GÜNDEM - 24 Ocak 2020 Cuma 19:52

Hayırsever vatandaş mahallelinin bakkala olan borcunu kapattı

A
A
A
Hayırsever vatandaş mahallelinin bakkala olan borcunu kapattı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan bir bakkala gelen vatandaş, iş yeri sahibine 7 bin TL para vererek, veresiye defterini satın aldı. İş yeri sahibi ise bakkalın kapsına ‘Bu dükkanın veresiye defteri bir hayırsever tarafından satın alındı’ yazılı kağıt astı.

Olay, dün akşam saatlerinde Kocaeli’nin İzmit ilçesi Bekirdere Mahallesi Tavşantepe Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde cadde üzerinde bulunan Selahattin Karagöz isimli vatandaşın işlettiği bakkala gelen bir vatandaş, Karagöz ile bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında vatandaşların kendisine ne kadar borcunun olduğunu soran vatandaş, daha sonra defteri satın almak istediğini söyledi. Duruma ilk başta şaşıran Karagöz, daha sonra yaklaşık 7 bin TL değerindeki borç bilgilerinin defterde yazılı olduğunu söyledi. Vatandaş daha sonra cebinden 7 bin TL para çıkartarak Karagöz’e verip veresiye defterini aldı.

Hayırsever vatandaş mahallelinin bakkala olan borcunu kapattı

Veresiye defterini alan hayırsever kayıplara karıştı

Hayırsever vatandaş, Karagöz’e ismini açıklamak istemediğini söyleyerek, kendisinden dükkanın girişine ‘Bu dükkanın veresiye defteri bir hayırsever tarafından satın alındı’ yazılı kağıt asmasını söyledi. Bakkalın önünden geçtiğinde yazıyı kontrol edeceğini söyleyen hayırsever vatandaş, içeri bir müşterinin girmesi üzerine dışarı çıkarak kayıplara karıştı. Bakkal sahibi Karagöz, gazetecilere yaptığı sözlü açıklamalarda hayırsever vatandaşı tanımadığını ancak, müşterilerinin durumdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Murat Kanber
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.