EĞİTİM - 25 Nisan 2019 Perşembe 14:58

İhlas Koleji öğrencileri Avrupa’nın sorunlarına çözüm önerileri sundu

A
A
A
İhlas Koleji öğrencileri Avrupa’nın sorunlarına çözüm önerileri sundu

İhlas Koleji, bu yıl 23.'sü Samsun'da düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu 23. Ulusal Seçim Konferansında (23.National Selection Conference of EYP Turkey) beş öğrencisiyle temsil edildi.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Tayfur Uçar, Furkan İmir, Beraa Nazyph Gülhan, Ahmet Emre Çekkaya ve Feyzi Kerem Okur, organizasyonda delege olarak yer aldı.

Dört gün süren konferansa ülke genelinde 20 okuldan 5 kişilik guruplar halinde 100 öğrenci delege olarak katılırken Avrupa Birliği (AB) Türkiye Siyasi Müşaviri Julian Vassallo 'da konferansın açılış töreninde onur konuğu olarak yer aldı.

Organizasyondan sonra konuşan Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Yabancı Diller Zümre Başkanı ve EYP kulübü danışman öğretmeni Ayşe Ölmez, organizasyonun temasının “Yenilik ve Toplum " olduğunu söyledi.

Öğrenciler güncel sorunlar üzerine çözüm önerilerinde bulundular

“Komitelere bölünen öğrenciler dört gün boyunca belirlenen başlıklar altında güncel sorunları tespit ederek olası çözümler hakkında kendi önerilerini ortaya koydular ve kararlar hazırladılar" diyen Ölmez, toplantı sonunda sonuçların genel kurula sunularak tartışıldığını söyledi. Ölmez son olarak, “Katıldıkları bu konferansta öğrencilerimizin inovasyonun küreselleşmiş dünyamızdaki etkileri hakkındaki bilgilerini arttırırken İngilizce kelime hazinelerini de geliştirdiklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Hakkı Okur, Avrupa Gençlik Parlamentosunda İhlas Kolejini temsil eden öğrencileri ve danışman öğretmenleri Ayşe Ölmez’i tebrik etti. Konferansın konuşma dilinin İngilizce olduğuna dikkat çeken Okur, İhlas Kolejinin vermiş olduğu yabancı dil eğitiminin başarısına vurgu yaptı. " Öğrencilerimiz okullarımızda edindikleri İngilizce bilgisi ile EYP oturumlarında sorumluluk aldılar, yeni fikirler edindiler, konularla ilgili ayrıntıları tartıştılar ve sonunda bakış açılarını genişletme fırsatını elde ettiler” dedi.

Yeltekin: “Avrupa’nın sorunlarını tartışacak düzeyde yabancı dile hakim öğrenciler yetiştiriyoruz”

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, bu yıl düzenlenen EYP Konferanslarında İhlas Koleji öğrencilerinin göstermiş olduğu performanstan memnun olduğunu dile getirdi. Okullarında kurulan kulüplerle öğrencilerin konferanslara hazırlandığını ifade eden Yeltekin, “ Öğrencilerimiz kurduğumuz kulüplerde Avrupa’nın sorunlarını yakından takip ederek fikir sahibi oluyorlar. Ayrıca üzerinde hassasiyetle durduğumuz yabancı dil eğitimimiz ile EYP konferanslarında Avrupa’nın sorunlarına dair çözüm önerilerini de akıcı bir dille anlatıyorlar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.