GÜNDEM - 17 Temmuz 2009 Cuma 10:46

"Hükümet Rabia Kadir'i davet etmeli"

A
A
A
"Hükümet Rabia Kadir'i davet etmeli"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Hükümet, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir'i, kendisinin başvurmasını beklemeden Türkiye'ye davet etmeli'' dedi.

MÜSLÜM ÇİFTÇİ / ADANA

Vural, beraberinde MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sözlü ile birlikte Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti. 

Vural, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ceyhan'ın üç dönemdir belediye başkanlığını yürüten Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü bu başarısından dolayı kutladığını belirtti. 

Çin politikalarının Doğu Türkistan Bölgesi'nde katliama dönüştüğünü ifade eden Vural, ''Yaşananlar milletimizi derinden etkilemiştir. Milletimiz bu konuda milli bir duruş sergilemiş, acıları paylaşmıştır. Ceyhan Belediyesi Meclisi de Ceyhanlılar adına bu olayları kınayan ilk belediye meclisi olmuştur. Türk Hükümeti, Rabia Kadir'i başvuru yapmasını beklemeden Türkiye'ye davet etmelidir" diye konuştu. 

Hükümetten beklentilerinin katliam karşısında Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü uluslararası platformlarda kullanması olduğunu kaydeden Vural, şunları söyledi: 

"Hükümet, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde bir kınama tasarısı hazırlamalı ve kararın geçirilmesini sağlamalıdır. Ayrıca, Avrupa Birliği katliama sessiz kalmıştır. Türkiye, AB'ye üye olma yolunda bir ülke olarak, AB'nin de Çin'deki Uygurlara sahip çıkacak bir irade ortaya koymasını sağlamalıdır." 

Daha sonra Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a bozkurt heykelciği ve el işlemeli bir kilim hediye edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir