EKONOMİ - 10 Eylül 2016 Cumartesi 12:14

Hong Kong’dan yaş sebze meyve talebi

A
A
A
Hong Kong’dan yaş sebze meyve talebi

Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde Hong Kong’a giden Batı Akdenizli yaş sebze meyve ihracatçıları, Hong Konglu gıda tedarikçileriyle görüştü. Hong Konglu tedarikçiler siyah incir, kayısı, kiraz, limon, portakal, greyfurt, üzüm, domates ve nar talep etti.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), alternatif pazarlar oluşturmak, mevcut pazarlarda etkinliği artırmak ve bölge ihracatını artırmak için yurt dışı pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede BAİB heyeti, Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2009 yılından bu yana Türkiye ihracatının hızla artığı ve dış ticaret fazlası verdiği Hong Kong’a gitti. Yaş meyve sebze ihracatçılarından oluşan heyet, Hong Kong’da 7-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Asia Fruit Logistica Fuarı’na da katıldı, süpermarket zincirlerinin satın alma yetkilileri ve halde ki firmaların yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

BAİB, Uzakdoğu’nun en önemli fuarları arasında yer alan Asia Fruit Logistica’da bulunan Türkiye pavilyonuna stant açarak, bölgenin ihraç ürünlerini tanıttı. Batı Akdenizli ihracatçılar, fuar alanında yer alan stantta Global Andes Company gibi bölgenin önemli tedarikçisi başta olmak üzere diğer firma temsilcileriyle görüştüler. Ziyaret edilip, görüşme yapılan firmaların arasında Yau Ma Tei Wholesale Fruit Market, City’s Supermarket, DCH Food Mart ve Western Wholesale Food Market yer aldı. City’s Supermarket’in ihracatçılardan siyah incir almak istediğini bildirmesi ziyaretin verimli geçtiğinin göstergesi oldu. Diğer firmalar ise ihracatçılardan limon, portakal, greyfurt, üzüm, kayısı, kiraz, nar, domates talep etti.

