EĞİTİM - 17 Eylül 2020 Perşembe 09:32

İhlas Koleji çocuk akademisi açıldı

A
A
A
İhlas Koleji çocuk akademisi açıldı

İhlas Koleji yeni bir uygulamaya imza atarak Ispartakule Bizimevler 3’de Çocuk Akademisi açtı.

Oyun, eğitim ve etkinlik atölyelerini aynı çatı altında buluşturan İhlas Koleji Çocuk Akademisi 18 ay ve üzeri çocukların fiziksel, nörolojik, bilişsel, sosyal ve duygusal becerilerin desteklendiği eğlenceli bir gelişim programı olarak ön plana çıkıyor. Bu akademide çocukların tüm hayatları boyunca kullanacakları becerilerin alt yapısının oluşturulması hedefleniyor. 

Haftanın beş günü sabah ve öğle olmak üzere iki grup halinde düzenlenen etkinliklerde çocuklar anneleriyle birlikte oyun ve sportif aktivitelerin yanında birçok atölye çalışmasına da katılabiliyorlar. Akademide müzik, gıda, doğa, seramik, sanat, ışık, duyu, Türkçe-dil, İngilizce ve denge atölyelerinde uzman eğitimciler eşliğinde çocuklar çeşitli becerilerini geliştirebiliyorlar. 

Yaşanan pandemi süreci nedeniyle hijyen kurallarının en üst seviyede uygulandığı İhlas Koleji Çocuk Akademisi’nde anne ve çocuklar ateşleri ölçüldükten sonra atölyelere giriş yapabiliyorlar. Sürekli kullanım alanları ve materyaller de düzenli olarak dezenfekte ediliyor. 

Çocuklarımız için özel bir akademi oluşturduk 

Çocuk akademisinin açılışını gerçekleştiren İhlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin, anaokulundan farklı bir konseptle çocuklar için özel bir uygulama başlattıklarını söyledi. Hazırlanan müfredat çerçevesinde özel eğitmenlerin katılımıyla eğitim vereceklerini ifade eden Yeltekin, “Pandemi sürecinde çocuklarımızın eğitimden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çocuk akademisi projemizi uygulamaya soktuk. Çocuklarımız bu akademide birçok alanda yaşıtlarıyla birlikte özel eğitmenler eşliğinde çok değerli kazanımlar elde edecekler” dedi. 

Akademide hijyen kurallarına harfiyen uyduklarını ifade eden Yeltekin, “Tüm okullarımızda ve kampüslerimizde birinci önceliğimiz hijyen kurallarına uygun şekilde eğitim vermek. Bu amaçla gerek Sağlık Bakanlığımızın gerekse Milli Eğitim Bakanlığımızın yönergelerine uygun olarak önlemlerimizi aldık. Sınıflarımız ve kullanım alanlarımız düzenli olarak dezenfekte ediliyor ve maske-mesafe kuralları uygulanıyor. Tek temennimiz sağlıklı bir şekilde çocuklarımızın eğitimlerine kaldığımız yerden devam etmektir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didimli gençlerin yeni adresi olacak tesislerde sona gelindi Sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler gibi geniş yelpazesi ile Aydınlı gençlerin yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelen gençlik merkezleri, Aydın’ın dört bir yanında yükselmeye devam ederken, Didim ilçesinde yapılan Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu’nda sona gelindi. Aydın’da imkanlarıyla yeni cazibe merkezi haline gelen gençlik merkezleri, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleri ile gençlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aydın’ın dört bir yanı da gençlerin faydalanabilmesi için gençlik merkezleriyle donatılıyor. Gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için il genelinde, gençlik merkezleri bir bir hayata geçiriliyor. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 2022 yılı içerisinde Efeler, Germencik, Kuşadası, Çine, Didim, Sultanhisar, İncirliova ve Yenipazar ilçelerinde yapımına başlanan gençlik merkezleri de bir bir tamamlanırken, Didim’deki Gençlik Merkezi ve yarı olimpik yüzme havuzu çalışmalarında sona gelindi. İki tesisin de tamamlanması için çalışmalar hız kesmezken, tamamlanmasının ardından tesisler, gençlerin yeni adresi olacak. Bu çerçevede çalışmaları yerinde inceleyen Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu yetkililerden bilgi alarak, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tesislerin gençlerin yeni adresleri olacağını vurguladı. Ayrıca 2022 yılı içerisinde ihalesi yapılan Didim ilçesine yapılan 1 adet Gençlik Merkezi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanırken, iki tesisin toplam proje bedeli 32 milyon 863 bin TL, ihale bedeli ise 27 milyon 850 bin TL olarak açıklanmıştı. Konu ile ilgili Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “İl Müdürümüz, açılmaya hazır hale gelen Didim Gençlik Merkezi ve açılmaya hazır hale gelen Didim Yüzme Havuzu’nun inşaatını yakından inceledi. Gençlerimizin eğitimden spora kadar birçok alanda gelişimine katkı sağlayacak bu modern gençlik merkezi, geleceğimize ışık tutacak. Spora ve gençliğe destek veren yüzme havuzu ise Didim’in spor potansiyelini daha da artıracak” ifadeleri yer aldı.
İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Özer, belediye personellerinin bayramını kutladı 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, işçi bayramını kutlayarak “Emek en yüksek değerdir. Dolayısıyla bir belediyenin de en önemli aktörleri ve isimsiz kahramanları çalışan emekçileridir. Bu yüzden siz benim isimsiz kahramanlarımsınız. Her birinizin yüreğinden tek tek öpüyorum. Sizlerle el ele, gönül gönüle çalışacağız” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret etti. İlk olarak Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesindeki personellerle bir araya gelen Başkan Özer, Esenyurtlulara hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan emekçilerin gününü kutladı. Burada yaptığı konuşmada işçi ve emekçilerin önemli bir değer olduğunu vurgulayan Başkan Özer şöyle konuştu: “Bir şehrin yolları bir insanın vücudundaki damarlar gibidir. Bir damar tıkandığında insan kalp krizi geçirir. Şehrin yolu tıkandığı zaman şehir de kriz geçirir. O yolları Fen İşleri açar, temizler ve düzgün hale getirir. Dolayısıyla Fen İşleri adeta bir belediyenin kalbi gibidir. Siz de o kalbe giden damarları temizleyen emekçilersiniz, değerli çalışanlarımızsınız. 1 Mayıs 1977’de katledilen işçi kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Onlar ve aileleri başta olmak üzere tüm emekçilerin gününü yürekten kutluyorum. Belediye Başkanınız olarak her zaman işçinin ve emekçinin yanında ve sizlerle birlikte olduğumu bilmenizi isterim. Sizlerle el ele, gönül gönüle çalışacağız. Sizler benim isimsiz kahramanlarımsınız. Verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyor, her birinizi yürekten selamlıyorum.”