ASAYİŞ - 12 Şubat 2022 Cumartesi 07:59

Hırsızlar 'Bu kadarına da pes' dedirtti

A
A
A
Hırsızlar 'Bu kadarına da pes' dedirtti

Kırıkkale'de hastane önünde bulunan banka ATM'lerinin kapılarını spiral makinesi ile kesip soymaya kalkışan iki hırsızlık şüphelisinden biri, hemşirenin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Olay, gece saatlerinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki hırsızlık şüphelisi, plakalarını kağıt ile kapattığı kamyonet tipi aracını hastane otoparkına park etti.

Hırsızlar 'Bu kadarına da pes' dedirtti

Hırsızlar, 22 metrelik elektrik kablosunu araçtaki jeneratöre bağlayıp, iki banka ATM'sinin kapısını spiral makinesi ile kesmeye çalıştı. O sırada hastane penceresinden hırsızları fark eden bir hemşire ise durumu polise ve güvenlik görevlilerine bildirdi.

Olay yerine kısa sürede gelen polis ekipleri, şüphelilerden birini suçüstü yakalayarak, gözaltına aldı. İsmi henüz belirlenemeyen diğer hırsızlık şüphelisi ise kaçarak kayıplara karıştı.

Hırsızlar 'Bu kadarına da pes' dedirtti

Ekipler, olayın yaşandığı bölgede yaptığı incelemede, iki banka ATM'sinin kesilen kapılarından parmak izi alarak, inceleme yaptı. Polis, kaçan diğer şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Hasan Ay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Bozdoğan’da gençler buluştu Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Gençlik Buluşmaları’nda bir araya gelen gençler, hem eğlendi hem unutulmaz bir gün geçirdi. Bozdoğan Kaymakamlığı’nın koordinesinde Bozdoğan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonuyla hayata geçirilen ‘Sazlı Sözlü Bozdoğan Gençlik Buluşmaları’nın ilki gerçekleştirildi. Gençlerin eğlenmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen Bozdoğanlı gençler ise hem eğlendi hem unutulmaz bir gün geçirdi. Rasim Menteşe Vakfı Konukevi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gençler, hazırlanan programda sazlar eşliğinde türküler söylerken, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğin gençlerin sosyalleşmesi adına devam ettirileceği öğrenildi. Konu ile ilgili Bozdoğan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Gençlerimizin eğlenmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzce organize edilen etkinliğimizin Birincisi Rasim Menteşe Konukevi ev sahipliğinde müzik öğretmenlerimiz Ozan Bezci ve İlker Dikici’nin icra ettiği gitar ve bağlama eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Gençlik Buluşmaları etkinliğimize Kaymakamımız İbrahim Gökçe, Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Madran, Gençlik ve Spor Müdürümüz Akif Türkkal ve 9. sınıf öğrencilerimiz ile gençlerimiz geniş katılım sağlamıştır. Etkinliğimizi gerçekleştirilmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.
Şırnak Cizre’de kaybolan kızın cenazesi Suriye’de bulundu Şırnak’ın Cizre ilçesinde 29 Mayıs’ta sabahın erken saatlerinde Dicle Nehri kenarına geldikten sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki S.S.B.’nin cenazesi Suriye’nin Derik kentinde bulundu. Cizre’de İsmail Ebul-İz El-Cezeri Asma Köprüsü mevkiinde Dicle Nehri’ne düştüğü düşünülen 16 yaşındaki S.S.B.’nin cansız bedenine arama kurtarma çalışmalarının 7. gününde Suriye’nin Derik kentinde ulaşıldı. Köylüler tarafından bulunan S.S.B.’nin cenazesi ailesinin yapacağı teşhisten sonra Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. S.S.B.’nin cenazesinin teşhis için Derik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi. 29 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan 16 yaşındaki kızı bulmak için Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis AFAD ekibi, Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği ekipleri ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri havadan dron ile karadan kıyı kenarlarını, botlarla su üstünde ve balık adamlar da su altında yaptığı çalışmalarla devletin imkanları kayıp kız için kullanılmıştı. AFAD’tan açıklama Kayıp kız ile ilgili AFAD tarafından açıklama yapıldı. Şırnak AFAD Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesi Atatürk Parkı Sahil Surları mevkiinde S.S.B. adlı kız çocuğu 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü 05.10 sıralarında Dicle Nehrine düştüğü ve kendisine ulaşılamadığı bilgisi alınmıştır. AFAD, emniyet ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirilmiş olup, arama çalışmalarına destek vermek üzere Şırnak AFAD koordinasyonunda; Tatvan su altı grup amirliği dalgıçları, Bitlis AFAD dalgıç ekibi, Diyarbakır AFAD su üstü ekipleri ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri ile müşterek arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Suriye- Irak sınırlarına kadar kıyı taramaları yapıldı. 03 Mayıs Pazartesi saat 22.30 sıralarında Suriye Derik bölgesinden gelen bir cesede ait fotoğraf Cizre Emniyetine bildirilmiştir. Emniyet tarafından ailesine teşhis edilen fotoğraftaki kişinin kayıp çocuklarına ait olduğu beyan edilmesi üzerine arama çalışmaları 04 Mayıs 2025 günü sonlandırıldı" denildi.