EKONOMİ - 04 Aralık 2019 Çarşamba 11:11

İstanbul’daki Robin Hood Osmaniye’de ortaya çıktı

A
A
A
İstanbul’daki Robin Hood Osmaniye’de ortaya çıktı

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde gecekondu mahallelerinde zarf içerisinde para dağıtan gizemli hayırsever, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde mahalle bakkallarını gezip vatandaşların veresiye defterindeki borçlarını ödedi. Mahalleliler ve bakkallar borçları ödeyen gizemli hayırseveri merak ediyor.

Kadirli ilçesi 7 Mart Mahallesi, Bağ Mahallesi, Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'ndeki bakkalların önünde siyah renkli lüks bir araba durdu. Araçtan biri kadın 3 kişi indi. İçlerinden biri bakkala girerek veresiye defterindeki borçları ödemek istediklerini söyledi. Bu ilçeden olmadıklarını ve biri adına borçları ödemek istediğini söyleyen adam daha sonra veresiye defterindeki borçları ödeyip diğer bakkalları da bu şekilde tek tek gezdi.

Bu kişileri Kadirli’de ilk defa gördüğünü belirten Bağ Mahallesi'nde bakkal dükkanı işleten Ümit Üşen, “Lüks bir araba ile geldiler. Biri kadındı 3 kişiydiler. Bana veresiye defterini çıkar dediler. Niye çıkaracağım siz kimsiniz dedim. Biz borçları ödemeye geldik dediler. 2 yıldır borcunu ödeyemeyen biri vardı bende en çok borç bunun dedim. Bin 300 lira borcu vardı. Bana Bin 300 lira verdiler borcu sil deyip gittiler diğer bakkal arkadaşlara da aynı şekilde gitmişler” dedi.

İstanbul’daki Robin Hood Osmaniye’de ortaya çıktı

Aynı mahallede bakkallık yapan Mehmet Kurt ise “O gün ben bakkaldaydım. Bakkalın önünde bir araba durdu. 3 kişi indi. Biri bakkala girdi. Borç defterindeki borçları ödemeye geldik dedi. Önce şaşırdım. Siz kimsiniz dedim. Söylemediler. Sonra borcunu ödeyemeyen 2 kişi vardı onların borçlarını ödeyip gittiler” şeklinde konuştu.
Bağ Mahallesi'ndeki bakkalları gezen gizemli hayırseverler daha sonra 7 Mart Mahallesi'ne geçti. Burada bakkallık yapan Yusuf Aslansofuoğlu, “Kapının önünde durdular. İçeri biri girdi. Veresiye defterini çıkar kimin ne kadar borcu varsa hepsini ödeyeceğiz dedi. Ben duruma şüphe ile yaklaştım. Sonra Hepsini niye ödeyeceksiniz dedim. Hayır yapmak istiyor dedi. Kabul etmedim ama uzun süredir borcunu ödeyemeyen biri vardı onu söyledim sadece onun borcunu aldım. Sonra gittiler” dedi.

Şehit İbrahim Kundakçı mahallesinin bakkalı Adnan Yüce ise gizemli hayırsevere seslenerek, “Robin Hood. Bizim borç defteri de bayağı kalabalık bizim mahalleye de bekleriz duy sesimizi Robin Hood” dedi.

Şimdi bakkallar ve mahalleliler borçlarını ödeyen gizemli hayırseveri merak ediyor.

