POLİTİKA - 01 Temmuz 2014 Salı 22:50

İhsanoğlu: 'İddiam olmasa bu adaylık teklifini kabul etmezdim'

A
A
A
İhsanoğlu: 'İddiam olmasa bu adaylık teklifini kabul etmezdim'

CHP ve MHP’nin 12. Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, memleketi Yozgat´a geldi.

Yozgat-Ankara karayolu üzerindeki Yerköy ilçesinde Mollo Osman Türbesi girişinde çok sayıda vatandaş tarafından “Yozgat seninle gurur duyuyor” sloganları ile karşılanan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, türbeyi ziyaret ettikten sonra kendisi için hazırlanan otobüsle Yozgat’a hareket etti. Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda büyük coşku içinde davul ve zurnayla karşılanan İhsanoğlu, halkı selamlayarak Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Prof. Dr. Ekmeledidn İhsanoğlu, “Baba yurduna, ata ocağına gelmek benim için büyük bir şereftir. Buradan Bismillah demek benim için hayırlı bir başlangıçtır. ” dedi.

İhsanoğlu’na ziyaretinde Maliye eski Bakanlarından Lütfullah Kayalar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Yozgat’tan başlatan Ekmeleddin İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanı olma iddiam olmasa bu adaylık teklifini kabul etmezdim” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yozgat’a gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbuloğlu Mahallesi’ndeki baba evini ziyaret etti. Akrabaları tarafından çiçeklerle karşılanan İhsanoğlu, konağın önünde onlarla sohbet etti. Akrabaları tarafından verilen hediyeyi kabul eden İhsanoğlu, konağın bahçesindeki su kuyusundan kovayla su çekti. Daha sonra Sarraflar Caddesi, meydan yeri ve Lise Caddesi’ndeki esnafı gezen İhsanoğlu, vatandaşlarla selamlaştı. Esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, şahsına gösterilen ilgi ve coşkunun kendisini memnun ettiğini söyledi. İhsanoğlu, “Şahsıma samimi bir ilgi var. Küçük çocuklardan, gençlerden, orta yaşlılardan ve büyüklerden bu fevkalade ilgi beni memnun etti. Çok sevindirici, her türlü tahminin üstünde samimi ve coşkulu bir karşılama” dedi.

İhsanoğlu “Babamın, dedemin ocağına da gitmek, Yozgat’taki ailemizin fertleri ile buluşmak ayrı bir anlam taşıyor. Benim köküm burası, benim aslım neslim hepsi burasıdır. Onun için ben bununla gurur duyuyorum. Yozgat, Türkiye’de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Milli şuur bakımından en yüksek şehirlerden bir tanesidir. Ben buraya mensup olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Aynı zamanda benim arzum, temennim Yozgat’tan ilk Cumhurbaşkanını çıkartmaktır. Her türlü takdirin, her türlü tahminin üstündeyim. Benim iddiam olmasa bu teklifi, bu adaylığı kabul etmezdim” diye konuştu.  

ÖMER ERTUĞRUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.