ASAYİŞ - 20 Nisan 2019 Cumartesi 06:51

Haliç’te kafe olarak kullanılan 2 teknede yangın

A
A
A
Haliç’te kafe olarak kullanılan 2 teknede yangın

Haliç sahilinde iskeleye bağlı olan ve kafe olarak kullanılan 2 adet teknede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangına müdahale etmeye çalışan itfaiye eri düşme tehlikesi geçirdi.

Olay, saat 05:00 sıralarında Haliç’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Haliç sahilinde iskeleye bağlı olan ve kafe olarak kullanılan teknede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yan tarafta bulunan diğer tekneye sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

İtfaiye eri düşme tehlikesi geçirdi 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri iskeleden yaklaşık 5 metre açıkta bulunan ve alev alev yanan teknelere müdahale etti. İtfaiye merdiveniyle havadan müdahale edilen yangında itfaiye ekipleri daha sonra iskele ile tekne arasına merdiven koyarak tekneye geçmeye çalıştığı esnada düşme tehlikesi geçirdi. İtfaiye ekiplerinin merdiven yardımıyla müdahale ettiği yangın söndürüldü. 

Kafe olarak kullanılan ve içerisinde bulunan tüpler itfaiye erleri tarafından kıyıya çıkarılırken, alev alev yanan teknelerde söndürme çalışmasının ardında soğutma çalışması yapıldı. Yangında can kaybı ve yaralanma olmazken, her iki tekne yangın sonrası kullanılamaz hale geldi.
Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.  

Haliç’te kafe olarak kullanılan 2 teknede yangın

Selim Bayraktar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.