini göstermesi arzusunu dile getirerek “Yunanlar, Türkler ve Ermeniler arasında yeni bir ilişki neden Kıbrıs’tan başlamasın?” dedi. Rum Başkanlığında Ermeni toplumu için düzenlenen etkinlikte konuşan Anastasiadis, Kıbrıs’ta yaşayan Ermenilere seslenerek, bağımsızlığın ardından gelen yıllardaki ilerlemeye özlü bir şekilde katkıda bulunduklarını belirtti. Anastasiadis geçen yıllarda kaydettikleri başarılar gibi bugünkü çıkmazdan da birlikte kurtulacaklarını ve ortak vatanı yeniden birleşmeye, istikrara, güvenliğe, barışa ve refaha götüreceklerini savundu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.