ASAYİŞ - 20 Ekim 2016 Perşembe 16:00

HDP Bolu İl Başkanı gözaltına alındı

A
A
A
HDP Bolu İl Başkanı gözaltına alındı

HDP Bolu İl Başkanı, Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu Emniyet Müdürlüğü istihbarat şubesi ekiplerinin çalışması sonrasında PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, terörle mücadele ekipleri tarafından HDP İl Başkanı Özgür Günaydın evinde gözaltına alındı. Günaydın’ın evinde yapılan aramada çok sayıda kitap ve dokümana el konuldu. HDP İl Başkanı, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Bülent Velioğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi Türk Kızılay’ın, Adana Valiliği himayesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla hayata geçirdiği kan bağışı 30 Nisan Salı Günü İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek. Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Kan bağış oranlarının düşüş gösterdiği kış koşulları ile Ramazan ayının ardından kan stoklarını belirli bir seviyenin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, tüm kan dostlarını Salı günü İstasyon Meydanı’nda buluşmaya davet etti. Ramazan Saygılı, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in himayelerinde, İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğü ve Türk Kızılay iş birliğiyle; tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde düzenli kan bağışının teşvik edilmesi amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti: “Türk Kızılay’ımız, ‘İyiliğin gücüyle birey ve toplumun dirençliliğini arttırmak, insan onurunu korumak ve ıstırabını dindirmek için çalışmak’ misyonu ile 1868 yılından bu yana her koşulda, yerde ve zamanda ihtiyaç halinde bulunan insanların umudu olurken; ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması amacıyla yürüttüğü faaliyetlerle büyük başarılara imza atmaktadır. Ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması amacıyla düzenli kan bağışı bilincinin güçlendirilmesi ve bireylerin düzenli kan bağışına teşvik edilmesi hususlarında yürütülen faaliyetler kapsamında; Türk Kızılay Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü önemli bir iş birliği gerçekleştirildi.” Saygılı, iki kurum arasında imzalanan söz konusu protokol kapsamında 30 Nisan Salı günü Adana İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek kan bağışı etkinliğinin amacına ulaşacağına inandığını kaydetti. Adana Valiliği’nin destekleriyle gerçekleştirilecek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılım sağlayacağı etkinliğin saat 09.00’da başlayıp, gün boyu devam edeceği bildirildi. Birbirimize Candan Bağlıyız Türk Kızılay tarafından hayata geçirilen "Birbirimize Candan Bağlıyız" kampanyası, ülke çapında kan bağışı bilincini artırmayı ve düzenli bağışların oranını yükseltmeyi amaçlamaktadır. Kış şartları ve Ramazan ayı gibi dönemlerde genellikle azalan kan stoklarını güçlendirmek için başlatılan bu kampanya, her sağlıklı bireyi kan bağışı yapmaya teşvik ediyor. Türk Kızılay, 69 kan bağış merkezi, 18 bölge kan merkezi ve 300’den fazla mobil araç ile desteklenen geniş bir ağ kullanarak, 2 bin 920 uzman personel ile hizmet veriyor. Bu kampanyada, 18-65 yaş aralığındaki sağlıklı bireylerin, erkekler için üç ayda bir ve kadınlar için dört ayda bir kan bağışı yapmaları öneriliyor.
İzmir İEÜ Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, yıllardır destek sağladığı Sevgi Evleri çocukları için hastane bahçesinde şenlik düzenledi. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Biz, Medical Point ailesi olarak çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmaya kararlıyız. Onların yanında olmak ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak bizim en büyük misyonlarımızdan” dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, yıllardır destek sağladığı Sevgi Evleri çocuklarının eğlenceli ve hoş vakit geçirmesi için Ço0cuk Şenliği düzenledi. Hastanenin bahçesinde gerçekleşen etkinliğe, Sevgi Evleri çocuklarının yanı sıra hastane çalışanlarının çocukları ve hastaneye tedavi için gelen hastaların çocukları da katıldı. Şişme oyuncakların kurulduğu, Bubble Show’un yer aldığı şenlikte çocuklar boyama yaparak, maskotlarla eğlenceli oyunlar oynadı. İzmir İtfaiyesi Çocuk Kulübü’nün kurduğu su parkurunda da, çocuklar minik itfaiyeci olma şansı yakaladı. İtfaiye kostümleri giyerek, itfaiye hortumu kullanan çocuklar parkura yoğun ilgi gösterdi. "Her türlü desteğe kararlıyız" Düzenlenen şenliğe katılan ve çocuklarla tek tek ilgilenen Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, sağlıklı yetişen çocukların, sağlıklı toplumlar oluşturacağını ifade ederek, “Bugünün çocuk ve gençleri yarının doktorları, hemşireleri sağlık çalışanları olacak. Biz Medical Point Ailesi olarak, onların yanında olmak ve sağlıklı bir gelecek