GÜNDEM - 24 Mayıs 2016 Salı 12:17

İhlas Koleji’nden yardım kermesi

A
A
A
İhlas Koleji’nden yardım kermesi

İhlas Koleji öğrencileri, geliri omurilik felçlileri ve görme engelli vatandaşlarımıza bırakılmak üzere kermes düzenlediler.

 İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde yapılan kermeste öğrenciler ve veliler kendi hazırladıkları ürünleri açtıkları stantlarda kermese ilgi gösteren öğrencilere ve öğretmenlere sundular. Ayrıca kermeste öğrenciler tarafından yapılan el sanatları ürünleri de sergilendi.

ÖĞRENCİLER GÖRME ENGELLİLERİN DÜNYASINI YAKINDAN TANIDILAR

Kermesi ziyarete gelen Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Taşdemir ve dernek yetkilisi Serpil İlter, öğrencilerle bir araya gelerek onlara görme engelli bir bireyin günlük yaşantısından kesitler sundular. Öğrenciler görme engellilerin paraları nasıl ayırt ettiğini, telefonu nasıl kullandıkları gibi konularda bilgi sahibi oldular. Konuşmaların ardından öğrenciler dernek yetkililerine çiçek takdim ettiler.
Kermesin koordinatörü İhlas Koleji öğretmeni Yeşim Tora, kermes fikrinin ortaya çıkmasından hazırlanmasına kadar tüm süreçlerin öğrenciler tarafından gerçekleştirildiğini velilerin de destek verdiğini söyledi. Amaçlarının omurilik felçlileri için tekerlekli sandalye, görme engelliler için de baston temin etmek olduğunu söyleyen Tora, kermesin gelirini ilgili birimlere ulaştıracaklarının altını çizdi.

Okul müdürü Salih Uyan da akademik başarı kadar öğrencilerin sosyal gelişiminin de önemini vurgulayarak, “Öğrencilerimizin sosyal gelişimini destekleyici etkinlikler düzenliyoruz. Bu kermes fikrinin oluşmasında öğrencilerimizin öncülük yapması bizleri sevindirdi. Çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetişmelerini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.