ASAYİŞ - 31 Mart 2010 Çarşamba 17:16

İstanbul'da fuhuş operasyonu

A
A
A
İstanbul'da fuhuş operasyonu

Doğu Bloku ülkelerinden iş bulma vaadiyle getirdikleri kadınları, pasaportlarına el koyup fuhuşa zorladıkları belirlenen şebeke çökertildi. Yakalanan 71 kadından 1'inde frengi hastalığı, 2'sinde HIV virüsü ve 23'nde de cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu liderliğini H.T.'nin yaptığı fuhuş çetesinin izine ulaşıldı. Çetenin, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerindeki otellere kadın ve müşteri temin ettikleri, yerli ve yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlendi. Yapılan çalışmalarda fuhuş çetesinin, kadınlara uyuşturucu madde temin ederek, bu uyuşturucu maddeleri otele gelen müşterilere sattıkları tespit edildi. Takipler sonucu çete lideri H.T. ve beraberindeki 15 şebeke üyesinin, organize bir şekilde yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ortaya çıktı. Fuhuş pazarlığı sırasında şebekenin yakalanmamak için araba kiralar gibi davrandığı ortaya çıktı. Fuhuş görüşmelerinde ise "Yeni araba geldi, uykun fiyat, sıfır araba" gibi cümleler kullanıldığı belirtildi. 

Şebeke üyelerinin, Doğu Bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri aracılığı ile daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öğrenildi. Zanlıların, yabancı uyruklu kadınları Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde bulunan bazı otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyarak, her birini yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhşa zorladıkları tespit edildi. Jandarma ekipleri gerekli takip ve tespitlerin ardından şebekeyi ortaya çıkarmak için harekete geçti. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bulunan 15 ev, 4 otel ve 2 gece kulübüne 27 Mart günü sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, fuhuş yaptırıldığı belirlenen 71 yabancı uyruklu kadın ile birlikte "fuhuşa teşvik", "aracılık", "yer temini" ve "uyuşturucu madde ticareti" yaptığı tespit edilen 13 şebeke üyesi 13 kişi yakalandı. 

Yakalanan şüpheli şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 71 adet pasaport, 6 adet cep telefonu, 7 adet sim kart ve 80 şişe kaçak içki ele geçirildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan organize suç örgütünün elinden kurtarılan 71 yabancı uyruklu kadının yapılan sağlık kontrollerinde 1'inde frengi, 2'sinde HIV, 23'ünde de cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildi. Frengi hastalığı bulunan kadınla para karşılığı birlikte olan bir erkeğinde, hamile olan eşinin bu hastalığa yakalandığı öne sürüldü. Fuhuşa zorlanan kadınların işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecekleri öğrenildi.

ERHAN YILMAZ-İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.