ASAYİŞ - 04 Temmuz 2017 Salı 14:45

Günlerdir ormanda yaşıyorlardı! Yakalandılar

A
A
A
Günlerdir ormanda yaşıyorlardı! Yakalandılar

İstanbul’dan getirildikleri Çan ilçesi yakınlarında terk edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 36 kaçak göçmen, günlerdir sığındıkları ormanda jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

İddiaya göre, İstanbul’dan iki otobüsle yola çıkardıkları 8 çocuk, 10 kadın toplam 36 kaçak göçmenle Çanakkale sahillerine gitmeye çalışan insan kaçakçıları, jandarmanın yol kontrollerini sıklaştırdığını fark ederek, kaçakları ormanlık alana indirip kaçtı. Bir süre yürüyerek Çan ilçe merkezine ulaşan 36 kişi, buradan temin ettikleri araçlarla 32 kilometre uzaklıktaki Bayramiç ilçesi Karaköy mevkiine kadar gelebildi.

Midilli'ye geçmeyi planlayan kaçak göçmenler, Karaköy ile Ayvacık sahilleri arasındaki yaklaşık 100 kilometrelik yolu nasıl gideceklerini bilemeyince, ormanlık alanda kalmaya başladı. Önleme ve devriye görevini sürdüren Çanakkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yaptıkları çalışmada, yaklaşık 4 gün ormanda kalan kaçak göçmenleri, bu sabah saat 09.00 sıralarında yakaladı. Kadınların, kucaklarında taşıdıkları çocuklarla güçlükle yürüdükleri, diğer çocuk ve kaçakların ise bitkin oldukları gözlendi. Jandarma ekipleri, kaçaklara önce yiyecek dağıttı. Yürümekte zorlanan bazı çocukları ise, yine jandarma görevlileri kucaklarında taşıdı. Kaçaklar, yapılan ilk sorgulamalarının ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. 

Sedef Topçu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.