DÜNYADAN FUTBOL - 24 Temmuz 2014 Perşembe 10:26

Hazırlık maçına Gazze protestosu damga vurdu

A
A
A
Hazırlık maçına Gazze protestosu damga vurdu

Fransa'nın Lille ve İsrail'in Maccabi Haifa takımları arasında oynanan hazırlık maçına Gazze protestoları damga vurdu.

İsrail 1. Lig takımlarından Maccabi Hayfa takımı futbolcuları Fransız temsilcisi Lille ile Avusturya’da oynadığı hazırlık maçında İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto için ellerinde Filistin bayraklarıyla sahaya giren göstericilere saldırdı.

Avusturya’nın Salzburg kenti yakınlarındaki Bischofshofen’de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren İsrail’in Maccabi Hayfa takımı, Fransa’nın FC Lille takımı ile hazırlık maçı oynadı. Lille’nin 2-0 önde götürdüğü maçın 86. dakikasında İsrail’in Gazze saldırılarını protesto için ellerinde Filistin bayraklarıyla göstericiler sahaya girdi. Göstericilerin sahanın ortasından Filistin bayraklarıyla geçtiği sırada İsrailli futbolcuların saldırısına uğradı. Göstericilerin de İsrailli futbolculara karşılık vermesiyle sahada arbede yaşandı. Bu sırada bir taraftarın futbolculardan birine tekme atması da dikkat çekti.

Maccabi Hayfa teknik direktörü Aleksandar Stanojevic bir göstericiyi yumrukladığını söyledi. Maç 86. dakikada sahaya giren göstericiler nedeniyle dururken, olayların yatışmasının ardından oyuncular soyunma odasına çekildi ve maç yarıda kaldı.

Olaylar yatıştıktan sonra bazı İsrailli futbolcuların tribüne el işareti yaparak, “Gel, gel” dedikleri görüldü. İsrail medyası da sahaya giren göstericilerin Avusturya’da yaşayan Türk kökenli göçmenler olduğunu iddia etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.