ASAYİŞ - 07 Eylül 2017 Perşembe 11:47

İstanbul’da 2 milyon 200 bin dolarlık gasp kamerada

A
A
A
İstanbul’da 2 milyon 200 bin dolarlık gasp kamerada

Bakırköy’e altın almaya geldikten sonra önü kesilerek durdurulan Erkam E.’nin aracındaki 2 milyon 200 bin doları gasp eden soyguncular, polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. Operasyonda 2’si kadın 7 şüpheli gözaltına alınırken, 700 bin lira da ele geçirildi. Şüphelilerin satın aldıkları 3 lüks araca ise el konuldu.

Anadolu’dan İstanbul Bakırköy’e 18 Ağustos’ta gelen Erkam E., seyir halinde olduğu sırada kullandığı aracın önü silahlı şahıslar tarafından kesildi. Havaya ateş açan şüpheliler aracını durdurdukları Erkam E.'nin içerisinde yaklaşık 2 milyon 200 bin dolarının olduğu çantasını alarak kaçtı.

Hatay Reyhanlı'da operasyon yapıldı

Olayın ardından konuyu devralan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri olayın yaşandığı çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri inceleyerek şüphelilerin soygun sırasında kullandığı aracın plakasını tespit etti. İncelemeyi derinleştiren Gasp Büro Amirliği dedektifleri kimlikleri tespit edilen şüphelilerden bazılarının Hatay'a kaçtığını öğrendi. Bunun üzerine polis ekipleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 25 Ağustos tarihinde şüphelilere yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda ekipler, soygunla ilgili kardeşler Ahmet ve Mehmet Ş., Gülbahar B. ve Sedef K.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Şubeye götürülen şüphelilerin ifadelerini doğrultusunda 28 Ağustos tarihinde Okmeydanı'na bir operasyon daha düzenlendi. Bu operasyonda da Metin Ç., Ferhat Ö. ve Fuat D. de yakalanarak gözaltına alındı.

700 bin liraya ve lüks araçlara el konuldu

Çalışmalar kapsamında soygunda gasp edilen paranın yaklaşık 700 bin lirası da ele geçirildi. Şüphelilerin çaldıkları parayla akrabalarının üzerine 3 lüks araç aldıkları ortaya çıktı. El konulan araçlar şubeye götürülürken, işlemleri tamamlanan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Soygun anı ise kameralara yansıdı. 

Doğan Can Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dolmuşun açık bırakılan kapısından düşen kadın hayatını kaybetti Adana’da otobüste ücret ödemek için ayağa kalktığı sırada açık bırakılan kapıdan 24 Nisan günü aşağı düşerek ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre kaza, 24 Nisan günü saat 14.30 sıralarında Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi Güney Kampüs yolunda meydana geldi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kontrole giden Hatice Sabahi (75), evine dönmek için Vedat K.’nin kullandığı 01 J 0364 plakalı özel halk otobüsüne bindi. Sürücü direksiyon başında sigara içtiği sırada otobüs kapısı açık bir şekilde ilerlerken, Sabahi ulaşım kartını göstermek için ayağa kalktı. Manevra sırasında dengesini kaybeden Sabahi, açık olan kapıdan aşağı düşerek başını asfalta çarptı. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri, Sabahi’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürdü. Sürücü ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Hastanede ameliyata alınan 6 çocuk annesi Sabahi’nin beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu belirlendi. Kafatasında biriken kan boşaltılan Sabahi, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi. Sabahi’nin emekli öğretmen eşi Cemil Sabahi (74) ile çocukları hastaneye giderek, gelecek iyi haberi beklemeye başladı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen sürücü Vedat K. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sabahi ise bugün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sabahi, yakınları tarafından alınıp toprağa verilecek.
Balıkesir CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili, yaşamını Sinem Satılmış ile birleştirdi. Çiftin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen nikâhını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili ve Sinem Satılmış, Ayvalık’ta gerçekleştirilen nikâh töreniyle yaşamlarını birleştirdi. Çiftin nikâhını CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. Başkan Ahmet Akın, nikâh öncesi yaptığı konuşmada, “Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz hepimiz birlikteyiz. Yani büyük bir aileyi, ‘ailem’ dediğim Balıkesir’de toplamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cennet bölgemiz Balıkesir’e, Ayvalık’a hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. Ayvalık’taki bir restoranda gerçekleştirilen nikah törenine, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP PM üyeleri Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.