BAİB, Hong Kong’da Genel Sekreter Fisun Evrensevdi Pektaş tarafından temsil edilirken, Hong Kong Konsolos Muavini Tahsin Güven, Hong Kong Ticaret Ateşesi Ayşe Gül Barkçin, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak ve Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Üyeleri standı ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon ’24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ 2 Mayıs’ta start alıyor Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ’24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin lansmanı düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner, her yıl Trabzon’un tanıtımına büyük katkı sağlayan festivalin, bölgenin sanatsal ve kültürel yaşamına canlılık getirdiğini söyledi. Uzuner “Bu yıl 24. kez düzenlenecek Trabzon’un ve ülkemizin en seçkin kurumsal festivalleri arasına adını yazdıran ‘Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nin bir zamanlar hayali bile kurulamazdı. Bu festival, büyüdükçe anlamlanan, anlamını buldukça çoğalan ve ilk etapta Karadeniz’e kıyısı olan ülkeleri kapsarken, şimdi dünyanın her ülkesine, her şehrine dokunan 24 yıllık bir tarihi içinde barındırıyor. Dile kolay 24 sene içinde 54 yabancı ülkeden 206 oyun ve Devlet Tiyatrolarının 12 farklı bölgesinden yüzlerce oyunla 506 temsil ve 235 binden fazla seyirci sayısına ulaştık. Her yıl Karadeniz’in incisi Trabzon’umuzun tanıtımına büyük katkı sağlayan festivalimiz, bölgenin sanatsal ve kültürel yaşamına canlılık getirirken tiyatro sanatını da yaygınlaştırıyor; dünyanın pek çok farklı ülkesinden ve Devlet tiyatrolarımızın birçok bölgesinden gelen seçkin tiyatro topluluklarını sanatın evrensel diliyle sizlere ulaştırıyor. Bugün, daima artan coşkusuyla büyüyen 24. Uluslararası Tiyatro Festivalimizin bu yılki programını sizlerle paylaşmanın heyecanı içindeyiz. Festival programımız, 2 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te Devlet Tiyatroları Genel Müdürümüz Tamer Karadağlı ve Genel Müdür Yardımcımız Başrejisörümüz Sükut Işıtan’ın da katılımıyla, Atatürk Alanı Meydan Parkındaki programla başlayacak. Ardından protokol, halkımız, siz değerli basın mensupları ve yerli yabancı sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek ve artık gelenekselleşin Meydan Parkından Haluk Ongan Sahnesine yapılacak kortej yürüyüşü ile devam edecek” dedi.
Denizli Tiroid bezinin az ya da fazla çalışması farklı sağlık sorunlarına yol açabiliyor Tiroid bezi az ve ya fazla çalışması halinde farklı sağlık sorunlarının yaşandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, kanserle karşılaşılması halinde de endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtti. Tiroid bezi hakkında bilgiler veren Denizli Özel Tekden Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, tiroid bezinin nefes borusunun etrafını saran 20 gram ağırlığında endokrin bir bez olduğunu söyledi. Tiroid hormonunun vücuttaki metabolizmayı hızlandıran önemli bir hormon olduğunu ifade eden Op. Dr. Tekin, “Tiroid bezi az çalışıyorsa halsizlik, yorgunluk, kilo alımı,vücuda ödem görülür ve vücut yavaş çalışır. Tiroid bezi fazla çalışırsa, vücutta hızlı çalışmaya başlar. Kalp çarpıntısı, aşırı terlemeler, saç dökülmeleri hatta bazı hastalarda geçmeyen ishal durumu yaşanabilir” dedi. “Tiroid kanseri ameliyatı kolay bir ameliyattır” Hastadan alınan biopsilerde kanser hücresine rastlanılması halinde korkulacak bir durumun olmadığını ifade eden Op. Dr. Tekin, “Diğer kanserler gibi ölümcül olmadığı için bizi fazla korkutmaz. Bizim açımızdan kolay bir ameliyattır. Buradaki tiroid dokusunu ameliyatla alıyoruz. Tiroid bezini salgıladığı hormonu dışarıdan günde bir, ilaç olarak verip, eksikliği yerine koyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalya Antalya’da hakim, savcı ve adliye personelini sevindirecek protokol Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile yüklenici firma arasında, hakim, cumhuriyet savcısı ve adliye personelinin kullanımına tahsis edilmek üzere imzalanan 135 lojman alımı satış protokolüne ek olarak yapılan protokolle 50 daire daha ilave edildi. Yeni protokolle birlikte lojman alımı sayısı 185’e çıktı. Daha önce Antalya’da görev yapan hakim, cumhuriyet savcısı ve adliye personelinin kullanımına tahsis edilmek üzere, Antalya ili Döşemealtı ilçesinde mevcut Rengi Antalya Greenpark ve Rengi Antalya Greenlife projelerinden ilk aşamada 95 adet, sonrasında 40 adet olmak üzere toplamda 135 adet lojman alımı, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile yüklenici firma arasında imzalanan satış protokolleri ile kamuoyuna duyurulmuştu. Buna ek olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın talimat ve destekleriyle Kepez ilçesi Güneş Mahallesi’nde bin 207 Antalya Prestige Projesi ismi ile satışa sunulan sitedeki 50 adet 2+1 dairenin alımı için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile yüklenici firma arasında 29 Nisan pazartesi günü satış protokolü imzalandı. Protokole konu lojmanların 15 Temmuz 2024 tarihinde anahtar teslim hazır edileceği belirtilirken, yeni imzalanan satış protokolü ile lojman alımı toplamda 185 adede çıktı. Adliyedeki Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Toplantı Salonu’nda Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci ve yüklenici firma yetkilisi arasında yeni protokolün imzaları atıldı. Döşemealtı ilçesinde mevcut projeler için farklı tarihlerde protokol imzaladıklarını belirten Kahveci, şimdi ise Kepez ilçesindeki proje için imzaların atıldığını söyledi. Adliye lojmanları sayısını artırmanın gururunu yaşadığını ifade eden Kahveci, protokolün Antalya’da görev yapan ve yapacak olan meslektaşlarına hayırlı olmasını diledi.