ASAYİŞ - 21 Temmuz 2016 Perşembe 11:07

İstanbul'da sıcak saatler!

A
A
A
İstanbul'da sıcak saatler!

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Sütlüce'deki yerleşkesine iddiaya göre darbe girişimi soruşturması çerçevesinde operasyona gelen polis ekiplerine,bir güvenlik görevlisi zorluk çıkardı.Güvenlik görevlisinin havaya ateş açması sonrası polis yaptığı operasyonda üç kişiyi gözaltına alırken, sıcak dakikalar kameralarca kaydedildi

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bu sabah saatlerinde darbe girişimi soruşturması çerçevesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne operasyon gerçekleştirdi. Bu sırada üniversitede güvenlik görevlisi olduğu iddia edilen bir kişi polislere direnerek, havaya ateş açtı. Bunun üzerine polis ekipleri yaptığı operasyonda güvenlik görevlisinin silahını alarak etkisiz hale getirdi. Operasyonda üç kişi gözaltına alınırken,gözaltına alınanların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi. Sıcak dakikalara sahne olan operasyon kameralarca saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde Özel Harekat polisleri binaya giriyor. Üç kişiyi yere yatırıyor. Ardından gözaltına alınan şahıslar polis otosuna bindirilerek emniyete götürülüyor.

 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde koruma polisi gözaltına alındı

Beyoğlu Sütlüce’de bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kampüsünde hareketli dakikalar yaşandı. Edinilen bilgi ve iddialara göre 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren’in uzun yıllar korumalığını yaptığı öğrenilen polis korumasının FETÖ/PYD bağlantılı olduğu iddiasıyla polis ekipleri tarafından gözaltına alınmak istendi. Kendisini gözaltına almak isteyen polislere direnen ismi öğrenilemeyen koruma polisi, havaya ateş açınca üniversiteye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Özel Harekat Polisleri eşliğinde üniversiteye giren polis havaya ateş açan koruma polisini yere yatırarak gözaltına aldı. İsmi öğrenilemeyen koruma polisi emniyete götürülürken iki kişinin de ifadesi alınmak üzere polis tarafından emniyete götürüldüğü öğrenildi. Havaya açılan ateş sonrasında polis ekipleri ile olay yeri inceleme ekipleri uzun süre inceleme yaptı. Havaya sıkılan kurşunların birinin üniversitesinin girişinde bulunan cam kulübeye isabet ettiği görüldü.
 