Selçuk Şavran
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Manyas’ta “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kutlanıyor Balıkesir’in Manyas ilçesinde, “Hayat boyu öğrenme haftası,” etkinlikleri kapsamında Manyas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce sergi açılışı gerçekleştirildi. Manyas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, ”Hayat boyu öğrenme haftası,” etkinlikleri kapsamında giyim teknolojileri ve el sanatları sergisi açılışı yapıldı. 1-Eylül’de açılan Halk Eğitim kurslarında 82 farklı alanda kurs açıldığı ve bu kurslara 1236 kursiyerin katılarak meslek edindiği belirtildi. Manyas Halk Eğitim Müdürlüğü hizmet binasındaki giyim teknolojileri ve el sanatları sergisinin açılışı Manyas Kaymakamı Emre Yeşil ve Belediye Başkanı Ahmet Duru tarafından gerçekleştirildi. Türk-Osmanlı sentezinin ağırlıkta olduğu sergideki kıyafetler ve el sanatları ile yakından ilgilenen Kaymakam Yeşil, “Bayanlarımızın birbirinden güzel el emeği, göz nuru eserlerini memnuniyetle izledim, kursiyerlerimizin istekleri doğrultusunda Belediye Başkanımız el sanatlarının pazarlanması konusunda bir satış noktası koyacağı sözünü de verdi. Ben tüm bayanlarımıza ucuza mal ettikleri ancak markalarla yarışabilecekleri kıyafet ve el sanatı eserleri için kendilerini kutluyorum,” dedi. Manyas Halk Eğitimi Müdürü İsmail Kurt hafta boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini ve 6 Haziran tarihinde Balıkesir’de 20 ilçenin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan eserlerin Atatürk parkında sergileneceğini söyledi. Sergi açılışına Manyas Milli Eğitim Müdürü Abdülmuttalip Erek ile kursiyerlerin yakınları katıldılar.
İstanbul Çocukların heyecanla beklediği Ümraniye Çocuk Festivali başladı Ümraniye Çocuk Festivali, ilk gününde yüzlerce çocuğu ağırladı. Her gün farklı bir parkta düzenlenecek olan festivalde Başkan İsmet Yıldırım, çocukların sevincine ortak oldu. Ümraniye Belediyesi, çocukların eğlenceli ve verimli bir yaz dönemi geçirmesi için çocuk festivalini yeniden başlattı. 3 Haziran Pazartesi günü İstiklal Mahallesi’ndeki Hacı Arif Şimşek Parkı’nda başlayan Ümraniye Çocuk Festivali’nde birbirinden eğlenceli aktiviteler yer alıyor. Başta çocuklar olmak üzere tüm mahalle sakinlerini bir araya getiren etkinliklerde interaktif çocuk oyunları, animatörler, yarışmalar, şişme oyun parkurları, palyaço, yüz boyama ve ikramlar yer alıyor. 15 gün boyunca sürecek olan etkinlikler, 17 Temmuz Çarşamba günü Altınşehir Mahallesi’ndeki Kumru Parkı’nda sona erecek. Başkan İsmet Yıldırım: “Her şey çocuklarımız için” Etkinlikte çocuklarla tek tek ilgilenen, salıncakta sallayan ve misafirlere simit ikramında bulunan Başkan Yıldırım, “Yazın geldiğini parklara gelip, eğlenen çocuklarımızdan anlıyoruz. Çocuk festivalimize biz de İstiklal Mahallesi’nden başladık. Ümraniye’mizde çocuk olmak bir başka. Her şey çocuklarımız için. Bütün çocuklarımıza her yerde, her platformda değiniyoruz. Temmuz’un 17’sine kadar her hafta 3 gün boyunca bu festivali diğer parklarımızda da düzenleyeceğiz. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler” dedi.
İstanbul Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın beraat ettiği FETÖ’ye yardım davasında gerekçeli karar Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın, FETÖ’ye yardım etme iddiasıyla yargılandığı ve beraat ettiği davada gerekçeli karar açıklandı. Kararda, ‘’Sanık Hazinedar’ın herhangi bir örgüt talimatıyla hareket ettiğini gösterir bir verinin olmadığı, para transferlerinin ticari ilişkilerden kaynaklandığının belirlendiği, hesap hareketlerinin olağan ticari işlemlere ilişkin olduğu anlaşılmıştır’’ denildi. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın, ‘üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ iddiasıyla yargılandığı ve beraatına hükmedildiği davada gerekçeli karar açıklandı. İstanbul 28.Ağır Ceza Mahkemesi’nce açıklanan gerekçeli kararda, sanık Hazinedar aleyhinde değerlendirilmesi gereken deliller arasında yer alan, sanığın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın 2014’deki iftar yemeğinde yaptığı konuşma kaydının kolaj olduğu aktarıldı. Para transferlerinin ticari ilişkilerden kaynaklandığının tespit edildiği belirtildi Açıklanan kararda, sanık Hazinedar’ın yapılan para transferlerinin ticari ilişkilerden kaynaklandığının belirlendiği, örgüte