ASAYİŞ - 05 Ağustos 2015 Çarşamba 01:33

Hatay’daki yangın kontrol altına alındı

A
A
A
Hatay’daki yangın kontrol altına alındı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Karayılan Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce yapılan saldırının ardından ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş ve Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları yaparken Hatay Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangına güvenlik neden ile müdahale yapılamamıştı.

SEYİT ASLAN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de zincirleme trafik kazası: 4 yaralı Gümüşhane’de dün gece saatlerinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralanırken, kazaya sebebiyet veren ve olay yerinden kaçan sürücüyü yakalama çalışmaları sürüyor. Kaza dün gece saatlerinde Gümüşhane merkez Karaer Mahallesi Osmanbey Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsü belirlenemeyen 29 AAT 391 plaka otomobil Trabzon istikametine ilerlerken Belediye Durakları önüne geldiğinde transit yola çıkan Murat A. yönetimindeki 61 AHD 774 plakalı hafif ticari araca arka köşesinden çarpıp kontrolden çıktıktan sonra aynı yerde dönüş için bekleyen Muhammet Faruk K. yönetimindeki 29 AZ 273 plakalı araca ve son olarak yolun karşı tarafında park halindeki 29 AAR 608 plakalı otomobile çarparak durabildi. Kazanın ardından kazaya sebebiyet veren ve ismi henüz belirlenemeyen sürücü olay yerinden yaya olarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 61 AHD 774 plakalı otomobilin sürücüsü Murat A., ve aynı otomobilde yolcu olarak bulunan Enes Ş. ve Furkan T. ile 29 AAT 391 plakalı otomobil içerisinde yolcu olarak bulunan Necdet T. 112 acil sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza sonrası olay yerinden kaçan 29 AAT 391 plakalı otomobilin sürücüsünü yakalamak için çalışmalar sürerken, kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol yapılan çalışmaların ardından tekrar trafiğe açıldı.
Düzce Düzce’de tek ağaç fındık sistemi hayata geçecek Akçakoca’da Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜFAM) açılışı gerçekleştirildi. DÜFAM Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Kulaç, merkezde hem verimin artırılmasına yönelik çalışacaklarını hem de fındık zararlılarına karşı laboratuvar ortamında biyolojik mücadele araştırmaları yapacaklarını ifade ederek, tek ağaç fındık sisteminin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştireceklerini belirtti. Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜFAM), Akçakoca’da restore edilen eski köy okulunda eğitim ve katma değerli ürün geliştirme çalışmalarını yürütecek. Uzun yıllar Arabacı Köyü İlkokulu olarak hizmet verdikten sonra yöresel ürün üretim merkezine dönüştürülen, 2022’de ise Düzce Üniversitesine tahsis edilen bina, 2 yıl süren restorasyonun ardından DÜFAM’ın çalışmalarına ev sahipliği yapmaya başladı. Vali Selçuk Aslan, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Düzce’nin stratejik ürünlerinin başında yer alan fındığı katma değeri yüksek mamul haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Üniversitenin bu konuda bayraktarlık görevi üstlendiğini dile getiren Aslan, "Üniversitemizin merkezi inşallah, ’hem üretici hem de tüccar adına fındığı nasıl daha katma değerli ürün haline getiririz’ konusunda bölge ekonomisi açısından ufuk açıcı araştırmalar yapacak" dedi. Aslan, 6 laboratuvarı bulunan merkezde çiftçilerin eğitimi için de 2 amfinin yer aldığını aktardı. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir de DÜFAM’da çiftçilere güncel bilgiler aktarılacağını ifade ederek, "Burada hem çiftçileri eğiteceğiz hem de ürünleri geliştireceğiz. Katma değerli ürünlerle bölge ekonomisine katkı sunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. DÜFAM Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Kulaç ise Akçakoca’nın yıllık ortalama 35 bin ton üretim kapasitesiyle ilin fındık üretiminin yarısını karşıladığına dikkati çekerek, merkezde hem verimin artırılmasına yönelik çalışacaklarını hem de fındık zararlılarına karşı laboratuvar ortamında biyolojik mücadele araştırmaları yapacaklarını kaydetti. Kulaç, tek ağaç fındık sisteminin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından dua eşliğinde merkezin açılışı yapıldı, daha sonra protokol üyeleri fındık fidanı dikti, DÜFAM’ı gezdi.