EĞİTİM - 22 Ocak 2019 Salı 10:59

İhlas Koleji yeni birincilikler için kampa girdi

A
A
A
İhlas Koleji yeni birincilikler için kampa girdi

Her yıl üniversite sınavlarına hazırlık amacıyla şehir dışında kampa giren İhlas Koleji öğrencileri bu yıl da bir haftalık kamp için Afyon’u seçtiler.

Afyon’da bulunan Maythermal Resort&Spa Hotel’de düzenlenen YKS kampında Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri branş öğretmenleri eşliğinde günde sekiz saat ders çalışarak üniversite sınavına hazırlıklarını sürdürdüler.

Kamp boyunca günde ortalama 450 soru çözen öğrenciler ayrıca branş öğretmenleriyle de bire bir ders çalışarak eksiklerini giderdiler.
Bir haftalık kampın sonunda pasta kesen öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan ve yalnız bırakmayan öğretmenlerine ve İhlas Koleji yöneticilerine teşekkür ettiler.

Kampa katılarak öğrencilere destek veren İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin yorucu ama verimli bir kampı geride bıraktıklarını ifade etti. Kamp süresince belirlenen program dahilinde öğrencilerin çalıştığına dikkat çeken Yeltekin: “Üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında yeni yılla birlikte zorlu bir tempo bizi bekliyor. Bu dönem öncesinde eksiklerin giderilmesi ve önümüzdeki sürece daha güçlü girebilmek adına düzenlediğimiz kampımızın çok faydalı geçtiğine inanıyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıl elde edilen YKS başarılarına vurgu yapan Yeltekin, “2018 YKS’de Türkiye birinciliği ve on ikinciliğinin yanı sıra ilk yüzde 9, ilk 500’de 20 dereceye imza attık. Bu yıl da hedefimiz yeni başarılar kazanmak. Bu konuda öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güveniyoruz” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Sürücü 9 kişinin öldüğü kazayı hastalığına bağladı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin yolcu minibüsüne çarptığı ve 9 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı kazanın ardından tanker sürücüsü Mehmet Göğüş’ün ifadesi ortaya çıktı. Göğüş, hızının 70-80 kilometre arasında olduğunu ve tansiyon hastası olduğunu ifade ederek gözlerinin karardığını söyledi. Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin yolcu minibüsüne çarptığı ve 9 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı kazanın ardından her iki sürücünün ifadeleri ortaya çıktı. Tanker sürücüsü Mehmet Göğüş, hızının 70-80 kilometre arasında olduğunu belirtirken minibüs sürücüsü Latif Örs, “Kamyon o kadar hızlıydı ki lastikleri yerden kesilerek adeta uçarak bize doğru geliyordu” dedi. “Tansiyon hastasıyım gözlerim karardı” Tanker sürücüsü Mehmet Göğüş, "Narlı ilçesinden Kalesan firmasına ait araçla firmaya ait beton maddesini yükleyerek İslahiye’de bulunan Güçlü beton firmasına saat 11.00 civarında boşalttıktan sonra Pazarcık ilçesine doğru giderken ne alkol kullandım ne de uykusuzdum. Yola çıktıktan 5 dakika sonra gözlerimin karardığını hatırlıyorum. Ben tansiyon hastasıyım düzenli olarak ilaç kullanırım. Kalp, şeker, tansiyon hastalıkları mevcuttur. Araçtaki hızım 70-80 kilometre arasındaydı. Rahatsızlandığımı düşünüyorum hiçbir şey hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı. “Kamyon adeta uçarak bize doğru geliyordu” Minibüs sürücüsü Latif Örs ifadesinde, “27 K 5127 plakalı yolcu minibüsünde Hatay yolu istikametinde ilerlerken ağabey mevkiinde karşı şeritten hızla beton mikser aracının bize doğru yaklaşmakta olduğunu gördüm. Kamyonun hızı o kadar yüksekti ki lastiklerin yerden kesildiğini gördüm. Araç uçar vaziyette bize doğru geliyordu. Durumu fark eder etmez aracı sağa doğru kırdım. Kaçmaya çalıştım ancak kaçamadık. Trafik kurallarına uygun şekilde hareket ettim” dedi
