SPOR - 23 Temmuz 2019 Salı 18:12

İrfan Buz: 'İlk hedefimiz TFF 1. Lig’e çıkmak'

A
A
A
İrfan Buz: 'İlk hedefimiz TFF 1. Lig’e çıkmak'

TFF 2. Lig takımlarından Samsunspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, ilk hedeflerinin TFF 1. Lig’e çıkmak olduğunu söyledi.

1’inci etap çalışmalarını Bolu’da yaptığı kampta sürdüren Samsunspor’da Teknik Direktör İrfan Buz, kamp, transferler ve hedefler hakkında açıklamalarda bulundu. Samsunspor’un potansiyelinden ve ideallerinden bahseden Buz, ilk olarak 1. Lig’e çıkmak istediklerini açıkladı.

“1’inci hedefimiz, TFF 1. Lig’e çıkmak” 

Hedeflerinin net olduğunu belirten Buz, “Hedefleri net olan bir camiaya geldik. Proje olarak burada 3 sene imzaladık. Hedeflerimiz net. Özellikle bu sene çok zor olan bu ligden çıkmak. Ondan sonra önümüzdeki yılda iyi bir yapılanmayla birlikte hedef olarak devam etmek. Samsunspor, güzel bir camia, çok köklü bir camia. Taraftarıyla, stadıyla, şehriyle birlikte çok önemli bir kulüp. İnşallah önümüzdeki yıllarda Süper Lig’de olacağımızı düşünüyoruz. Başkanımız İsmail Uyanık, çok önemli bir başkan ve çok tecrübeli. Samsunspor şirketleşti. Yıldırım Holding’in başında Yüksel Yıldırım. Çok değerli insanlar bir araya geldi. Birinci hedefimiz çok zor olan bu ligden çıkıp TFF 1. Lig'de devam etmektir. Ondan sonraki hedefleri orada devam ettireceğiz” dedi.

“Bu ligde hiç çalışmadım” 

Samsunspor projesine inandığını ve bu ligde çalışmayı kabul ettiğini ifade eden İrfan Buz, “Nokta transferler yapmak istedik. Son olarak Gazişehir Gaziantepspor’dan Yalçın Kılınç’ı aldık. Transferlerimiz çok değerli. Bu ligde oynadığınızda homojenik bir yapıya sahip olmanız gerekiyor. Ligi de bilmeniz gerekiyor. Aslında ben bu ligde hiç çalışmadım. Benim içinde daha farklı. Ama ciddi bir proje olduğu için cesaretle bunun üzerine gitmek istedim. Gerçekten beni heyecanlandırdı ve çok da mutluyum. Bu ligde önemli olan doğru, homojenik bir yapıya sahip olmanız gerekiyor. Çünkü fiziki şartlar, özellikle deplasmana çıktığınız zaman çok çok farklı oluyor. Ondan dolayı doğru ve önemli transferler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu ligden ve üst ligden futbolcularla birlikte, kendi değerli olan futbolcularımızı önümüzdeki dönem herkes görecek. Samsunspor’un kendisine ait sahip olduğu değerli futbolcuları da herkes görecek. Bizim için önemli olan bu sene buradan çıkmak. Bunu da başaracağımıza kesinlikle inanıyorum. Çok değerli insanlar bir araya geldi. Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, Teknik Menajerimiz Yücel Uyar ile birlikte diğer arkadaşlarımız da çok iyi çalışıyor. Hedeflerimize ulaşacağımıza kesinlikle inanıyorum” diye konuştu. 

Son olarak Bolu kampını değerlendiren Buz, şunları söyledi: 

“Parametrelere baktığınızda Samsun’un her şeyi var. Stadyumu güzel, taraftarı güzel. Büyük bir taraftara sahip köklü bir kulüp. Çok iyi çalışıyoruz. Ortamımızı güzel. Samsun’da bir adaptasyon sürecini geçirdik ve Bolu’ya geldik. Sonradan yine Samsun’da, oradan da Erzurum’a geçeceğiz. Erzurum’dan sonra da Allah nasip ederse eylülde lige başlayıp ilk maçımızı aldıktan sonra yolumuza devam etmek istiyoruz.”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.