KÜLTÜR SANAT - 30 Mart 2018 Cuma 10:03

Hasan Öztürk'ten 'Dost Ateşi Altında Yaşamak'

A
A
A
Hasan Öztürk'ten 'Dost Ateşi Altında Yaşamak'

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün ilk kitabı 'Dost Ateşi Altında Yaşamak' kitabı okuyucusuyla buluştu.

Hasan Öztürk'ün son beş yıl içinde kaleme aldığı köşe yazılarından derlenen kitap ülkemizin son dönemine ışık tutuyor. Öztürk'ün kitabında 17-25 Aralık ve 15 temmuz, Başkanlık sistemi, PKK'nın TBMM'de yer bulması, Terör örgütleri ve Türkiye, 7 Haziran-1 Kasım seçimleri ve Ortadoğu sorunu konusundaki görüşlerine yer vermekte.
Son 5-6 yılda yaşananların 100 yılda yaşanmadığına dikkat çekerek atlatılan badirelere kitabında yer veren Öztürk "Düşmanlarımızı biliyoruz, dost sandıklarımızın ihanetlerine şahit olduk. Dost ateşi daha yaralayıcı"dedi.
Öztürk, kitabının arka kapağında şu ifadelere yer verdi: 

"Son beş yılımız belki de yüz yıla bedel. O kadar kısa bir sürede o kadar çok şey yaşadık ki... “Bunu da atlatabilir miyiz” diye sorduğumuz her soru sonrası o soruyu sorduran “badire”den daha büyüğüyle sınandık.
Düşmanın doğası düşmanlık yapmaktır bildik. Bir de “Dost ateşi” altında kaldık. Dost sandıklarımızın ihanetine şahitlik ettik. 

“Dost ateşi altında yaşadığımız günler”i ancak ayaklarımız bu topraklara sımsıkı basarsa, tarihsel kodlarımıza yeniden dönersek aşabileceğimizi bildik. 

Hepsini kaydettik. Hepsini not ettik. Günü gelince durduğumuz yerin neresi olduğunu en yüksek sesten dillendirdik. Günü geldiğinde meydan okuduk. Ölümü göze aldık. Milli ve yerli olanların yanında yerimizi aldık! Safımızı tercih ederken bir an olsun tereddüt yaşamadık.İş bu kitabın özeti budur Yaşadığımız günlere tanıklığımızdır. Derdimizin kayıt altına alınmasıdır. Derdimizi söylemektir.
İstiklal Madalyası sahibi dedem Hasan onbaşının bize öğrettiği dua şudur. “Allah devlete, millete zeval vermesin”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.