DÜNYA - 11 Kasım 2021 Perşembe 23:55

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yaklaşık 1 ayın ardından ilk kez bir törene katılacak

A
A
A
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yaklaşık 1 ayın ardından ilk kez bir törene katılacak

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in yaklaşık 1 ayın ardından ilk kez bir törene katılacağı açıklandı. Buckingham Sarayı, bu hafta sonu başkent Londra'daki Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerin anısına düzenlenen geleneksel "Rememberance Sunday" adlı anma törenine Kraliçe Elizabeth'in katılacağını doğruladı.

 

Son zamanlarda sağlığının kötüleştiği düşünülen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, pazar günü Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerin anısına düzenlenen geleneksel "Rememberance Sunday" adlı anma törenine katılacak. Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in Londra'daki Whitehall'da gerçekleşecek olan anma törenine katılacağı ve törende ulusuyla beraber olma konusunda "kesin niyeti" olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Majesteleri, önceki yıllarda olduğu gibi, anma törenini Dışişleri Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) binasının balkonundan görecek" denildi.

Açıklamada ayrıca, Kraliçe Elizabeth'in anma töreninin bir parçası olan anıt mezara çelenk bırakma görevini oğlu Galler Prensi Charles'a devrettiği belirtildi.

Son zamanlarda katılmayı planladığı etkinliklerin birçoğunu iptal eden 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, neredeyse bir aydır doktor tavsiyeleri doğrultusunda istirahat ediyor. Kraliçe daha önce İskoçya'nın Glasgow kentinde gerçekleşmekte olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) ve 20 Ekim'de Kuzey İrlanda ziyareti gibi katılmayı planladığı davetleri iptal etmişti.

Bu yıl ilk kez katıldığı bir etkinlikte baston kullanması ile dikkatleri üzerine çeken Kraliçe Elizabeth, geçtiğimiz haftalarda bazı ön tetkikler için hastanede bir gece yatarak tedavi görmüştü. Kraliçe o zamandan bu yana doktor tavsiyesi üzerine Windsor Kalesi'nde dinlemeye devam ediyor.