Murat Horoz-Mustafa Bakırhan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Yozgat’ta hasta ve yaşlıların “Berber Mesut’u” gönüllere taht kuruyor Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde berberlik mesleğini sürdüren Mesut Taştan, son 3 yıldır engelli, yaşlı, hasta, kimsesiz ve köy çocuklarının saç-sakal tıraşını gönüllü olarak ücretsiz yapıyor. Kendi imkanlarıyla köy köy dolaşan Taştan, vatandaşların saç-sakal tıraşlarını yaparak onları Kurban Bayramı’na hazırlıyor. Akdağmadeni İlçesinde berberlik mesleğini icra eden Mesut Taştan (35), kendi imkanlarıyla köyleri dolaşarak, sağlık sorunları veya yaşlılık nedeniyle berbere gelemeyen vatandaşlara ücretsiz saç ve sakal tıraşı hizmeti sunuyor. Mesut Taştan’ın bu gönüllülük faaliyeti, ilçe sakinleri tarafından da büyük takdir ile karşılanıyor. Her hafta belirli günlerde, yanında taşıdığı ekipman çantası ile köy köy gezerek yaşlı ve hastaların evlerine konuk olan Taştan, onların saç ve sakal bakımlarını özenle yapıyor. Taştan, ayrıca bölgedeki köy okullarında eğitim gören öğrencilerin de saç kesimi yapıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Taştan, vatandaşların saç ve sakal tıraşlarını da yaparak onları hem bayrama hazırlıyor hem de hayır dualarını alıyor. Taştan´ın bu özverili çalışması, köylerdeki yaşlı ve hasta vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra, onlara moral ve sosyal destek de sağlıyor. Evlerine giderek onlarla sohbet eden ve dertlerini dinleyen ve gittiği evin birtakım iaşesini karşılayan Taştan, bu hizmeti büyük bir sevgi ve gönüllülük ile sürdürüyor. "15 günde bir eşimi tıraş ediyor" Eşi engelli olduğu için berbere gidemediğini söyleyen Hatice Tomarık “Benim eşim engelli, ayağa kalkamıyor, Mesut oğlum da eve geliyor ve eşimi ücretsiz tıraş ediyor. 15 güne bir eşimi tıraş ediyor. Ona çok teşekkür ediyorum” dedi. "Bu Rabbimin rızası için yapılan bir hizmet" Mesut Taştan köylere giderek ücretsiz tıraş yaptığını ifade ederek, "Akdağmadeni’nde berberlik yapıyorum. Gönüllü olarak, yaşlı, engelli amcalarımızı ve köyde okuyan bütün öğrencilerimizi köye giderek tıraş ediyorum. Hiçbirinden herhangi bir ücret almıyorum, bu Rabbimin rızası için yapılan bir hizmet. Gönülden gelen bir iş bu, bana bağımlılık yaptı, onların yüreğine dokunup mutlu etmek beni de mutlu ediyor. Akdağmadeni ilçemizde 85 köydeki yaşlılarımız var, onlar ilçeye gelip tıraş olamıyorlar. Biz de onların ayağına gelip gönüllü olarak onları evlerinde tıraş ediyoruz” şeklinde konuştu.
Muş Alpaslan Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden büyük başarı MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki Alpaslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Erzincan’da düzenlenen bölge yarışmalarında Arapça şiir ve çocuk şarkıları dallarında büyük başarılar elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandılar. Öğrencilerden Ebrar Keklik, öğretmeni Gökçenur Erdoğan rehberliğinde Arapça şiir alanında önemli bir başarıya imza attı. Diğer yandan Toprak Güzey, Alev Turanlı, Şevin Dinçer, Hiranur Çakır ve Medine Yalçınkaya isimli öğrenciler ise Rabia Nur Hanedar öğretmenleri rehberliğinde Arapça çocuk şarkıları dalında dikkat çeken bir performans sergilediler. Bu başarılı öğrenciler, Malazgirt’te yapılan yarışmalarda ilçe birinciliğinden başlayarak Muş il birinciliği ve ardından Erzincan’da düzenlenen 3. Bölge Finalleri’nde birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandılar. Okul Müdürü Sedat Esen ve öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya’yı makamında ziyaret etti. Kaya, öğrencilere Türkiye finallerinde başarılar dileyerek, önemli başarılarından dolayı öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek tebriklerini iletti. Kaya, “Bu başarılar, öğrencilerimizin azimleri ve öğretmenlerinin destekleriyle elde edilmiştir. Gelecekte de bu tür başarıların artarak devam etmesini diliyorum. Öğrencilerimize ve emeği geçen herkese tebriklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Mersin Mersin’deki kadın cinayetinin şüphelisi tutuklandı Mersin’de bir kadının evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Şüphelinin, cinayeti itiraf ettiği ve çelik kasayı da çaldığını söylediği öğrenildi. Yenişehir ilçesine bağlı İnönü Mahallesi’ndeki bir apartman dairesinde dün Şule Özlem U.’nun boğularak öldürülmüş bulunmasına ilişkin gözaltına alınan Ali Y’nin (20) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Zanlının emniyetteki ifadesinde, olayın yaşandığı akşam birlikte vakit geçirdiği Şule Özlem U’yu darp ettiğini, daha sonra içinde para olan çelik kasayı alarak adresten ayrıldığın söylediği öğrenildi. Olay Önceki gece polis ekipleri, merkez Toroslar ilçesindeki Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasında bulunan Heliport civarında şüphe üzerine 33 ATS 955 plakalı motosikleti durdurmuş, yapılan kontrolde Ali Y.’nin (20) kullandığı motosiklet üzerinde parçalanmış çelik kasa ve içerisinde yüklü miktarda para olduğu tespit edilmişti. Şüphelinin kasayı Yenişehir ilçesindeki İnönü Mahallesi 1401. Sokak’ta bulunan bir daireden aldığını belirtmesi üzerine adrese giden polis ekipleri, itfaiyenin yardımıyla girdikleri dairede Şule Özlem U.’nun (40) cesediyle karşılaşmıştı. Yapılan ilk incelemede kadının boğularak yaşamını yitirdiği belirlenirken, Ali Y. gözaltına alınmıştı. Şule Özlem U’nun cenazesi ise morgdaki işlemlerin ardından Afetevler Mezarlığında toprağa verilmişti.