GÜNDEM - 09 Şubat 2013 Cumartesi 10:01

İtalyan askeri gemisi Marmaris'te

A
A
A
İtalyan askeri gemisi Marmaris'te

İtalyan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı "ITS Cavour (C-550)" isimli uçak gemisi, Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi

BEHZAT GEZER/MUĞLA


Sabah erken saatlerde Marmaris’e gelen dev gemi, vatandaşların meraklı bakışları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin gözetiminde Marmaris Körfezi'ne giriş yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir hücumbot limanda bekletilirken, yine Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir bot geminin etrafında devriye görevi yaptı. Uçak gemisi "ITS Cavour (C-550)" ile beraberinde "ITS Calio Duilo (D-554)" destroyeri ve "ITS Stromboli (A-5327)" akaryakıt gemisi de geldi.

Destroyer ve akaryakıt gemisi Aksaz Deniz Üssü'ne, uçak gemisi ise Marmaris Limanı'nın büyük yolcu rıhtımına yanaştı. Filoya komutanlık eden İtalya Açık Deniz Filosu Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na ziyaretlerde bulunacak. Gemide davetliler için öğle yemeği düzenlenecek.
İtalyan gemilerinin Marmaris'te 3 gün kalacağı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da yoğun kar yolları kapattı Bursa’da yoğun kar hayatı olumsuz etkiliyor. Bursa Orhaneli-Büyükorhan ve Harmancık karayolu yoğun yağış ve buzlanma sebebiyle kapandı. İnegöl ile Kütahya Domaniç arasındaki yol da yoğun kar ve buzlanma sonrası kazalar yüzünden ulaşıma kısa süreli kapandı. Karayolları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolları açmak için çalışma yapıyor. Meteoroloji günler öncesinden uyarmasına rağmen sürücüler kar lastiği ve zincir olmadan yola çıktılar. Bursa Orhaneli karayolunda Kapıkaya mevkisinde buzlanma ve yoğun yağış yüzünden araçlar yolda kalınca ulaşım durma noktasına geldi. Bazı araçlar mahsur kaldı. Öte yandan Bursa’nın İnegöl ilçesi ile Kütahya’nın Domaniç ilçeleri arasındaki dağlık bölgede yoğun kar ve buzlanma sürücülere zor anlar yaşattı. Yol trafiğe kapanırken İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların seyir etmesine izin vermiyor Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı ise 40 santimetreye ulaştı. Yoğun kar sebebiyle jandarma ekipleri zirveye zincirsiz araçların çıkışına izin vermedi. Yoğun kar ve buzlanma sebebiyle de bir çok noktada maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de köy yollarında çalışmalarını sürdürdü. Özellikle Keles, Kestel, İnegöl, İznik, Orhaneli, Büyükorhan ilçelerinin kırsal dağ köylerinde kapanmak üzere olan köy yollarına iş makineleriyle müdahale ediliyor.