için gereken her türlü desteği sağlamak için kararlıyız. Bu doğrultuda, tüm çabamız onları korumak ve desteklemek için. Çocuklarımızın neşelerine ortak olduğumuz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Antalya Epilepsi hastası Manavgat Irmağında ölü bulundu Antalya’nın Manavgat ilçesinde ailesinin Cuma Gecesi Şelale Polis Karakoluna kayıp başvurusunda bulunduğu 41 yaşındaki Ümit Ejder Korkusuz, Manavgat Irmağında ölü bulundu. Cansız bedeni bulunduğunda elinde cep telefonu olan Korkusuz’un telefonla konuşurken epilepsi krizi tuttuğu, ırmağa düşerek boğulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Manavgat Irmağı ile denizin buluştuğu Boğaz mevkiinde ırmak içerisinde bir ceset olduğu ihbarı Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakolu ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin alarma geçirdi. Olay yerine gelen ekipler, ihbarı yapan vatandaşın kürekle elbisesinden tutup kıyıya çektiği erkek cesediyle karşılaştı. Irmakta soğuktan katı hale gelen cesedin elindeki cep telefonu dikkatlerden kaçmadı. Yapılan araştırmalar sonucunda cesedin Cuma gecesi ailesinin Cumhuriyet Polis Merkezine kayıp başvurusunda bulunduğu 41 yaşındaki Ümit Ejder Korkusuz’a ait olduğu belirlendi. Polis ekiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Ümit Ejder Korkusuz’un kardeşi büyük üzüntü yaşarken, kardeşinin epilepsi hastası olduğunu, kimse ile bir probleminin olmadığını, daha önce kendisini damdan attığı için beyin kanaması geçirdiğini, büyük ihtimalle ırmak kenarında telefonla konuşurken gelen epilepsi krizi sonucu ırmağa düşerek boğulmuş olabileceğini dile getirdi. Ümit Ejder Korkusuz’un cenazesi, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Ekibi, Adli Tabip ve Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
İstanbul Türk dönerine Avrupa’da geleneksel ürün tescili geliyor Türk mutfağı denilince akla gelen ilk lezzetlerden dönerin "geleneksel ürün adı" olarak tescil edilmesi için Uluslararası Döner Federasyonu tarafından Avrupa Birliği’ne (AB) yapılan başvurunun ilanı, AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Avrupa Komisyonu’nun Resmi Gazete’de yayınladığı karara göre, dönerin sığır, koyun veya tavuk etinin ince ve yatay biçimde dilimlenmiş şekilde kesilerek bir şiş üzerinde sabitlendiği, bunun dikey olarak kendi ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği bilgisi verildi. İnce ve yatay olarak dilimlenen etlerin pişirme öncesi yoğurt veya süt, biber veya domates püresi, tuz, çeşitli ot ve baharatlardan oluşan bir karışımla terbiye edildiği belirtilen ilanda, dönerin şişlenmesi sırasında et katmanlarının arasına yatay olarak dilimlenmiş yağ yerleştirildiği anlatıldı. Dönerin 1800’lü yılların başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasının çeşitli şehirlerine yayıldığı, lokantalarda ve hanlarda pişirilip satıldığı belirtilen ilanda, Takiyüddin el yazmalarında dönerin dikey pişirilmesinin 1546 yılına kadar gittiği bilgisi verildi. İlanda, dönerin 1962’den 1979’a kadar yoğun bir şekilde devam eden Türklerin Avrupa’ya ve özellikle Almanya’ya göçünün kültürel simgesi haline geldiği, dönerin adı ve üretim süreci değişmeden Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine yayıldığı belirtildi. Dönerin Avrupa’da en popüler sokak yemeklerinden biri haline geldiğine işaret edilen ilanda, döner tabirinin dönmek kelimesinden türediği ve yemeğin adının geleneksel pişirme tekniğiyle ilgili olduğu kaydedildi. İlanın AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasıyla dönerin AB tarafından "Geleneksel Ürün Adı" tescil sürecinin ilk adımı atılmış oldu. Döner, 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edilecek ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacak. Bu gelişmenin ardından Uluslararası Döner Federasyonu bir basın açıklaması düzenledi. “Döner kültürlerin kaynaşmasını sağladı” Basın açıklamasında konuşan Uluslararası Döner Federasyonu Baş Danışmanı Huriye Özener, “2020 yılında kendi ülkemizde dönerin geleneksel ürün adı olarak tescilini yaptık. Uluslararası Döner Federasyonu adına Avrupa Birliği Komisyonuna 2022 yılında geleneksel ürün olarak başvurumuzu gerçekleştirdik. Nisan ayının 24’ünde ilan edildi. 3 ay askı sürecimiz var, tescili bekliyoruz. Tescil bizim için çok önemli, bugün 140 ülkede döneri temsil edebilmek bununda UDAFED tarafından yapılıyor olabilmesi bizim için onur ve mutluluk verici. Osmanlı döneminden gelen bir lezzet kültüründen bahsediyoruz. Türklerin iş için Avrupa’ya göç etmesiyle beraber dönerin Avrupa ve diğer ülkelere yayılmasına neden oldu. Döner toplamsal alışveriş ve kültürel birlikteliğe neden oldu. Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye gelişinde dönerle gelmesi bu kültürün örneklerindendir” diye konuştu.
