DÜNYA - 21 Temmuz 2018 Cumartesi 20:29

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti hükümetinin başkanı belli oldu

A
A
A
Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti hükümetinin başkanı belli oldu

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin yeni hükümet başkanı Tornike Rijvadze oldu.

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin yeni hükümet başkanı belirlendi. ‘Acara Yüksek Siyasi Konseyi' toplantısında güven oyu alan Tornike Rijvadze Acara Özerk Cumhuriyeti hükümetinin başkanı oldu. Konsey toplantıdan sonra Tornike Rijvadze ve yeni hükümetin çoğunluk tarafından güven oyu aldığı duyuruldu.
Rijvadze bundan önce, Gürcistan Enerji Kalkınma Fonu'nun yöneticiliğini üstlendiği, daha öncesinde ise Gürcistan Enerji Bakan Yardımcısı olarak çalıştığı öğrenildi.

Acara Özerek Cumhuriyetinin eski başkanı Zurap Pataradze ise 4 Temmuz'da istifa etmişti. İstifa kararıyla tüm Acara hükümetinin de istifa ettiği kabul edilmişti. Pataradze, istifa kararınından sonar yaptığı açıklamada, gelecekte kurulacak hükümeti destekleyeceğini açıklamıştı.  

İlkin Hüseynov
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kontrolden çıkan tırın raylara uçtuğu kazada tren seferleri durduruldu: 1 ölü Aydın Efeler ilçesinde seyir halindeki bir tır otoban çıkışı döner kavşaktan düz gidip yaklaşık 40 metre uçtu. Demiryolu üzerinde askıda kalan tırın sürücüsü hayatını kaybetti, kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Kaza saat 23:40 sıralarında Efeler İlçesi Aydın-Denizli otoyolu Pınardere Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 35 BHM 182 plakalı dorseyi taşıyan Yunus Uğurlu (28) yönetimindeki 45 AKC 644 plakalı tır, otobandan çıkıp Aydın-Denizli karayoluna gireceği sırada Pınardere Kavşağından dönmeden direk tren yoluna uçtu. Önce yol kenarındaki demir bariyerleri kıran tır ardından karayolu ile demir yolu arasındaki yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğundaki çukuru adete uçarak geçti. Demiryolu raylarına takılarak durabilen tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlığındaki yük kupayı kağıt gibi ezdi. Kazayı gören vatandaşların durumu 112 ihbar hattına bildirmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tır sürücüsü Yunus Uğurlu’nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Talihsiz gencin cenazesi itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kısa sürede sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada tırın bir kısmının demiryolu üzerinde kalması nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Bölgedeki elektrik hatlarındaki akım kesildi. Kurtarma çalışmaları tamamlanıp hasar gören raylar tamir edilinceye kadar Aydın-Denizli arasındaki tren seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.