EKONOMİ - 22 Nisan 2023 Cumartesi 16:15

Hepsiburada Ramazan ayı alışverişlerine ilişkin verileri açıkladı

A
A
A
Hepsiburada Ramazan ayı alışverişlerine ilişkin verileri açıkladı

En çok siparişin temel tüketim ve gıda kategorisinden verildiği ay boyunca, en çok sipariş veren iller üç büyük ilin ardından Bursa ve Kocaeli olarak sıralandı.

Hepsiburada, Ramazan ayında özellikle sahurda yenilen kahvaltılık ürünlerin ve çay-kahve tüketiminin arttığını belirtti. Kahvaltılık ürünler arasında sırasıyla en çok sipariş verilen ürünler peynirler, çikolata kremaları, ballar, zeytin ve zeytin ezmeleri, acuka ve kahvaltılık soslar olarak sıralandı. Peynirlerde en çok kaşar peyniri ve sepet peyniri, zeytinlerde ise en çok yeşil kırma zeytin siparişi verildi. Veriler, Ramazan ayıyla birlikte iftar sonrasının vazgeçilmezi olan çay-kahve tüketiminde de artış görüldüğünü ortaya koydu. Geçtiğimiz yılın ramazan ayına göre filtre ve çekirdek kahve siparişlerinde yüzde 83 artış yakalandı. Bunun yanı sıra Türk kahvesi makinelerinin siparişinde yüzde 173 artış görüldü.

HepsiTürkiye’den ürünlerine ilgi

Hepsiburada'nın, yöresel üreticileri desteklemek üzere hayata geçirdiği HepsiTürkiye'den ürünlerine de Ramazan ayında ilgi fazla oldu. Fethiye tahini, Ayvalık zeytinyağı, Beypazarı kurusu ve Gümüşhane pestili Ramazan ayı boyunca en çok sipariş verilen ürünler arasında yer aldı. Hepsiburada ve İhtiyaç Haritası Ramazan ayına özel deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla "Deprem Bölgesine Ramazan Kolisi İle Destek Ol" kampanyası ilgi gördü. Kampanya kapsamında müşteriler, Hepsiburada'nın özel ürün sayfalarından online olarak içlerinde ayçiçek yağı, un, şeker, çay, makarna gibi ürünlerin bulunduğu Ramazan paketlerini bağışlayabiliyor. İhtiyaç Haritası ile Gıda Kolisi Kampanyası Ramazan ayı sonrasında da devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.