KÜLTÜR SANAT - 05 Mayıs 2012 Cumartesi 15:36

Hülya Koçyiğit, Nakıp Ali ödülünü aldı

A
A
A
Hülya Koçyiğit, Nakıp Ali ödülünü aldı

Gaziantep Sinepark Nakıp Ali Sinemaları'nda düzenlenen özel gecede, Türk Sineması'nda yarım asrı karşılayan sanatçı Hülya Koçyiğit'e, Fiba Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kazaz tarafından 'Nakıp Ali Onur Ödülü' verildi.

HABİP DEMİRCİ
GAZİANTEP

Gaziantep Sinepark Nakıp Ali Sinemaları'nda düzenlenen özel gecede, Türk Sineması'nda yarım asrı karşılayan sanatçı Hülya Koçyiğit'e, Fiba Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kazaz tarafından 'Nakıp Ali Onur Ödülü' verildi.

Fiba Group'un bir kuruluşu olan ve Mayıs 2008'de açılan Sinepark Nakıp Ali Sinemaları, her yıl Gaziantep'te sinemanın doğuşuna ve gelişimine öncülük eden Nakıp Ali'yi anma adına düzenlediği etkinlikler kapsamında 4 Mayıs Cuma günü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'i ağırladı. 1963 yılında oynadığı ilk filmi 'Susuz Yaz'dan günümüze kadar 200'e yakın filmde oynayan ve yarım asra ulaşan sinema kariyerini ilk olarak Gazianteplilerle kutlayan Koçyiğit, Sinepark Nakıp Ali Sineması'nda onuruna verilen resepsiyonda Gaziantepli sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sinepark Nakıp Ali Sinemaları, aynı etkinlik kapsamında Hülya Koçyiğit'in sanat hayatını anlatan, Ali Can Sekmeç'in kaleme aldığı 'Sinemada Yarım Asır - Hülya Koçyiğit' isimli referans kitabını yayınladı.

Ödül gecesinde Gaziantepli sinemaseverlerle bir araya gelen Hülya Koçyiğit, "Gaziantep'e sinemayı getiren Nakıp Ali adıyla açılan Sinepark sinemalarında olmaktan ve yaklaşık yarım asırlık sanat hayatı adına bu onur ödülünü bir sinema sevdalısı Nakıp Ali'nin anısını yaşatan bu mekanda almaktan mutluluk duyuyorum" ifadelerinde bulundu.

Gecede bir konuşma yapan Fiba Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kazaz da, "Değerli sanatçımıza, onu büyük bir sevgiyle bekleyen Gazianteplileri mutlu ettiği bu güzel buluşmada, Nakıp Ali'nin ruhunu da şad ettiği için sonsuz şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Gecede, ülkemizi yurt dışında en çok temsil eden sinema sanatçısı olan Hülya Koçyiğit'in, başrollerini Yılmaz Güney'le paylaştığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 'Zeyno' filmi gösterildi. Anma etkinlikleri kapsamında yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmi unvanına sahip 'Kurbağalar' ile yine 5 kıtaya satılan ilk Türk filmi olma özelliği taşıyan 'Derman' ve 'Zeyno' filmleri, 5 - 6 Mayıs tarihlerinde dönüşümlü olarak ücretsiz gösterilecek.
Gecede hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaşan Koçyiğit, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.