ASAYİŞ - 19 Temmuz 2019 Cuma 20:44

Isparta’da FETÖ’nün yeni yapılanmasına operasyon: 4 tutuklama

A
A
A
Isparta’da FETÖ’nün yeni yapılanmasına operasyon: 4 tutuklama

Isparta’da Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) yeni yapılanmasına yönelik örgütün hücre evlerine düzenlenen operasyonda, örgütün sözde Ege Bölgesi mesulü ve güncel Isparta İl İmamı, eski Antalya muhasebecisi ve Isparta güncel muhasebecisi (kasası), Ege Bölgesi ve İzmir üst düzey yöneticisi ve Isparta güncel eğitim danışmanı ile eşi olmak üzere 4 şüpheli yakalandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Isparta’daki yeni yapılanması ve sözde sorumlu örgüt üyelerinin tespiti ile hücre evlerine yönelik operasyon düzenledi.

Isparta kent merkezinde 2 farklı adresteki hücre evine 17 Temmuz günü sabaha karşı düzenlenen operasyonda; sözde Ege Bölgesi sektör hizmetleri mesulü, Ege Bölgesi hususi ve sektör lise, doktora, mezun mesulleri yapılanması ile askeri okul ve polis akademisi sorumlusu aynı zamanda halen Isparta İl İmamı olduğu öne sürülen İhsan Şahin, örgütün Antalya ili önceki genel muhasebecisi ve Isparta güncel muhasebecisi (kasası) Burhan Aydın, Ege Bölgesi ve İzmir askeri lise hususi sorumlusu ve İzmir’de örgütün üst düzey yöneticisi olduğu, ayrıca Isparta ilinde Ali (K) olarak örgütün eğitim alanında faaliyet yürüten güncel eğitim danışmanı olduğu öne sürülen Şifa Kılınç ile eşi Fatma Nur Kılınç yakalandı. Yakalanan şüphelilerin tümünün aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi.

Şüphelilerden 3’ü Isparta Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınırken, Fatma Nur Kılınç ise gözaltına alınmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Karısını bırakıp kaçmak istedi, sokak arasında enselendi

Şifa Kılınç'ın ayrıca, polisin gözaltı yapacağı sırada şüpheli eşini evde bırakarak kaçtığı, ekiplerin kovalamacası sonucu sokak aralarında yakalandığı belirtildi.

Halen topladıkları değerlendirilen himmet paraları banyodaki tavan arasında bulundu

Polis ekiplerinin, örgütün hücre evinde yaptığı aramalarda ise; banyo tavan arası ile dolap içerisinde saklanmış vaziyette toplam 113 bin 740 lira, 2 bin 800 avro nakit para ve 60 gram ağırlığında 1 adet altın bilezikten oluşan himmet paraları elde edildi.

Oyuncak arabanın içine gizlemişler

Emniyet güçleri aramalarda ayrıca, çok sayıda oyuncak araba gibi içerisinde gizlenen dijital materyali de bularak el koydu.

FETÖ’nün sözde Isparta İl İmamı, güncel muhasebecisi ve eğitim danışmanı tutuklandı

Yapılan araştırmalarda, şüphelilerin büyük bir gizlilik içerisinde hareket ettikleri, Isparta’da örgüt üyelerine maddi destek sağladıkları, ayrıca bazı kesimlerden halen himmet topladıkları değerlendirildi.
Isparta’da Emniyetteki işlemleri tamamlanan İhsan Şahin, Burhan Aydın ve Şifa Kılınç isimli 3 zanlı bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Isparta E Tipi Cezaevine gönderildiler.

ByLock'çu eş İzmir’de tutuklandı

Diğer taraftan, FETÖ’nün Ege Bölgesi ve İzmir’de üst düzey yöneticisi ve Isparta eğitim danışmanı olduğu tespit edilen Şifa Kılınç’ın ByLock kullanıcısı eşi Fatma Nur Kılınç’ın ise İzmir’de sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan, Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından, şahısların tüm bağlantılarının araştırıldığı ve operasyonların aynı kararlıkla devam edeceği ifade edildi.  

Feti Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Öldürüp polise ihbar ettiler, olay yerine gelince yakalandılar Adana’da bir kişiyi öldürdüğü öne sürülen iki kişi tutuklandı. Şahısların cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunup olay yerine gelince yakalandığı öğrenildi. Olay, 16 Mart günü saat 02.00 sıralarında Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Selahattin Ayan’ın (34) kaldığı eve, arkadaşları Hıdır Ü. (27) ve Şükrü Ç. (31) geldi. Bir süre sonra Selahattin Ayan kendine ait ruhsatsız tabanca ile göğsünden vuruldu. Ayan’ın vurulmasının ardından Hıdır Ü. ve Şükrü Ç. tabancayı alarak evden uzaklaştı. Hıdır Ü. ve Şükrü Ç, polisi arayarak arkadaşlarını evde vurulmuş olarak bulduklarını söyledi. Bunun üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ayan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine tekrar gelen Hıdır Ü. ve Şükrü Ç.’nin geldikleri aracı arayan polis olayda kullanıldığı düşünülen tabancayı buldu. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. Şüphelilerin her ikisi de emniyetteki ifadelerinde “Odaya girdiğimizde yerde yüzüstü yatıyordu. Çevirdiğimizde kanlar içinde olduğunu görünce panikleyip, polisi aradık. Tabancayı da otomobile götürdük" dedi. “Ölen de arkadaşları da suç makinesi çıktı” Hayatını kaybeden Selahattin Ayan’ın, uyuşturucu ticareti, hırsızlık, adam yaralama gibi suçlardan 19 suç kaydı, arkadaşları Hıdır Ü.’nün hırsızlık, uyuşturucu, yaralama gibi suçlardan 13 kaydı ve Şükrü Ç.’nin ise aynı suçlardan 17 suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen her iki şüpheli de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Samsun Öğrencilerden Genelkurmay Başkanı’na mektup Samsun Bafra Anadolu Lisesinde düzenlenen "Vatanım Sana Canım Feda" etkinliğinde 700 öğrencinin imzaladığı mektup, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’a gönderilecek. Bafra Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen "Vatanım Sana Canım Feda" etkinliğinde öğrenciler Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan liseli gençleri andı. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarından kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından konuşan proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Naim Okay, "1915 Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında hayatlarının henüz baharında vatan için canını vermekten hiç tereddüt etmeyen 15-16 yaşlarındaki şehitleri anmak için buradayız. O gençlerden vatan sevgisinin Bafra Anadolu Lisesi öğrencilerinden de hala mevcut olduğunu göstermek için Vatanım Sana Canim Feda etkinliğini düzenledik" dedi. Genelkurmay Başkanı Metin Gürak’a yazdıkları mektubu okuyan 10 sınıf öğrencisi Nazlı Hüban Ertürk, "Cennet vatanımız Türkiye’nin yarınları olacak Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında canlarını çekinmeden veren henüz 15-16 yaşlarında olan kahraman liseli şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Nasıl liseli gençler öğretmenlerinden helallik alarak vatan savunmasına koşmuşlarsa, biz de Bafra Anadolu Lisesi olarak ihtiyaç hissedildiğinde kızıyla erkeğiyle vatanımızı savunmaya hazır olduğumuzu bildirmekten şeref duyarız" ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürkan’a yazılan mektuba öğretmenler de imza atarak öğrencilere destek oldu. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından imzalanan mektup, Genelkurmay Başkanı’na gönderilecek.