GÜNDEM - 14 Eylül 2018 Cuma 19:03

İstanbul Valiliğinden 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklama

A
A
A
İstanbul Valiliğinden 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklama

İstanbul Valiliği 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile ilgili yapılan çalışmalara ve alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı.


İstanbul Valiliği 2018-2019 Eğitim öğretim yılının başlamasına birkaç gün kala yapılan çalışmaları ve alınan tedbirlerle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanıp 2016 tarihinde yenilenen ‘İşbirliği Protokolü’nün bütün tüm gereklerini yerine getirecek iş ve işlemlerin tamamlandığını, okul servislerinin denetlendiğini, Mobil Güvenlik Timlerine 26 yeni ekip eklendiği ve okullarda 2 bin 724 güvenlik görevlisinin tahsis edildiği açıklandı.Açıklamada şunlar kaydedildi:
“2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi’ne 17 Eylül 2018 Pazartesi günü yaklaşık 2 milyon 800 bin öğrenci, 149 bin 20 öğretmen ile 6 bin 314 okulda başlanacaktır. Öğrencilerimiz ve öğretmelerimiz başta olmak üzere bütün eğitim ve öğretim camiamızın en iyi ortamda, huzur ve güven içinde eğitim dönemi geçirmeleri için Valiliğimizce çeşitli tedbirler alınmıştır. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanıp 2016 tarihinde yenilenen “İşbirliği Protokolü” ile çocuklarımızın güvenli eğitim ve öğretim ortamlarında yetişmelerini amaçlayan düzenlemeler yapılmıştır. İstanbul Valiliği olarak protokolün tüm gereklerini yerine getirecek iş ve işlemler tamamlanmıştır. Eğitim koşullarının kalitesini yükseltmek üzere bazı okullarımızda var olan öğretmen eksikleri giderilmiş, fiziki şartlardaki noksanlar büyük oranda tamamlanmış, okul giriş ve çıkışlarının güvenliği ve servis kalite yeterliliğini sağlamak üzere kontrol ve denetimler artırıldığı gibi yeni önlemler de devreye sokulmuştur. İlimizde okul güvenliğini sağlamak üzere 712 adet polis memuru ve 2 bin 12 özel güvenlik görevlisi şeklinde toplamda 2 bin 724 güvenlik görevlisi tahsisi sağlanmıştır. Güvenliğin sağlanması maksadıyla her okulda “güvenli eğitim koordinasyon görevlileri” tanımlanmış, okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerimizin güvenliğini destekleyen yeni bir mekanizma daha hayata geçirilmiştir. Okullardaki güvenli eğitim koordinatörleri aynı zamanda öğrenci güvenliğini izlemekte ve bulgularını yerel güvenlik birimlerine iletmektedir.”

Mobil Güvenlik Timleri 26 yeni ekiple güçlendirildi 

“Narkotik ve asayiş polis timlerimiz okulların etrafını uyuşturucu ve bağımlılık yapan madde satıcılarının olası zararlı faaliyetlerine karşı tam bir kontrolden geçirmiş ve bahse konu denetimlerini düzenli ve sık aralıklarla icra etmektedir” denilen açıklamada, “Motosikletli asayiş timleri okul çevre güvenliği çalışmalarına üst seviyede katılmaktadır. Yeni bir güvenlik aracı olarak geliştirilen Mobil Güvenlik Timleri (MOT) 26 yeni ekiple güçlendirilmiştir. Timler, ek olarak yeni polis görevlendirmeleriyle ayrıca desteklenmiştir. Okul içi ve çevresini izleyen güvenlik kameraları okul güvenlik çemberinin en önemli bileşenidir. Okul idareleri güvelik kayıt isleme mesuliyetini üstlenmiştir. Kameralar ayrıca Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre çalışmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

“Kaymakamlıklarımız, ailelere ve öğrencilere ‘Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma Yöntemleri’ eğitimlerini uzmanlar marifetiyle vermiştir. Öğrencinin kendini güvende tutacak bilgi ve yöntemleri öğrendiği eğitimlere ise devam edilmektedir” denilen açıklamada, “Okul servisleri, 25.10.2017 tarihinde yenilenen “Okul Servis Araçları Yönetmeliği”ne göre denetimden geçirilmiştir. Okul servis denetimleri rutin aralıklarla ve dikkatle sürdürülmektedir. Okul güvenliğine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması ve uygulanmasında çok taraflı ve çok yönlü işbirliği mekanizmaları işletilmektedir. Çocuklarımıza tam güvenlik içinde huzurlu bir eğitim-öğretim hayatını temin etmek için bütün süreçler izlenmekte, denetlenmekte ve değerlendirilip güvenlik düzeltme ve iyileştirmeleri dikkatle yapılmaktadır. Bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve ailelerinin 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemini güven, huzur, başarı ve mutluluk içinde geçirmelerini dileriz” denildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.