Aylin Albayrak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa UEDAŞ’tan yeni yılda kesintisiz enerji mesaisi Güney Marmara’da 5 milyonun üzerinde nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, yeni yıla 677 kişilik ekibiyle kesintisiz enerji mesaisi yaparak girecek. Yeni yıla girerken UEDAŞ, SCADA sistemi başta olmak üzere tüm saha ve şebeke izleme çalışmalarıyla, artan enerji kullanımına bağlı yaşanabilecek muhtemel sorunları önlemek için aralıksız görev yapacak. Yılbaşı öncesinde tüm operasyonel hazırlıklarını tamamlayan UEDAŞ, muhtemel arızalara hızlı ve etkin müdahale edebilmek amacıyla saha ve merkez ekiplerini tam kapasiteyle görevlendirdi. Şirket, 5 milyonun üzerinde nüfusun yeni yıla kesintisiz enerjiyle girmesini sağlamak için yılbaşı süresince çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdürecek. UEDAŞ, aktif olarak kullandığı SCADA sistemi ile şebekenin uzaktan tüm ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetlerini yürütürken, 677 kişilik ekip, 105 sepetli araç ve 67 dört çarpı dört arazi aracıyla yeni yıl mesaisine devam etti. Saha çalışmalarını yerinde kontrol ederek ekiplerin yeni yılını kutlayan UEDAŞ Genel Müdürü Cihangir Gençoğlu "Yeni yıla milyonlarca kişinin kesintisiz enerjiyle girmesini sağlayan ekiplerimizin özverili çalışmaları çok değerli. Sahada ve merkezlerimizde görev yapan personelimiz, muhtemel her duruma karşı hazır. Çalışmalarımızı yürütürken iş sağlığı ve güvenliğini en üst seviyede tutuyor, ekiplerimizin güvenliğini her şeyin önünde görüyoruz. Amacımız, yeni yıla girerken abonelerimizin kesintisiz, kaliteli ve güvenli enerjiye ulaşmasını sağlamak" şeklinde konuştu.
Trabzon Trabzon’da kaçak hafriyat sahasında heyelan alarmı Trabzon’un Yomra ilçesinde, geçmiş yıllarda kaçak hafriyat döküm sahası olarak kullanıldığı belirtilen alanda meydana gelen heyelan endişeye neden oldu. Yomra ilçesindeki Kaşüstü Mahallesi’nde 1311 Nolu Sokak üzerinde bulunan ve 2015-2019 yılları arasında bölgedeki inşaatların temel kazılarından çıkarılan hafriyatların döküldüğü alanda, yaklaşık 6 yıl sonra toprak kayması yaşandı. Heyelanın meydana geldiği bölgede çok sayıda konutun bulunması nedeniyle risk oluşurken, toprak kayması sonucu bazı sitelere ulaşımı sağlayan yollar ulaşıma kapatıldı. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, yetkililer tarafından alanda inceleme başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, söz konusu alanın geçmişte kaçak döküm sahası olarak kullanıldığı ve durumun daha önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bildirildiği öğrenildi. Kaçak döküm yaptığı tespit edilen firmaya gerekli bildirimlerin yapıldığı, olayla ilgili hukuki sürecin ise devam ettiği belirtildi. Heyelanın ardından bölgede yeni bir risk oluşup oluşmadığının tespit edilmesi amacıyla teknik ekiplerin zemin etüt çalışmaları yapacağı öğrenildi. "Arkasındaki yerleşim yerlerindeki binalara bir zararın gelmeyeceğini düşünüyoruz" Yaşanan heyelan ile ilgili bilgiler veren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kaçak döküm sahasına hafriyat döken firma ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, "Kaşüstü mahallemizde meydana gelen heyelanlı alan 2015-2019 yılları arasında bölgede yapılan inşaat faaliyetleri döneminde hafriyatlarının döküldüğü bir sahadır. Büyükşehir belediyesine ait bir izinli döküm sahası olmaması vesilesiyle kaçak döküm alanı olarak söylenir. Burada sanırım yüzlerce araçlık bir malzeme var. Bu bölgede vatandaşların kullanmış olduğu yollar var. Aynı zamanda doğal gaz hattının geçtiği, su hatlarının geçmiş olduğu bir alan var. Aynı zamanda şu anda heyelanın olup da aşağıda inmiş olduğu alanda Kaşüstü mahallemizden hastaneye doğru yapılması planlanan yeni hastane yolunun olduğu güzergah var. Heyelanın oluştuğu alanın tahribatının giderilmesini bekliyoruz. Sonrasında da havaların biraz daha ısınmasının ardından alanda nasıl bir çalışma yapılacağını planlayacağız. Hafriyatın üzerine yapılmış olan yollar şu anda trafiğe kapatıldı. İnşallah kurumlarımızla birlikte ilgili çalışmaları yapacağız. Mahalleden bu sorunu ortadan kaldıracağız. Çünkü bu sorun yaklaşık 10 yıldır ilçemizin o bölgede olan ciddi bir sorunudur" ifadelerini kullandı.
Kayseri Başkan Bağlamış: "Yeni yılda da rekabet gücü artan bir Kayseri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 2025 yılının son gününde yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılın hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Bağlamış mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yeni bir yıla girerken; 2026 yılının ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza sağlık, huzur, bereket ve başarı getirmesini temenni ediyorum. Geride bıraktığımız yıl boyunca Kayseri Ticaret Borsası olarak; üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve sanayicilerimizin yanında olmaya, tarım ve hayvancılık sektörümüzün gelişimi için var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Şehrimizin ekonomik gücünü daha da ileriye taşıma hedefiyle, birlik ve dayanışma içerisinde önemli adımlar attık. Yeni yılda da sürdürülebilir üretimi destekleyen, katma değeri yüksek ve rekabet gücü artan bir Kayseri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. İnancımız odur ki; ortak akıl, güçlü iş birliği ve azimle aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta üreticilerimiz ve üyelerimiz olmak üzere, tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, 2026 yılının sağlık, mutluluk ve bol kazanç getirmesini diliyorum."