Muğla Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nden Başkan Aras’a ‘Hayırlı olsun’ ziyareti 31 Mart yerel seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Ahmet Aras’ın göreve başlaması nedeniyle Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu ve ilçe temsilcileri ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan, “Muğla olarak seviyeli ve sakin bir seçimi geride bıraktık. Bu süreçte Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından başta siz olmak üzere Muğla’nın gelişmesi ve Muğlalıların daha refah bir yaşam seviyesine ulaşması için projeler ortaya koydunuz. Demokrasinin gereği herkes aday olabilir ama bir kişi seçilecekti. Seçmen tercihini sizden yana kullandı. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Muğla basını olarak sizlerin çalışmalarını yakından takip edeceğiz” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’da 5 yıl görev yaptığım süreçte Bodrum basını ile kurdukları iyi ilişkilerin bundan sonra tüm Muğla genelinde de aynı düşünce içinde sürdüreceklerini açıkladı. Başkan Aras, “Muğla çok özel bir il. Bu ilin Büyükşehir Belediye Başkanı olma gibi bir onur, 31 Mart tarihinde vatandaşlarımız tarafından bize layık görüldü. Turizmi ile tarımı ile çevresiyle toplumun her kesimiyle barışık, 13 ilçemizi a partili, b partili ayrımı yapmadan hizmet edeceğim. Bu konuda seçim çalışmalarında da bunu sıklıkla dile getirdim. Artık şimdi Muğla’yı bir dünya kenti yapma zamanı” dedi.
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesi ’Kardeş Şehir Programı’ ile gençleri Almanya’ya götürüyor Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘uluslararası kardeşlik, uluslar ötesi birlik’ mottosuyla ’Kardeş Şehir Öğrenci Değişim Programı’ kapsamında Mersinli gençleri Almanya’ya götürecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersinli gençlerin değişim programı ile yabancı kültürleri ve coğrafyaları yerinde görebilmesi ve kalıcı dostluklar geliştirebilmesi adına yapılan ’Kardeş Şehir Öğrenci Değişim Programı’ sayesinde gençler, farklı ülkeler görme fırsatı yakalıyor. Program kapsamında bu yaz gençler Almanya’nın Oberhausen kentine gidecek. 3-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak gezi için hazırlıklarını titizlikle sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, başvuruları almayı sürdürüyor. Bilgi almak isteyenler ise ’www.mersin.bel.tr’ ile ’Teksin Mersin’ ve ’Alo 185’ üzerinden alabilecek. “Prensip, iki şehir gençleri arasında kültürel, sosyal yakınlaşma sağlamak” Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, projeyle alakalı bilgi vererek, “Bu Oberhausen kardeş kentimizle yaptığımız bir proje. Bir yıl onlar bize geliyorlar, bir yıl biz onlara gidiyoruz. Prensip; iki şehir gençleri arasında kültürel, sosyal yakınlaşma sağlamak. İki yıl boyunca karşılıklı bir tanışma ve yakınlaşma vesilesi oluyor. Etkinlikler çok güzel geçiyor. Oberhausen Belediyesi buna çok önem veriyor. Güzel bir proje” dedi. Benzer projeyi Mersin’in diğer kardeş şehri Kushimoto ile de yaptıklaını kaydeden Evrim, hazırlıkların sürdüğünü belirterek, “Çok ciddi bir hazırlık döneminden geçiyoruz. Sıkı bir yönetmelik var, çocukları çok titizlikle seçiyoruz. Genel Sekreterimiz Başkanlığında bir üst kurul oluşuyor. Onlar çocukların dil seviyelerini, temsil kabiliyetlerini inceliyorlar ona göre seçiyoruz. Giden çocukların yüzde 30’u kadar da belediye personeli çocuklarına kontenjanımız var” diye konuştu. “Yakın dostluklar, güzel hikayeler doğuyor” Evrim, yapılan gezilerin çocukların kariyer kararlarında da etkili olduğunu belirterek,“Geçen sene gönderdiğimiz kızlarımızdan biri orada yüksek öğrenime başladı. Böyle çok yakın dostluklar, güzel hikayeler doğuyor. Amaç da bu zaten” ifadelerini kullandı. Programla ilgili dikkat edilmesi gereken konular ise şöyle belirtildi; "Veliler, Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı öncesinde uçak bileti, vize işlemleri, seyahat sigortası gibi ödemeleri kendileri yapacak. Program sırasında yaşanacak sağlık sorunları, seyahat sağlık sigortası kapsamında değilse, yapılan harcamalar veliler tarafından karşılanacak. Program, karşılıklı ağırlama esasına dayalı. Programa katılan öğrenci, bir sonraki değişim programında yurt dışından gelecek olan öğrenciyi ağırlamakla yükümlü."