EKONOMİ - 27 Nisan 2023 Perşembe 14:34

Huawei, kampanyasına yeni ürünler eklediğini duyurdu

A
A
A
Huawei, kampanyasına yeni ürünler eklediğini duyurdu

Huawei, Fast Track kampanyasına küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak için daha fazla ürün dahil ettiğini duyurdu.

Huawei, ağ kampanyasını küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak için daha fazla ürün dahil ederek genişlettiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Fast Track 3.0 kampanyası, Avrupa'da 40'tan fazla ülkede kampanya dahilindeki ürünlerde hızlı teslimat seçeneği sunuyor.

Huawei'nin Avrupa Kurumsal İş Grubu Başkan Yardımcısı Todd Sun, "2022'de Fast Track kampanyamız aracılığıyla 200'den fazla iş ortağına ve 500'den fazla müşteriye projelerini gerekli zaman çerçevesi içinde uygulamalarında yardımcı olduk. Bu da bizi önemli ölçüde daha uzun sürelerle tanınan bir pazarda olağanüstü hızlı teslimat sunduğu bilinen tek kurumsal ağ sağlayıcısı yapıyor" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir (Özel) Edremit Körfezi’nde sezonluk villa kiraları 1 milyon liraya ulaştı Yaz sezonu yaklaşırken Kuzey Ege’de yazlıklarda sezonluk kira bedelleri 1 milyon liraya kadar ulaştı. Balıkesir’in Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerinde buna rağmen kiralık villalara büyük ilgi var. İstanbul, Bursa ve İzmir bölgelerine yakınlığı ile ilgi gören turizm merkezi Balıkesir’in Edremit Körfezi son günlerde sezonluk kiralık villa ve yazlıkları ile dikkatleri çekiyor. Bu villa ve yazlıkların kiraları zaman zaman 1 milyon liraya kadar yükseliyor. Özellikle sezonluk ve günlük kiralamalarda Ayvalık bölgesinin ilgi çektiğini ifade eden Emlakçı Ahmet Yüksel “Şu anda gayrimenkul satışlarında bir durgunluk var yılbaşından bu yana. Baya bir durgunluk yaşıyoruz. Bir de fiyatların anormal yükselmesinden dolayı biraz duran. 2 artı 1 yeni daireler 5-5,5 milyon. 3 artı 1’ler 8-12 milyona kadar çıkıyor fiyatlar. Aylık kiralamalarda 12 aylık kiralamalarda daire fiyatları 25 bin ile 50 bin lira arasında değişmektedir. Yani kiralar. Ama sezonluk kiralıklarda fiyatlarda anormal bir yükseliş var. Ve kiralarda bir yoğunluk var. Sezonluk şu anda 300 bin lirayla 1 milyon arasında değişiyor. Aylık villa kiraları 150 bin lirayla 200 bin lira arasında değişmektedir. Ama sezonluklarda da fiyat gibi 1 milyona kadar çıkıyor.” dedi. Fiyatların sezonluk 300 bin liradan başladığını ifade eden Emlakçı Arif Zeka “Sezonluk olarak kiralamak dersek 300-350 bin lira gibi bir bütçeyi gözden çıkardığınız takdirde burada sezonluk olarak bir ev, bir mülk kiralamaya gidebilirsiniz. ”dedi. Bölgede konaklama için yeterli yatak sayısının olmadığına dikkat çeken Emlakçı Cihan Özkan “Yerli ve yabancı turistler çok fazla geldiği için villa ve dublex tarzında evler günlük olarak çok fazla kiralanıyor. Bunlar haftalığa da yayılmaya başladı. Hatta sezonluk olarak tutmaya başlandı. Nedenini otellerin yatak sayısının azlığından dolayı. Yeni yapılan otel yapılaşmaları var ancak şu an için bizim için yeterli değil.” dedi.
