ASAYİŞ - 11 Aralık 2020 Cuma 12:56

İstanbul’da ’10 numara yağ’ operasyonunda 22 gözaltı

A
A
A
İstanbul’da ’10 numara yağ’ operasyonunda 22 gözaltı

İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen ’10 numara yağ’ operasyonunda 22 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 126 ton 300 litre karışımlı akaryakıt (10 numara yağ) ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Büyükçekmece, Küçükçekmece, Başakşehir, Bahçelievler, Esenyurt ve Çatalca ilçelerinde bulunan tır parklarında bir suç örgütü tarafından ’10 numara yağ’ olarak tabir edilen karışımlı akaryakıt satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.
İhbar üzerine çalışmalarını derinleştiren ekipleri şebekeye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 22 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı operasyonda toplam 126 ton 300 litre karışımlı akaryakıt (10 numara yağ) ele ve 7 adet kapalı kasa araç ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen 10 numara yağla toplamda 850 bin liralık kamu zararının önüne geçildiği kaydedildi.

Sadık Kahraman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Konyaaltı’nda Halk Sağlığı buluşmaları Konyaaltı Belediyesi, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’nde ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini iyileştirmek ve halkı bilinçlendirmek adına “Halk Sağlığı Buluşmaları” başlattı. Emekli kahvelerinde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşların tansiyonu ölçüldü, uzmanlar tarafından sağlıklı olmanın yolları anlatıldı. Konyaaltı Belediyesi, ilçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları önlemek adına vatandaşları bilinçlendirmek için harekete geçti. Belediye, ilçede “Halk Sağlığı Buluşmaları” başlattı. Buluşmaların ilki 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’nde Siteler Emekli Kahvesi’nde gerçekleştirildi. "Hipertansiyondan korunma yolları" Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Soytürk, vatandaşlara hipertansiyonun nedenleri ve hipertansiyondan korunma yollarını anlattı. Erişkin nüfusun yüzde 40’ının hayatının belli bir döneminde hipertansiyon problemi yaşadığını dile getiren Dr. Soytürk, “Ölümcül komplikasyonları var. Bu nedenle de önemli olan bu hastalık hakkında sizleri bilgilendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak istedik” dedi. Hipertansiyonun çok sayıda belirtisi olduğunu söyleyen Dr. Soytürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Her belirti her hastada olmayabilir. Hipertansiyon hastasının baş ağrısı, başta ağırlık, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı, çarpıntı gibi şikâyetleri olabilir. Bunun yanı sıra kulak çınlaması da şikâyetler arasındadır. Günümüzde hala hipertansiyonun tam olarak nedeni bilinmemektedir. Biz bunları ailevi, genetik hipertansiyon, esansiyel hipertansiyon gibi değişik isimlerle ifade ediyoruz. Genetik hipertansiyonun ortaya çıkması için belli risk faktörleri vardır. Bunlar; beslenme, hareketsiz yaşam, sigara, aşırı alkol kullanmak, aşırı tuz tüketimi ve strestir. Bu nedenle yaşam tarzınızı değiştirmeniz lazım. Açık havada yürüyüş yapmalı, stresten uzak durmalısınız. Sigara ve kahve kullanımına da dikkat etmelisiniz.” Etkinlik süresince sağlık personelleri vatandaşların tansiyonunu ölçtü.
Karabük Komandolar dualarla mezun oldu, gösterileri izleyenleri mest etti Karabük’ün Safranbolu ilçesinde temel eğitimlerini tamamlayan bin 982 uzman erbaş eğitimlerinin ardından dualar eşliğinde mezun olarak Jandarma Teşkilatı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına katıldı. Safranbolu 125. Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında 35. dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, eğitimde başarılı olan askerlere plaketleri verildi. Törende konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, mezun olan öğrencileri tebrik ederek görev yerlerinin hayırlı olmasını diledi. Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol, ise “Bugün huzurlarınızda zorlu bir eğitim sürecini başarı ile tamamlayan Jandarma Genel Komutanlığına mensup bin 918 ve Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup 74 kursiyerimizi şanlı jandarma ve sahil güvenlik saflarına uğurlamanın ve yüce Türk Milletinin hizmetine sunmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından mezun olan uzman erbaş kursiyerler yemin etti. Daha sonra komandoların gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken törende mezun olan uzman erbaşlar yapılan dualarla mezuniyet coşkusu yaşadı. Tören sonunda mezun olan askerler aileleriyle buluşurken bir komando kız arkadaşına sürpriz evlilik teklifi yaptı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Ankara TDT Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar 1. Toplantısı Deklarasyonu’nda alınan kararlar Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı’nda aile kurumunun kültürel ve diğer sosyal risklere karşı korunmasına yönelik alınan kararlar açıklandı. Türk Devletleri Teşkilatı 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı, "Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı: Ailemiz Geleceğimiz" temasıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Üye devletlerin bakanları, üyelerin kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi ve dayanışmanın artırılmasındaki rolünü takdir ettiklerini belirterek, toplantının düzenlenmesindeki çabalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teşekkür etti. Toplantıda üye devletlerin temsilcilerinden oluşan ‘TDT Sosyal Politika İşbirliği Çalışma Grubu’ kurulmasının onaylanması, yılda bir kez ve teamül gereği alfabetik sırayla devam etmek üzere bir TDT Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ve bir Çalışma Grubu toplantısının düzenlenmesi, Türk aile değerlerinin güçlendirilmesi ve evlilik kurumunun korunmasına yönelik programların geliştirilmesi gerektiği beyan edildi. Aileler tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim ve danışmanlık faaliyetleri hazırlanarak uygulanması için belirtilen konuları kapsayan ortak bir eylem planı oluşturulması konusunda da uzlaşı sağlandı. Toplantıda Uluslararası Aile Günü vesilesiyle 15 Mayıs 2025 tarihinde TDT çatısı altında bir aile festivali düzenlenmesi ve Türk devletlerinin gelecek nesiller için ortak fon oluşturmasının değerlendirilmesi de beyan edildi. Bildiriye Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti Aile, Kadın ve Çocuk İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Kazakistan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Korunması Bakan Yardımcısı Nazgül Sagindykova, Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Koruma ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Sosyal Koruma Ulusal Ajansı Direktörü Mansurbek Olloyorov ve Türk Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanychbek Omuraliev imza attı.
Şanlıurfa YRP Genel Başkanı Erbakan Viranşehir’de açılışlar yaptı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir hayırsever tarafından Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde yaptırılan cami ile partisinin ilçe başkanlığı ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde partisinin ilçe başkanlığı ofisi ile bir hayırsever vatandaş tarafından Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaptırılan caminin açılışını gerçekleştirdi. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Erbakan, ilk önce şehir merkezine giderek partisinin ilçe başkanlığı ofisini açtı. Tezahüratlar eşliğinde parti ofisine geçen Erbakan, burada yaptığı konuşmada, “Makam ve rakam için değil, Allah rızası için siyaset yapan kadrolarımızla inşallah yeni bir dönemi başlatıyoruz. Aynen 1994’te, 1989’da ve Urfa’da da 1984’te olduğu gibi inşallah yine belediyelerde destan yazacağız, yine belediyelerde tarih yazacağız” diyerek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesine geçen Erbakan, cuma namazını açılışını yaptığı camide kıldıktan sonra bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına camiyi yapan hayırseverlere teşekkür ederek başlayan Erbakan, “Mübarek cumanızı tebrik ediyorum ve bu cami şerifinin açılışının hayırlı olmasını, inşallah bu camimizin cemaatinin bol olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum. Kıymetli hayır sahiplerinin Cenabı Allah hayırlarını kabul eylesin. Biraz önce belediye başkanımızın ifade ettiği gibi özellikle Viranşehir Organize Sanayi Bölgesinde çok önemli bir ihtiyaç da böylece karşılanmış oluyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. Camiyi de gezen Erbakan, hayırsever iş adamından bilgi aldı. Erbakan’a Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, YRP İl Başkanı Ahmet Yetim, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve teşkilat mensupları eşlik etti.