ASAYİŞ - 12 Temmuz 2020 Pazar 17:58

İstanbul Heybeliada'da orman yangını

A
A
A
İstanbul Heybeliada'da orman yangını

Orman Bölge Müdürlüğü ve Harp Okulu ekipleri, Heybeliada’da çıkan orman yangınına helikopter, uçak ve çak sayıda itfaiye aracıyla müdahale etti. 5-6 hektarlık alanda etkili olan yangın, kontrol altına alındı. Çıkan orman yangını ile ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Heybeliada’da saat 17.30 sularında orman yangını çıktı. Yangına ilk olarak İBB İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Harp Okulu ekipleri tarafından müdahale edildi. Büyükada İtfaiye ekipleri ile Anadolu yakasındaki itfaiye istasyonlarından ekipler çıkarma gemileri ile bölgeye geçerek yangına müdahale çalışmalarına başladı. 1 çıkarma gemisi, 17 araç ve 51 personelle söndürme çalışmalarına katıldı.

Bölgede Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye ekibi ile Harp Okulu da 5 yangın söndürme helikopteri ve 2 yangın söndürme uçağı ile söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın, 19.45 itibariyle kontrol altına alındı. Ekiplerin karadan ve havadan soğutma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Heybeliada'da orman yangını

Bakan Pakdemirli ve Vali Yerlikaya, Heybeliada'ya gitti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İstanbul Valisi Yerlikaya, incelemelerde bulunmak üzere yangın bölgesine gitti. Yerlikaya, buradaki incelemelerinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yangın 19.45'te kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği’nden açıklama

İstanbul Valiliğinden Heybeliada’daki yangınla ilgili yapılan açıklamada, "Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Söndürme çalışmalarına çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir” denildi.

İstanbul Valiliğinden Heybeliada’da Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Adalar ilçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” denildi.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Banalığı'ndan yapılan Heybeliada'da çıkan yangına ilişkin yapılan açıklamada  "İstanbul Valiliği ile koordineli olarak Heybeliada’daki yangına müdahale için TCG Ç-144 Çıkarma Gemisi görevlendirilmiş, belediye yangın araçlarının Heybeliada’ya taşınması sağlanmıştır. Deniz Harp Okulu’na ait 1 itfaiye aracı ve ekibi de bölgede çalışmalara destek sağlamaktadır." denildi.

Vali Yerlikaya, incelemelerde bulundu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Heybeliada’daki orman yangını bölgesine giderek, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Heybeliada Aşıklar Yolu Mevkiindeki iki farklı bölgedeki orman yangının olduğu bölgele gitti. Bölgede söndürme çalışmalarını takip eden Vali Yerlikaya, çalışmalara katılan ekiplerden bilgiler aldı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te afetlere hazırlık toplantısı yapıldı Karabük İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Hidro Meteorolojik Afetlere Hazırlık Koordinasyon Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, afetlere etkin ve süratli bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla oluşturulan Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında afet ve acil durum hazırlıkları ele alındı. Toplantıda; muhtemel afet ve acil durumlara karşı planlama süreci, aşamaları, hizmet gruplarının sorumlulukları, ana çözüm ortağı ile destek çözüm ortağı kuruluşların görevleri, afet ve acil durum sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri tarafından sunum yapıldı. Kurumların imkan, kabiliyet ve hazırlık çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunulan toplantıda Vali Yavuz, afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmalarının çok önemli olduğunu, tüm kurumların öncelikle kapasite ve eksikliklerini belirleyerek hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini kaydetti. Toplantıya, Vali Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, Bölge Müdürleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile daire amirleri ve diğer yetkililer de katıldı.