ASAYİŞ - 28 Kasım 2017 Salı 07:35

Hırsız, çaldığı eşyaların sahibini öldürdü

A
A
A
Hırsız, çaldığı eşyaların sahibini öldürdü

Sultangazi’de eve giren hırsızı fark eden Afganistan uyruklı ev sahibi hırsızın peşinden dışarı çıktı. Hırsızların silahla ateş etmesi sonucundan Afgan vatandaş hayatını kaybetti.

Olay, Sultangazi Esentepe Mahallesi 2402. sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Afganistan uyruklu kişilerin kaldığı eve hırsız girdi. Hırsızın sesi üzerine uyanan Asif Malik, hırsızların peşinden dışarı çıktı. Cep telefonunu alan hırsızlardan telefonu bırakmalarını istemesi üzerine hırsızlar Malik’e silahla ateş açtı. Ateş sonucunda Malik, kafasından yaralanarak ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulans ile Malik, Taksim İlk Yardım Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen Malik hayatını kaybetti. Asif Malik’in cenazesi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri incelemesi yapan ekipler, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Ölen Asif Malik’in arkadaşı, “Hırsızlar eve geldi. Evden çocuğun telefonunu almışlar. Bizim arkadaş da benim telefonumu alma dedi. Hırsız da ‘telefonu alacağım’ dedi. Hırsız evden çıktı, arkadaşım da peşlerinden çıktı. Telefonunu geri istedi. 4 kişi geldi. Bir kişi kafasına vurdu. Hemen düz gitti” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

İsmail Bulut
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler Kastamonu’da düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılan vatandaşlar, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Sporun ve sağlıklı yaşam bilincinin arttırılması amacıyla, 81 ilde eş zamanlı olarak 11.’si düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’na, Kastamonu’da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde, Kastamonu’da düzenlenen tura, 250’dan fazla vatandaş katıldı. İl merkezindeki Kışla Parkı’nda toplanan bisikletliler, Sinanbey Kavağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’na vardı. Meydanda turun sonlanmasının ardından vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. "Amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı" Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı Mesut Şeker, “Biz Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadele için her türlü etkinliği yapıyoruz. 2011 yılından bu tarafa da bisiklet turlarını, sağlıklı bir yaşam için, farkındalık için gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 11’incisini gerçekleştirdik. Kastamonu’da güzel bir etkinlik oldu. Buradaki amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı. 250’den fazla katılımcı oldu. İnşallah amacına ulaşmıştır. Katılımcılarla Kışla Parkı’nda başladık, Sinanbey Kavşağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’nda turumuzu bitirdik. Bir yarış değil, amacımız bisiklet kullanarak vatandaşlara bağımlıkla mücadele kapsamında yapılan etkinlikleri gösterebilmekti” dedi.