Hatay 80 dönüm soğanı hayrına dağıttığını duyan oraya akın etti Hatay’ın Kumlu ilçesinde bir çiftçi, istediği verimi alamadığı 80 dönüm arazideki soğanı, hayrına vatandaşlara bıraktı. Market fiyatı 25 TL’yi bulan soğanın bedavaya dağıtıldığını duyan vatandaşlar araçlarıyla tarlaya akın etti. Türkiye’nin en bereketli topraklarından olan Hatay’daki Amik Ovası’nda bahar aylarının gelmesiyle birlikte çeşitli ürünlerde hasat başlamıştı. Hatay’ın Kumlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Uygun ailesine ait 80 dönümlük tarladaki soğanlar hasat edilme mevsimi gelmesine rağmen yeteri kadar büyüklüğe ve kaliteye ulaşamadı. İşçi fiyatlarının pahalı olması ve soğanın kalitesiz olması nedeniyle 5 TL fiyat teklif edilmesi üzerine tarla sahibi, soğanları hayrına vatandaşlara bıraktı. Markette fiyatı 25 TL’ye satılan soğanın bedava dağıtıldığını duyan vatandaşlarsa kilometrelerce ötesinden tarlaya akın ettiler. Tarla sahibi, soğanın bir an önce tarladan kalkmasıyla yeni ürün ekmeyi planlıyor. “Arabalarla ve traktörlerle gelen insanlara hayrımıza bıraktık” Soğanın yeteri kalitede olmaması üzerine vatandaşlara hayır olarak dağıtmak istediklerini dile getiren 21 yaşındaki Mehmet Ali Uygun, “Soğandan zarar ettik ve para etmedi. İşçilerin ücreti bile çıkmıyor. Soğanın tarla fiyatı 5 TL, marketlerde fiyatı 25 TL civarında oldu. Geçen yıl zarar etmedik, bir şekilde sattık. Ama bu yıl gördüğünüz gibi insanlara hayrımıza bıraktık. Tarlaya vatandaşların tamamı girdi ve koyunlar bile var. Soğan istediğimiz gibi olmayınca biz de hayrımıza bıraktık. Bu tarlanın 80 dönüm bir arsası var. Arabalarla ve traktörlerle gelen insanlara hayrımıza bıraktık” dedi. “Soğan para yapmıyor diyorlar ama pazarda 25 TL” Soğan fiyatının markette 25 TL olduğunu dile getiren Dudu Dönmez, “Tarlada başak yapıyorlar. Tarla komple toplanmadan bozulduğu için başakçılar geldi. Soğanda zarar gören tarla sahibi hayrına dağıtıyor, insanlar da burada topluyorlar. Soğan para yapmıyor diyorlar ama pazarda 25 TL, neden para yapmadı diyorlar anlamadım” şeklinde konuştu. “Kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla soğan topluyorlar” Tarla sahibinin soğanları vatandaşlara hayrına bıraktığını söyleyen 65 yaşındaki Celil İnal, “Soğan her ne hikmetse tarlada kaldı. Şu an gördüğünüz soğan tarlada 5 TL iken marketlere gittiğimizde 30 TL civarında oluyor. Tarla sahibi hayrına bıraktı başka bir ürün ekmek için. Tüm Kumlu halkı, çevre köylerden olan Reyhanlı ve Kırıkhan’dan vatandaşlar buradalar. Kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla soğan tarlasında afara yapıyorlar” diye konuştu. “Soğan marketlerde 25 - 30 TL iken burada başak olduğunu duyduk ve buraya geldik” Soğan toplamak için Kırıkhan ilçesinden geldiğini belirten Mehmet Dertsiz, “Marketlerde 25 - 30 TL iken burada başak olduğunu duyduk, buraya geldik. Kışlık ve yazlık soğanımızı toplayacağız. Soğan tarlasında topladıklarımızı aracımıza doldurduk. Bu yaz soğanları yiyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bursa (Özel) Poşetten kıyafet dikip defile yaptılar Bursa’da özel eğitim öğretmeni Ümmühan Keyif Koç, öğrencileri ile birlikte geri dönüşüm malzemelerinden kıyafet tasarlayıp defile yaptı. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte özel çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Bursa’da özel eğitim öğretmenliği yapan Ümmühan Keyif Koç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle öğrencilerine organizasyon düzenleyerek unutulmaz bir gün yaşattı. Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engeli bulunan öğrencileri ile geri dönüşüm malzemelerinden kıyafet tasarlayan Koç, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte defile düzenledi. Kendisinin de bir özel çocuk annesi olduğunu söyleyen Koç, “Biz farklı değiliz hepimiz engelli adayıyız. Bizi lütfen kendiniz gibi görün. Bize daha duyarlı olun. Bir bakış bizi çok etkiliyor” şeklinde konuştu. “Biz farklı değiliz hepimiz engelli adayıyız, bizi lütfen kendiniz gibi görün” Kendisinin de özel çocuk annesi olduğunu ifade eden Ümmühan Keyif Koç engelli çocuklara karşı daha duyarlı olunması gerektiğini vurgulayarak, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda öğrencilerimle geri dönüşüm malzemelerinden kıyafet defilesi yaptık. Bunun içinde astronot, avukat, prenses, Türk bayrağı kostümümüz vardı. Toplam 30’a yakın öğrencimiz var ama biz 17 öğrencimize kostüm giydirdik. Anneler Günü yaklaştığı için bir velime plaket verdim. Çocuğunu getirmek için çok uzun yollardan geliyor. Rabbim inşallah emeğinin karşılığını verir. Diğer ailelere de hediyeler verdim. Böylelikle Anneler Günü kutlamış olduk. Biz farklı değiliz hepimiz engelli adayıyız. Bizi lütfen kendiniz gibi görün. Bize daha duyarlı olun. Bir bakış bizi çok etkiliyor. İyi ki ben özel çocuk annesiyim” şeklinde konuştu.
Bursa Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları devam ediyor İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonuyla eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına destek vermeyi sürdürüyor. Yeni dönem engelli kendi işini kurma hibe desteği başvuruları, 07 Haziran 2024 tarihi saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden online olarak yapılacaktır. Kendi işini kurmak isteyen engelliler, tarım ve hayvancılık sektörü için kuruluş, işletme ve demirbaş desteği olarak en fazla 300 bin diğer sektörlerde ise en fazla 400 bin liraya kadar hak kazanabilecek. Eski hükümlü kendi işini kurma başvuruları ise Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 07 Haziran 2024 tarihi mesai saati sona yapılabilecektir. Bu çerçevede kişilere, tarım ve hayvancılık sektörü projeleri için en fazla 240 bin, diğer sektörlerdeki projeleri için 300 bin liraya kadar kuruluş demirbaş hibe desteği verilecektir. Ruhsal ve zihinsel engellilerin istihdam edileceği korumalı işyeri desteğine yönelik projeler, engellilerin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumun sağlanmasına yönelik projeler, engellilere yönelik mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler, engellilerin istihdamını sağlayacak destek teknolojisi proje başlıklarındaki başvurular ise 07 Haziran 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar il müdürlüklerine veya hizmet merkezlerine 1 asıl ve 1 kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. Başvuru sürecinin yer aldığı ’Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu’ ile başvurunun yapılmasına ilişkin konularda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazırlanan ’Başvuru Rehberi’ Türkiye İş Kurumu internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) duyurular kısmında yayınlanmıştır. Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden konuyla ilgili detay bilgi almak isteyen engelli ve eski hükümlüler ile kurum ve kuruluşlar, proje birimine şahsen başvuru yapabilecektir. Ayrıca, 0 224 220 41 65 no’lu telefondan danışmanlık hizmeti alınabilecektir.