ASAYİŞ - 22 Temmuz 2022 Cuma 08:19

İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: Bylock kullanıcısı 42 şüpheli yakalandı

A
A
A
İstanbul merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: Bylock kullanıcısı 42 şüpheli yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirtilen 60 şüpheliden 42’si yakalanarak gözaltına alındı. Yakalananlar arasında örgütün ‘mahrem’ ve ‘bölge yapılanması’ içinde faaliyet gösteren şüphelilerin yanı sıra daha önce KHK ile kamudan ihraç edilmiş kişiler de bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen çalışmalarda, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirtilen, aralarında KHK ile daha önce kamudan ihraç edilmiş kişilerin de olduğu 60 şüpheli için yakalama kararı çıkarıldı.

8 ilde eş zamanlı baskın

Örgüte yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah harekete geçen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’un yanısıra Ankara, Düzce, Şanlıurfa, Samsun, Sakarya, Kayseri ve Kocaeli illerinde eş zamanlı operasyon başlattı.

Aranan 60 FETÖ şüphelisinin 42’si yakalandı, 18’i firar durumda

Operasyon kapsamında aranan 60 şüpheliden 42’si yakalandı. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirilirken, bu şüphelilerin FETÖ/PDY üyeleri arasında kullanılan şifreli haberleşme programı Bylock yazışmalarının bulunduğu, ayrıca daha önce yakalanan örgüt üyelerinin itiraflarında adları geçtiği ve örgüt liderinin talimatı ile Bank Asya’ya para yatırdıkları tespit edildi.

Aktif olarak “mahrem” ve “bölge yapılanması” içerisindeler

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin örgütün “mahrem” ve “bölge yapılanması” içerisinde faaliyetli oldukları anlaşılırken, zanlılar arasında daha önce KHK ile mesleğinden ihraç edilmiş 6 eski kamu personelinin de olduğu saptandı. Operasyon kapsamında yakalanan 42 şüphelinin polisteki sorgusuna başlanırken, firari durumdaki 18 FETÖ üyesinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Sadık Kahraman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü, ünlü sanatçı Haluk Levent’in de katılımıyla yapıldı. Başkanlar ve Haluk Levent, vatandaşlarla beraber yürüdü. Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Fomara Meydanı’ndan başlayarak Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra ünlü şarkıcı Haluk Levent de katıldı. Yüzlerce vatandaşın eşlik ettiği yürüyüş, Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Samsun’a ulaşan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesini yakmıştır. Onun için onlara minnet borçluyuz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onları şükranlar anıyoruz” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, “16 Mayıs 1919’da, 105 yıl önce Galata Limanı’ndan demir alan Bandırma vapuru, 105 yıl önce tam bugün Samsun’a ayak bastı. İçerisinde büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları vardı. Kimsenin inanmadığı ama onların asla vazgeçmediği bağımsızlık ve özgürlük için başladığı yürüyüşün en son olarak ise 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle bugün özgür bir şekilde bugünleri kutluyoruz. Onları anıyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ediyoruz. 19 Mayıs Osmangazi’de de ilk defa 19.19’da başlayacak olan yürüyüşümüz ile yapacağız. Akşam da konser ile Bursalıları ve Osmangazilileri Haluk Levent ile buluşturacağız. Onlar o gün Bandırma Vapuru ile çıkmasalardı emin olun hiçbirimiz burada olamazdık. Bugünü de Cumhuriyetimize yakışır şekilde kutlayacağız” dedi.
Bursa Bursa Ülkü Ocaklarından 19 Mayıs yürüyüşü Bursa Ülkü Ocakları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaklaşık bin kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Bursa Ülkü Ocakları tarafından organize edilen19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Heykel’de bulunan Mustafa Kemal anıtında yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, Atatürk anıtına çelenk bırakı. Yürüyüşe Ülkü Ocakları Teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, 19 Mayıs’ın sadece tarihi bir olayın başlangıcı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "19 Mayıs Türk’ün yeniden küllerinden doğuş günüdür. 19 Mayıs Türk’ün Anadolu’daki Ergenekon’udur. 19 Mayıs Türk gençliğinin parolasıdır. Bu paroladaki, geçmişte yaşanan sıkıntıların, çekilen çilelerin ülke geleceğine sunulan bir aynasıdır. Bu ayna ile Türk milleti, geleceğini, geçmişine bakarak daha sağlam bir şekilde kuracaktır. Aziz Türk milleti, 19 Mayıs’ta mukaddes vatanımızı işgal ve istilaya yeltenenlere yönelik, kudretini ispat eden ve bağımsızlığını, içinde bulunan durum ne kadar ağır olsa da, vazgeçilmez tarihi ve insani bir hak olarak gören büyük irade, Samsun’a ulaşarak ilk ve anlamlı milli hamlesini yapmıştır. 19 Mayıs’ın 1919 ’un bu özel yıl dönümde. Aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Bu uğurda mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” diye konuştu.