GÜNDEM - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 09:25

Şoförler hariç herkesi suçladı, hainlikle itham etti

A
A
A
Şoförler hariç herkesi suçladı, hainlikle itham etti

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 2 Mayıs günü yaşanan dolmuşçu-öğrenci servisi kavgası ile ilgili konuşan Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, olaya karışan şoförlerin dışındaki herkesi hainlikle suçlayarak ülkedeki 1,5 milyon şoför esnafının Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ başta olmak üzere Trabzon Büyükşehir ve Sürmene Belediye Başkanları hakkında tazminat davası açmalarını istedi.


Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri ile dolmuş şoförleri arasındaki 2 Mayıs günü yaşanan darp olayı ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün bir basın toplantısı düzenledi.


Toplantıda hayli öfkeli ve gergin olduğu gözlenen Yılmaz, “Sürmene’de öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında bir olay yaşandı. Savcılığa intikal etti. Savcı karakolda ifadeleri aldı. Öğrenciler ve şoförler gözaltına gerek olmadığı kanaatiyle serbest bırakıldı. Daha sonra bir durak görevlisi ile vatandaşlar gözaltına alınıyor. Nezarette sabaha kadar bekletiliyorlar. Gece 3’te karakol, şoförleri adliyeye gönderiyor. Sürmene Belediye Başkanı yanında bürokratla beraber geliyor, hakimlerle görüşüyor. Olayla ilgili Sürmene belediye başkanı sosyal medyada algı yapıyor. Diyor ki, biz Trabzon Valiliği, Sürmene Kaymakamlığı koordinasyonunda rektörlükle beraber belediye otobüslerini Sürmene’ye göndereceğiz, kampüse kadar çıkacaklar. Yani şoförler suçlu görülüyor” dedi.


Konuşmasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i de suçlayan Yılmaz, “ ’Öğrencilerin yanındayım. Öğrencileri taşıma işini üstleneceğim, belediye arabaları ile öğrencileri bedava taşıyacağım’ diyor. O da şoförlerin suçlu olduğuna dair algı yapıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı şoföre karşı hainlik yapıyor. Kumpas kuruyor. Bunları açıkça söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Trabzon Belediye Başkanını tüm Sürmeneli bütün bürokratlara şikayet ediyorum. Şoförün üzerinde algı yaptığı için haindir. Benim şoförümü terörist diyerek hain ilan ettiği için kesinlikle haindir” diye konuştu.


Ekrem Yılmaz konuşmasında sosyal medyada kendilerine yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü de ifade ederek “Çocuklardan biri tweet atıyor. Diyor ki, ‘Sürmene’de durdurulup gasp edildik. Arabadan aşağı alındık ve şoförler tarafından gasp edilip dövüldük.’ Kesinlikle böyle bir şey yok. Öğrenciler şoförleri dövdü. Bu da tespitlidir. Ümit Özdağ, Trabzon Belediye Başkanı ve Sürmene Belediye Başkanı hakkında 1,5 milyon şoförün tazminat davası açmasını rica ediyorum” çağrıda bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ORC araştırması açıkladı: 30 büyükşehirde en başarılı ilçeler belli oldu, Kayseri’de zirve Bünyan’ın ORC Araştırma Şirketi tarafından hazırlanan "30 Büyükşehirde En Başarılı 30 İlçe" araştırmasının sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye geneli 30 büyükşehrin dahil edildiği araştırmada, Kayseri adına yüzde 58,2 başarı oranı ile Bünyan Belediyesi yer aldı. ORC Araştırma Şirketi tarafından hazırlanan "30 Büyükşehirde En Başarılı 30 İlçe" araştırmasının sonuçları paylaşıldı. "Bağlı Bulundukları Büyükşehirlerde En Başarılı İlçe Belediyeleri" başlığıyla yayımlanan çalışma, 2026 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilen araştırmalardan elde edilen veriler doğrultusunda hazırlandı. Türkiye genelindeki 30 büyükşehrin dahil edildiği araştırmada, Kayseri adına listenin zirvesinde Bünyan Belediyesi yer aldı. Yüzde 58,2 başarı oranına ulaşan Bünyan Belediyesi, Kayseri’nin en başarılı ilçe belediyesi olarak dikkat çekti. Bünyan Belediyesi’nin hizmetleri kamuoyunda karşılık buldu ORC’nin yayımladığı listede vatandaş memnuniyeti, belediyecilik hizmetleri, sosyal çalışmalar ve yerel yönetim performansı gibi kriterlerin etkili olduğu değerlendirilirken, Bünyan Belediyesi’nin son dönemde gerçekleştirdiği hizmetlerin kamuoyunda karşılık bulduğu görüldü. Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin’in özellikle altyapı yatırımları, sosyal belediyecilik çalışmaları ve ilçe vizyonuna yönelik projeleriyle öne çıktığı yorumları yapılırken, araştırma sonuçları Kayseri kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı. Araştırma notunda listenin başarı sıralamasına göre değil, büyükşehirlerin alfabetik sıralamasına göre hazırlandığı bilgisi de paylaşıldı.
Düzce 19 Mayıs Spor Kampüsü hızla yükseliyor Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün 100 projesi arasında yer alan ve Kiremitocağı Mahallesi’nde yapımı sürdürülen 19 Mayıs Spor Kampüsü, spor sahaları ve sosyal alanları ile göz dolduracak. Başkan Faruk Özlü’nün "Spor Şehri Düzce" vizyonu kapsamında hayata geçirilen projelerden biri olan 19 Mayıs Spor Kampüsü, Kiremitocağı Mahallesi’nde yükseliyor. Düzce Belediyesi öncülüğünde, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen proje, şehrin en kapsamlı spor alanlarından biri olarak hazırlanıyor. Yaklaşık 20 dönümlük alan üzerine kurulan spor kampüsünde; 54x99 metre ölçülerinde sentetik çim saha, basketbol ve voleybol sahasının yanı sıra hakem ve soyunma odaları, yönetim birimleri, kafeterya gibi yardımcı birimlerin bulunacağı bir sosyal tesis inşa ediliyor. Proje kapsamında; 5+1 çok amaçlı spor salonu, okçuluk alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, otopark ve sosyal yaşamı destekleyen açık alanlar da yapılacak. Saha çalışmalarında önemli ilerleme kaydedilirken, voleybol ve basketbol sahasının zemin boya işlemleri tamamlandı. Pota ve direk montajlarının kısa süre içinde yapılması planlanıyor. Sentetik çim sahanın direkleri dikilirken, tel örgü çekme çalışmaları da devam ediyor. 2 katlı sosyal tesis yapısı ise toplam bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak. Sporcular için soyunma odaları, antrenör odaları, idari birimler ve kafeteryanın bulunacağı tesisin, elektrik ve sıhhi tesisat işleri tamamlanırken, dış cephe çalışmalarında da önemli aşama kaydedildi. Giriş katında uygulanacak olan taş kaplama için taşlar belirlenerek hazırlık süreci tamamlandı. Öte yandan kampüs içerisinde yer alacak 5+1 kapalı spor salonunun ihalesi de sonuçlandı. 500 seyirci kapasiteli ve 4 bin 808 metrekare inşaat alanına sahip salonun ihalesini Beltaş A.Ş. kazandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından yer teslimi yapılan spor salonu inşaatının yakında başlayacağı açıklandı. Tamamlandığında gençler ve sporcular için önemli bir merkez olacak 19 Mayıs Spor Kampüsü’nün, Düzce’nin spor altyapısına büyük katkı sunması bekleniyor.