Trabzon Şoförler hariç herkesi suçladı, hainlikle itham etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde 2 Mayıs günü yaşanan dolmuşçu-öğrenci servisi kavgası ile ilgili konuşan Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, olaya karışan şoförlerin dışındaki herkesi hainlikle suçlayarak ülkedeki 1,5 milyon şoför esnafının Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ başta olmak üzere Trabzon Büyükşehir ve Sürmene Belediye Başkanları hakkında tazminat davası açmalarını istedi.Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri ile dolmuş şoförleri arasındaki 2 Mayıs günü yaşanan darp olayı ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün bir basın toplantısı düzenledi.Toplantıda hayli öfkeli ve gergin olduğu gözlenen Yılmaz, “Sürmene’de öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında bir olay yaşandı. Savcılığa intikal etti. Savcı karakolda ifadeleri aldı. Öğrenciler ve şoförler gözaltına gerek olmadığı kanaatiyle serbest bırakıldı. Daha sonra bir durak görevlisi ile vatandaşlar gözaltına alınıyor. Nezarette sabaha kadar bekletiliyorlar. Gece 3’te karakol, şoförleri adliyeye gönderiyor. Sürmene Belediye Başkanı yanında bürokratla beraber geliyor, hakimlerle görüşüyor. Olayla ilgili Sürmene belediye başkanı sosyal medyada algı yapıyor. Diyor ki, biz Trabzon Valiliği, Sürmene Kaymakamlığı koordinasyonunda rektörlükle beraber belediye otobüslerini Sürmene’ye göndereceğiz, kampüse kadar çıkacaklar. Yani şoförler suçlu görülüyor” dedi.Konuşmasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i de suçlayan Yılmaz, “ ’Öğrencilerin yanındayım. Öğrencileri taşıma işini üstleneceğim, belediye arabaları ile öğrencileri bedava taşıyacağım’ diyor. O da şoförlerin suçlu olduğuna dair algı yapıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı şoföre karşı hainlik yapıyor. Kumpas kuruyor. Bunları açıkça söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Trabzon Belediye Başkanını tüm Sürmeneli bütün bürokratlara şikayet ediyorum. Şoförün üzerinde algı yaptığı için haindir. Benim şoförümü terörist diyerek hain ilan ettiği için kesinlikle haindir” diye konuştu.Ekrem Yılmaz konuşmasında sosyal medyada kendilerine yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü de ifade ederek “Çocuklardan biri tweet atıyor. Diyor ki, ‘Sürmene’de durdurulup gasp edildik. Arabadan aşağı alındık ve şoförler tarafından gasp edilip dövüldük.’ Kesinlikle böyle bir şey yok. Öğrenciler şoförleri dövdü. Bu da tespitlidir. Ümit Özdağ, Trabzon Belediye Başkanı ve Sürmene Belediye Başkanı hakkında 1,5 milyon şoförün tazminat davası açmasını rica ediyorum” çağrıda bulundu.
Aydın Yükselen altın fiyatları işportacılara yaradı Altın fiyatlarındaki yükselişin ardından Aydın’da işportacılar düğün, bayram ve Gencerlerde sahte altın satmaya başladı. Oldukça ilgi gören altın görünümlü metal bileziklerin adedi 50 TL’den satılırken altın düşkünü pek çok kadının özel günlerde gerçek altın yerine sahte altınla süslendiği belirtildi. Son günlerde hızlı bir yükseliş ile gram fiyatı 2500 TL’ye yaklaşan 22 ayar bilezikler adeta servet değerine ulaşınca Aydın’daki altın geleneği de değişmeye başladı. Eskiden en az 5 beşibirlik ve nerdeyse dirseğe kadar dolu bilezikle gelin giden Aydın’ın kızları damatları fazla yormamak için düğünlerde istenilen altın miktarını düşürdü. Pek çok gelin adayı sadece bir setle evliliğe razı olurken, kadınların bir kısmı altın hevesini altın görünümlü sahte bileziklerle gidermeye başladı. Altın bilezik almanın artık ekonomik durumu iyi olmayanlar için hayal, durumu iyi olanlar için de hırsızlık tehlikesinden dolayı tehlikeli hale geldiğini belirten Aydın’da işportacılardan Zeki Lehtemur, işporta tezgahında son günlerde en çok satılan ürünün altın bilezik görünümlü sahte bilezikler olduğunu söyledi. Gerçeğini alamayanların sahte altınlara rağbet gösterdiğini kaydeden Lehtemur, sahte altınların bulaşık yıkarken ve temizlik işleri yaparken kullanılmamak kaydı ile aylarca kararmadan altın görünümünü koruduğunu söyledi. İşlemesine göre 50 TL ile 100 TL arasında değişen fiyatlarla satılan sahte altınları hırsızlık korkusu yaşadığı için gerçek altın kullanamayan kadınların da tercih ettiği belirtildi.