DÜNYA - 29 Kasım 2022 Salı 22:06

İsrail ordusu, son 24 saatte 5 Filistinliyi öldürdü

A
A
A
İsrail ordusu, son 24 saatte 5 Filistinliyi öldürdü

İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu son 24 saatte 5 Filistinli hayatını kaybetti.

 

İsrail ordusu, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde düzenlediği baskınlarda son 24 saatte 5 Filistinliyi öldürdü. İsrail güçlerinin, açtığı ateş sonucu Ramallah’ın kuzeybatısındaki Kafr Ein'de 22 ve 21 yaşındaki Jawad ve Thafer Rimawi, Ramallah'ın batısındaki Beitunia kasabasında 45 yaşındaki Rani Fayez Abu Ali, El Halil’in kuzeyindeki Beit Ummar kasabasında 44 yaşındaki Mufeed Ikhlil hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail güçlerinin açtığı ateşin son kurbanın ise Ramallah'ın doğusundaki el-Mugir köyünde göğsünden ciddi şekilde yaralanan 21 yaşındaki Raed Ghazi Na'ssan olduğu bildirildi. Na'ssan’ın Ramallah’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.
Filistinli aktivistler, İsrail güçlerinin el-Mugir köyüne baskın düzenlediğini ve köye girişlerini engellemeye çalışan Filistinlilere ateş açtığını aktardı.
El-Mugir’deki baskın sırasında çekilen görüntülerde Na'ssan’ın İsrail güçlerinden kaçtığı sırada vurularak yere düştüğü ve çevredekileri tarafından hızla bölgeden uzaklaştırıldığı görüldü.

Muhammed Rabah
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Vali Coşkun; “Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir” DENİZLİ (İHA) – Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coşkun, Denizlili hemşehrilerine seslendiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde başka milletlerin boyunduruğu altında olmayı kabul etmemiş, bağımsız yaşama iradesini her şeyin önünde tutmuştur. Bugün, aziz Denizli halkının Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde işgale, zulme, haksızlığa karşı başkaldırdığı; bölgesinde uyanış fitilinin ateşlenmesine vesile olduğu şanlı bir gündür. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919’daki fetvasında, ‘Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz, sapan taşları ile de düşmanın karşısına çıkacağız. İstiklal aşkı, vatan sevgisi hassasiyet şuurumuz ve kalbimizdeki iman ile mücadelemizin sonunda zaferi kazanacağız. Bu uğurda canını verenler şehit, kalanlar gazilerdir. Bu mutlak olarak cihad-ı mukaddestir’ demiştir. Bu fetva ile birlikte Denizliler, düşmanın bu topraklara ayak basmasına müsaade etmemiştir. Bağımsızlığı uğruna, canından ve tüm benliğinden vazgeçen kahraman ecdadımızın evlatları olarak vatan, millet ve bayrak sevgisini, büyük bir dayanışma içerisinde her daim yaşatıp gelecek nesillere de bu ruhu aktarmak bizlerin de en büyük sorumluluğu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele’de Denizli halkına önderlik eden Müftü Ahmet Hulusi Efendi ile Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”