yardım amacı taşıdığı hususunda bir kanaatin oluşmadığı, sanık Hazinedar hakkında ihbarda bulunan kişilerin ifadelerinin somut olmadığı ve sanığın mahkumiyetine karar verilmesini gerektirir bir husus tespit edilemediği kaydedildi. Herhangi bir örgüt talimatıyla hareket ettiğini gösterir bir verinin olmadığı aktarıldı Sanığın hesap hareketlerinin savunmalarıyla örtüştüğünün aktarıldığı gerekçeli kararda, bu haliyle hesap hareketlerinin olağan ticari işlemlere ilişkin olduğu, herhangi bir örgüt talimatıyla hareket ettiğini gösterir bir verinin olmadığı, sanığın üzerine yüklenen suçu işlediğini gösterir, her türlü şüpheden uzak kesin delil elde edilemediği de kaydedildi. Bu gerekçelerde sanık Murat Hazinedar’ın ‘üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan beraatına karar verildiği kaydedildi.
Denizli 115 kursta hazırlanan binlerce el emeği eserler beğeni topladı Denizli’de düzenlenen 115 ayrı kursta hazırlanan ve Hayat Boyu Öğrenme Haftasında görücüye çıkartılan el emeği göz nuru binlerce eser büyük beğeni topladı. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yılsonu sergisini açtı. Sergide, usta öğreticiler ve kursiyerlerin yıl boyunca emek vererek hazırladıkları el emeği göz nuru eserler sergilendi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve protokol üyeleri, kursiyerleri sergi açılışında yalnız bırakmadı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, eğitim ve öğretim alanında sürekli gelişimi teşvik eden ve bireylerin yaşam boyu öğrenmelerini destekleyen önemli bir platform olarak kabul ediliyor. Denizli’deki bu etkinlikler, kültür ve sanatın yaygınlaştırılması ve toplumun her kesiminin eğitim olanaklarına erişimini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Serginin, şehrin kültürel ve sanatsal çeşitliliğine katkı sağlaması bekleniyor. Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan Merkezefendi Halk Eğitimi Müdürü Harun Maden, 200 masada 115 ayrı kursta yıl boyunca hazırlanan binlerce eserinin sergilendiğini ifade ederek, tüm Denizlileri sergiye davet etti. Eserleri ortaya çıkartan kursiyer ve eğitmenlerini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, “Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bugünlerde, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezlerimizde kendini yetiştiren kursiyerlerimizin ve usta öğreticilerimizin emeklerini sizlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kursiyerlerimiz öğrenmenin yaşı ve öğrenmenin zamanını ortadan kaldırdılar. Öğrenerek hayatı yakalamak isteyen herkes için kapılarımız sonuna kadar açık. 2023 yılında Denizli’deki 19 halk eğitimi merkezimizde açtığımız 15 bine yakın kursumuzda 274 bin vatandaşımıza ulaştık. Denizli’ye yakışır bir şekilde eğitimlerimizi sürdürüyor ve bu hedef doğrultusunda canla başla çalışmaya, yetenekli, istekli halkımıza ulaşmaya devam ediyoruz” dedi. Öğrenmenin yaşını olmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu da, “Bu tür kurslarımız vasıtasıyla 7’den 70’e herkesi artık hayata küsmek yerine, hayata tekrar, yeni baştan bağlanmaya davet ediyoruz. Yeni bir şeyler öğrenmek ve kendisini geliştirmek isteyen tüm dostlarımız ile gerek halk eğitimin gerekse Büyükşehir Belediyemizin bünyesindeki kurslarımızda birlikte olmaktan da ayrıca mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum. Artık Denizli’nin tamamının hep birlikte kucaklaşabildiği, ‘ben değil, biz’ diyebilecek bir yüreğe sahip olunan, hep beraber kurtuluşun ancak hepimizi mutluluğa götüreceğine olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. Kursları hem eğitim hem de aile bütçesine katkı bakımından önem taşıdığına işaret eden Vali Coşkun ise şöyle konuştu: “Bugün 19 ilçemizdeki Halk Eğitim Merkezlerinde yıl boyunca kursiyerlerimiz tarafından üretilen ürünler ve sanat eserleri sergisini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl ilimizdeki kurslara 274 bin kursiyerimiz devam etti. Kurslarımızda 7’den 70’e her yaşta kurs yerimiz bu programda yer alabiliyor. Kursiyerlerimiz hem kendilerini geliştiriyorlar hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar hem de zaman zaman meslek ediliyorlar. Bu anlamda inşallah bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız devam edecek. Ben sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum, bütün kursiyerlerimize emekleri için kutluyorum”