GÜNDEM - 21 Nisan 2021 Çarşamba 22:15

İstanbul Havalimanı’nda Ramazan coşkusu

A
A
A
İstanbul Havalimanı’nda Ramazan coşkusu

İstanbul Havalimanı’nda Ramazan ayının ruhunu yansıtacak birbirinden farklı etkinlikler sürüyor. Ramazan davulcusundan, ney dinletisine, hat sanatından, dünyanın farklı dillerinde söylenen müziklerine kadar birçok etkinlikle yolcular için, geleneksel kültürümüzü yansıtan bir atmosferde Ramazan ayını yaşama imkanına sunuluyor.

Ramazan ayının ilk haftası geride kalırken Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı konumundaki İstanbul Havalimanı’da Ramazan ayı etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda Havalimanı işletmecisi İGA, ‘Uzağın yakın olduğu bir Ramazan, aslında en güzel Ramazan’ konseptiyle Ramazan ayının ruhunu yolculara yansıtmak amacıyla İstanbul Havalimanı’nda birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Terminale gelen yolcular iftar öncesi müzik dinletisiyle karşılanıyor

Seyahat etmek için terminal binasına giriş yapan yolcuları ilk olarak, gitarı ve mızıkasıyla dünyanın farklı dillerinde söylediği şarkılarla hem çalıp hem söyleyen Noyan Kalçın karşılıyor. İç ve dış hat terminallerinde de de farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Hattat Hasan Çelebi’nin talebelerinden Hat Sanatçısı Hamit Soyyiğit ise, yerli ve yabancı yolculara hat sanatından eserleri uygulamalı olarak sergiliyor. Ayrıca yolcular için ney dinletisi de gerçekleştiriliyor.

İstanbul Havalimanı’nda Ramazan coşkusu

Ramazan’ın sembol etkinlikleri yolcuların beğenisine sunuluyor

Onbir ayın sultanı Ramazan'ın başladığı 13 Nisan’dan itibaren İstanbul Havalimanı’nın iç ve dış hat olmak üzere çeşitli bölgelerinde ney, kanun, Gitar, hat ve ebru sanatı, ahşap oymacılığı ekipleri, Karagöz-Hacivat Tiyatrosu, Macun ve Pamuk Şekeri ile Ramazan’ın olmazsa olmazı ramazan davulcusu yolculara Ramazan ayının kardeşlik ve paylaşmanın ruhunu yaşatıyor.

“Ramazan ayında çok güzel bir etkinlik”

Malatya’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldiğini belirten yolculardan Murat Coşkun, “Güzel bir olaya şahit oldum. Onbir ayın sultanı olan Ramazan ayında çok güzel bir etkinlik uygulandığını fark ettim. Çok güzel bir etkinlik olmuş, durup onun hikayesini paylaştım. Kim düşündüyse aklına yüreğine sağlık, çok güzel bir dokunuş olmuş” şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı’nda Ramazan coşkusu

“Ramazan coşkusunu bizlere yaşatıyorlar”

Raman Mustafazade adlı yolcu ise, “Azerbaycan’a gidiyorum, Azerbaycan vatandaşıyım. İlk defa hava yoluyla Azerbaycan'a gidiyorum. Burada Ramazan coşkusunu gördüm, farklı dillerdeki müzikleri gördüm. Çok hoşuma gitti, beğendim. Gerçekten de o Ramazan coşkusunu bizlere yaşatıyorlar” ifadelerine yer verdi.
İstanbul Havalimanı’ndaki çeşitli etkinliklerin Ramazan ayı boyunca devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Havalimanı’nda Ramazan coşkusu

Ferhat Yasak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Partili Raşit Ocak: "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimden sonra DEM’li belediyelerin bazılarının işçi çıkarmasına tepki göstererek, "İşçilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, seçimin ardından DEM’li belediyelerin ilk icraatının işten çıkarmalar ve emekçileri işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamaları olduğunu ileri sürdü. Ocak, "Belediyelerde işçi kıyımı devam ederken, şimdi de eski çalışan emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, kadrolarına bakılmadan temizlik işleri müdürlüğü emrinde görevlendirilmeye başlandı. Özetle DEM’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu DEM’li belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız. İşten çıkartma, iş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize emekçilerimize yönelik baskı, tehdit, işten çıkarmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Muğla Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü. Antik çağda Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan Knidosluların, Akdeniz ile Ege Denizi suyunun birleşmesini sağlamak amacıyla kanal açmaya çalıştıkları bilinirken, başarısızlıkla sonuçlanan çalışma yaklaşık 2 bin 500 yıl sonra gerçek oldu. Bu yıl 23.’sü düzenlenen Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü kapsamında Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşturuldu. Datça Çevre ve Turizm Derneği’nin (DAÇEV) girişimi, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi’nin katkıları ile her yıl düzenlenen geleneksel yürüyüş sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Ege Denizi’ne götürülmek üzere Çatalmağara önünden Datça testilerine doldurulan Akdeniz suyu, belirlenen güzergah üzerinden Gökova körfezi kıyısındaki Gereme koyunda bulunan Katıyalı mevkiine ulaştırmak üzere davul zurna eşliğinde yola çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşün ardından testilerle birlikte Katıyalı mevkiine ulaşan ekip, Akdeniz’den alınan deniz suyunu Ege Denizi’ne döktü. Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt ve DAÇEV kurucusu ve Düzenleme Komitesi Başkanı Hüseyin Tüzün tarafından testilere doldurulan sular, Ege Denizi’ne döküldü. 2 bin 500 yıllık hayalin temsili olarak gerçeğe dönüştürüldüğü etkinliğin ardından, vatandaşlara keşkek ikram edildi. Piknik havasında geçen etkinlikte, katılımcılar doyasıya eğlenirken, davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.