ASAYİŞ - 08 Şubat 2022 Salı 14:19

'Hakkını helal et ağabeylerin gülü' notu bırakan hırsıza, mağdur patrondan yemek ve iş sözü

A
A
A
'Hakkını helal et ağabeylerin gülü' notu bırakan hırsıza, mağdur patrondan yemek ve iş sözü

Antalya’da hırsız, çatı katından girdiği iş yerinden çeşitli eşyalar çaldı ve çıkarken masaya, “Patron ağabey kusura bakma. Ofisine gizli girdim, çok açım. Muslukları ve dolaptan birkaç eşya aldım. Hakkını helal et ağabeylerin gülü' yazılı not bıraktı. Hırsız güvenlik kamerasına yansırken iş yeri sahibi Hakan Düzgünkaya, ”Buyursun gelsin biz her sabah burada kahvaltı yapıyoruz, bir tabak daha koyarız” dedi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Muratpaşa ilçesi Kızılarak Mahallesi, Kızılırmak Caddesi üzerindeki bir Almanya ağırlıklı çağrı merkezinde meydana geldi. Gece yarısı açık olan üst kattaki kapıdan çatıya çıkan şüpheli daha sonra Hakan Düzgünkaya’ın iş yerine kapıdan girdi.

'Hakkını helal et ağabeylerin gülü' notu bırakan hırsıza, mağdur patrondan yemek ve iş sözü

Masa üzerindeki onlarca bilgisayara, telefonlara dokunmayan şüpheli gözüne musluk, ocak, keser, bıçak ve buzdolabındaki gıda ürünlerini kestirdi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika içeride kalan şüpheli, karnını da doyurdu. İşi yerindeki tüm muslukları söken şüpheli diğer ürünleri de aldıktan sonra askıda bir çalışanın ceketini giyip iş yerinden ayrıldı. Şüphelinin elinde poşetle ve üzerindeki montla iş yerinden çıktığı anlar anbean güvenlik kamerasına yansıdı.

'Hakkını helal et ağabeylerin gülü' notu bırakan hırsıza, mağdur patrondan yemek ve iş sözü

Şüpheli, patronun odasına ise “Patron ağabey kusura bakma. Ofisine gizli girdim, çok açım. Muslukları ve dolaptan birkaç eşya aldım. Hakkını helal et ağabeylerin gülü' yazılı not bıraktı. Yaklaşık 4 bin TL değerinde eşyası çalınan Düzgünkaya, bırakılan not karşısında şikayetçi olmak istemese de çevresinin baskısı ile şahıstan şikayetçi oldu. Düzgünkaya, hırsız yakalanırsa onu doğru yola çevirmeye çalışacağını hatta iş bile verebileceğini belirtti.

"Notu şaka sandı"

Alman Çağrı Merkezi işleten Hakan Düzgünkaya, olayın geçen hafta salı günü gece yarısı yaşandığını belirtti. Sabah iş yerini açan kadın personelinin telefonla kendisini arayarak, "Hakan bey musluklarımız yok" dediğini anlatan Düzgünkaya,“Uyuyordum, ben de şaka olarak algıladım. Nasıl olmadığını sordum. Musluklarının olmadığını içeren notun olduğu fotoğraflar gönderdi görevlimiz. Ofisteki masamın üzerine not bırakılmış. Notta, 'Patron ağabey kusura bakma ofisine gizli girdim çok açım. Musluklar ve dolaptan birkaç bir şey aldım hakkını helal et ağabeylerin gülü' yazıyordu. İş yerindeki tüm muslukları götürmüş. Buzdolabından kahvaltı malzemelerini sonra keser, elektrikli ocak, bıçakları almış. Çok büyük bir şey değil aslında. Bir de personelimiz ceketi vardı onu da götürmüş. Sonra iş yerinin kapısından çıkıp gidiyor” dedi.

'Hakkını helal et ağabeylerin gülü' notu bırakan hırsıza, mağdur patrondan yemek ve iş sözü

'Hakkını helal et ağabeylerin gülü' notu bırakan hırsıza, mağdur patrondan yemek ve iş sözü

"Şaşırdım"

Yaklaşık zararının en fazla 4 bin TL olduğunu kaydeden Düzgünkaya, “Burada bir sürü bilgisayar falan vardı, onlara dokunmamış. O nedenle şikayetçi de olmayacaktım. Şikayetçi olmazsam çevremden hırsızın yine gelebileceğini söylediler. Baktı sorun olmuyor, bir dahaki gelişinde bilgisayarlar da gider diye düşündüm. Hemen önlemimi aldım, alarm taktırdım. Bir dahaki girişinde gidebilir. Hırsızın bilgisayarları götürmemesine şaşırdım. Beni telefonla arayanlar oluyor, iş yerime hırsız girdiğini ve muslukları çaldığını söyleyince hepsi gülmeye başlıyor. Çünkü gülünecek bir durum içindeyiz” ifadelerini kullandı.

'Hakkını helal et ağabeylerin gülü' notu bırakan hırsıza, mağdur patrondan yemek ve iş sözü

"İş ve yemek sözü"

Hırsıza da seslenen Hakan Düzgünya, “Açın yanındayız, gel iste verelim. Ama böyle bir şey yapmak ne bizim insanlığımıza yakışır ne de sana faydası olur. Hırsız yakalanırsa ona yol gösteririz, belki bir iş veririz. Yardımcı oluruz, ekmek veririz. Buyursun gelsin, biz her sabah burada kahvaltı yapıyoruz, bir tabak daha koyarız. Sorun mu olur bu? Kimseden ekmeğimizi sakınmayız, paylaşmayı severiz. Arkadaşımız 1 saat 40 dakika içeride kalıyor, hiç acelesi yok. O derece rahat” diye konuştu.

İsa Akar-Ahmet Serdar Eser
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 5. Uluslararası Antalya FoodFest Gastronomi Festivali Akdeniz yeşillikleri hasadıyla başladı Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Foodfest Gastronomi Festivali, Akdeniz yeşillikleri hasadı ile başladı. Birbirinden farklı yeşillikler, yenilebilir çiçeklerle dolu serada hasat yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, "Bereketli topraklarımızla gastronominin de başkenti olacağız" dedi. Yerli üreticiyi desteklemek, gastronomi turizmine katkı sunmak ve Antalya’nın yöresel ile coğrafi işaretli ürünlerini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 5. Uluslararası Antalya FoodFest Gastronomi Festivali, geleneksel hale gelen hasat etkinliği ile başladı. Festivalin en sevilen buluşmalarından biri olan hasat etkinliği bu yıl rengarenk sebzeleri ve Akdeniz coğrafyasına özgü aromatik otlarıyla öne çıkan Serik ilçesindeki Erüst Tarım Çiftliği’nde düzenlendi. Hasat etkinliğine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, meclis üyeleri, Şef Arda Türkmen, Elif Korkmazel, yerli ve yabancı şefler katıldı. Başkan Vekili Özdemir, bağ makasını eline alarak, firma sahibi Mustafa Erüst ve konuk şeflerle birlikte serada brokolini, kale, latin çiçeği ve yenilebilir çiçek hasadı yaptı. Hasat sırasında çiçeklerin tadına bakan Başkan Vekili Büşra Özdemir, çek lezzetli olduğunu ifade etti. "Antalya gastronomiye doyacak" Bundan 4 yıl önce 2022 yılında "Antalya’dan dünyaya mottosuyla" yola çıkan Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali’nin beşinci kez kapılarını açacağını söyleyen Başkan Vekili Özdemir, "Festivalimizi Mustafa Erüst’un ev sahipliğinde Erüst Tarım’da gerçekleştirdiğimiz hasat ile başlatıyoruz. Çok kıymetli bir hasat gerçekleştiriyoruz. Çok da farklı deneyimler yaşıyoruz. Biz Antalya olarak 12 ay yaşayan bir turizm kentiyiz. Biz tarımın, turizmin başkentiyiz ama biz bu bereketli topraklarla gastronominin de başkenti olma yolunda bir yolculuğa çıktık. Bu yıl da "Her sofra başka bir hikaye" mottosuyla çıktık bu yola. Tüm yerli ve yabancı misafirlerimizle birlikte üç gün boyunca Antalya’mıza yakışan bir festival yapmayı planlıyoruz" dedi. Rengarenk hasat Erüst Tarım Sahibi Mustafa Erüst de FoodFest Antalya Gastronomi Festivali’nin hasat etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Üretmiş olduğumuz yenilebilir çiçekler, ıtri bitkiler, doğa yeşillikleri ürettiğimiz seramızdayız. Şeflerin son dokunuşları olan çiçekler lezzetiyle farklılık oluşturarak tabakları süsleyecek" diye konuştu.