GÜNDEM - 15 Şubat 2017 Çarşamba 14:03

Halep’e gidecek tırlar dualarla uğurlandı

A
A
A
Halep’e gidecek tırlar dualarla uğurlandı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde ‘Lüleburgaz Rumeli Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’ tarafından Halep için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi dualarla yola çıktı.

 Lüleburgaz Rumeli Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Dr. Mehmet Görçin, 20 günde 2 tır erzak toplandığını kaydetti. 1 tır yardım hedeflerken 2 tır yardım topladıklarını aktaran Görçin, "Yaklaşık 20 gün önce niyet ettik. Halep’teki kardeşlerimize özellikle Rumeli’den, Lüleburgazımızdan da öyle bir yardım konvoyu oluşsun. Allah’ın yardımıyla bu niyetimizden dolayı bir tır beklerken iki tır yardım toplandı. Bunun yaklaşık 40 tonu un, geri kalanı da rahat kullanılabilecek battaniye, yiyecek kolileri ve oradaki insanlara ihtiyaçları giderilebilecek yatak, yorgan, temizlik malzemeleri olarak bir konvoy oluştu" dedi.

"Allah hayırlısıyla varmayı nasip etsin"

Erzakları görevlilere teslim edeceklerini aktaran Görçin, "Bizim bütün amacımız Lüleburgazımıza da böyle bir hayır konvoyu oluşsun sevabını Allah’u teala Lüleburgaz’daki tüm insanlarımızın üzerine eylesin. Kızılay’a teslim edip onların depolarına indirmeyi düşünüyoruz. Allah hayırlısıyla varmayı nasip etsin. Hatay Cilvegöz Sınır Kapısı’na inşallah ulaşacağız" ifadelerini kaydetti.

"Herkes elini taşın altına koydu"

Herkesin elini taşın altına koyduğunu ifade eden Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, "Kervanı hazırlayan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Lüleburgaz’ın insanı duyarlı insan, dolu insan, değerleri dopdolu insanlardır. Allah razı olsun. Memleketimizde hayır müesselerine, hayır işlerine daime yardımcı oldunuz. Uzaklardaki bizimle aynı değerlere sahip olan, bizimle beraber aynı değerleri paylaşan Müslüman kardeşlerimizi ihmal etmediniz. Onların akan göz yaşlarını dindirmek için, yaralarını sarabilmek için, acılarını hafifletebilmek için herkes elini taşın altına koydu. Elinden geleni yaptı ve bugünlere gelindi" şeklinde konuştu. 

Kaner Akaner
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Arabanın üzerine çıktı, hem yaralıları izledi hem sağlık ekiplerini aradı Aksaray’da düğün konvoyunda seyrederken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobilin bahçe duvarına çarptığı kazada 2 kişi ağır yaralandı. Yaralı yakınlarından birisi, kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesi yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, düğün konvoyunda 38 DN 768 plakalı Tofaş marka otomobili ile seyreden M.A. (22), önüne aniden köpek çıkması sonucu direksiyonu kırdı. Sürücünün direksiyonu kırmasıyla araç kontrolden çıkarak yolun kenarında bulunan müstakil evin bahçesine çarptı. Aracın ön kısmının hurdaya döndüğü kazada sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan Osman A. yaralandı. Kazayı fark eden konvoydaki diğer sürücü ve yolcular yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, yaralıların yakınlarından birisi kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısas ürede olay yerine gelen jandarma ekipleri yolda bir başka kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Yardım ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yol üzerinde yaptı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara taşınan yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.