GÜNDEM - 13 Haziran 2016 Pazartesi 10:29

İAÜ’de 11'nci mezuniyet coşkusu

A
A
A
İAÜ’de 11'nci mezuniyet coşkusu

Kurulduğu 2003 yılından bugüne 30 bine yakın mezun veren İstanbul Aydın Üniversitesi, bu yıl 11.’si düzenlenen mezuniyet töreniyle 8.844 önlisans ve lisans öğrencisini iş dünyasına uğurladı.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), ailelerin ve öğrencilerin katılımıyla Florya Yerleşkesi’nde düzenlediği 11. Mezuniyet Töreni’nde sevinci ve gururu bir arada yaşadı. Törende İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ile Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli'nin açılış konuşmalarının ardından 2015-2016 eğitim yılı fakülte ve Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu birincilerine ödülleri, Başkan Dr. Aydın ve Prof. Dr. İzmirli tarafından verildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi 11. Mezuniyet Töreni'nde konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Sevgili öğrencilerimiz siz torunlarınıza gururla 'Ben İstanbul Aydın Üniversitesi'nden mezun oldum' dediğiniz zaman size söz veriyorum Aydın Üniversitesi dünyanın ilk 500, Türkiye'nin de ilk 5 üniversitesi arasına girecek.” dedi.

“BİZLER İÇİN BİR DÜĞÜN”

Törenin açılış konuşmasını yapan İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, ÖSYM verilerine göre; 8 yıldan bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi'nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olduğunu belirterek, “Yeni bir mezuniyet töreninde yine bir coşkuyla öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretim elemanlarımız ile bir aradayız. Bu bizler için bir düğün ve bir bayram. Çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak, onların başarılarını birlikte kutlamak bizler için son derece mutluluk verici bir durum. Bütün öğrencilerimizi kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, konuşmasına üniversitenin akademik ve idari personeline öğrencilere verdikleri emekten ötürü teşekkür ederek başladı. Mezun olan öğrencilere ‘Yarının cumhurbaşkanları, başbakanları, müsteşarları, iş insanları' diye hitap eden Dr. Mustafa Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“EMEKLERİNİZE VE YÜREKLERİNİZE SAĞLIK”

“Sevgili mezunlarımız hiç de kolay olmayan bir yola adım atıyorsunuz. Her tarafı tozpembe olmayan, rekabet şartlarının gün geçtikçe daha da kızıştığı ve her tarafı ateş çemberine dönmüş bir coğrafyada hayata adım atıyorsunuz. Üniversitemizden almış olduğunuz anahtarla dünyanın bu zor coğrafyasında hayatın hangi kapılarını nasıl açacağınızı, ellerinizdeki anahtarla zorlanan kapıların kilitlerini kolaylıkla açabilmenin imkanlarını burada aldınız. Şunu da asla unutmayınız. Sadece bir anahtar aldınız. Anahtarın geliştirilmesi ve işlevli kılınması, sürekli sizin hedeflerinize doğru giden yollardaki kapıları açabilmesi için bir ömür boyu öğrenci olmak zorundasınız.”

Törene katılan velilere de seslenen Dr. Mustafa Aydın, “Biliyoruz ki, bu pırıl pırıl gençleri yetiştirmek için elinizdekini, avucunuzdakini satarak emeğinizi vererek, uykunuzu bölerek onları bugünlere getirdiniz. Onların dertleriyle dertlendiniz, hastalığıyla üzüldünüz, başarılarıyla sevindiniz. Bu başarı ayrıca sizlerindir. Başarı, her gün onları uğurlarken arkalarından okuduğunuz duada saklıdır. Sizlere minnet duyuyorum. Emeklerinize ve yüreklerinize sağlık.” ifadelerini kullandı.

Dr. Mustafa Aydın, İAÜ'de eğitim gören uluslararası öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak “İstanbul Aydın Üniversitesi şuan bünyesinde 4 bin civarında, dünyanın 100 ayrı ülkesinden öğrencileri barındırmaktadır. Bu öğrencileri kendi ülkelerinin liderleri, iş insanları, bürokratları olarak hazırlamaktayız. Ve şunu biliyoruz, artık dünyanın her yerinde İstanbul Aydın Üniversitesi bayrağı dalgalanıyor. Uluslararası öğrencilerimizin de kendi ülkelerinde ailelerine hayırlı birer evlat, ülkelerine hayırlı birer iş insanı, bakan, ya da bürokrat olmasını diliyorum. Kapımız sizlere daima açık.” diyerek sözlerini tamamladı.

Fakülteler birincisi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Büşra Selenay Önal da, “Fakülte birinciliği benim için çok önemli ve heyecanlıydı. Özellikle okulumuzda bulunan bu kadar fakültenin birincisi olmak bana ayriyeten mutluluk kazandırdı. Bu birinciliği hem de dört yıl boyunca sadece gerektiği kadar çalışmakla elde ettim. Çünkü benim lise temelim iyiydi. Lisedeki ve üniversitedeki hocalarımın verdiği eğitimler doğrultusunda derslere düzenli katılarak yeterli miktarda çalıştığım için aşırı ders çalışmama gerek kalmadı. Aydın Üniversitesi gerçekten destekleyen bir üniversite. Yeterli miktarda burs ödülleri var. Bunun haricinde bölüm başkanlarımız öncelikli olmak üzere, değerli diğer hocalarımız her türlü sorunumuzda yanımızda oluyorlar. Onlara ulaşmak hiçbir şekilde zor olmuyor” şeklinde konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi 11. Mezuniyet Töreni, bayrak devir-teslim ve kep atma törenlerinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.