GÜNDEM - 12 Mart 2020 Perşembe 10:50

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yeni uçak park alanı

A
A
A
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yeni uçak park alanı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı apron genişletme ve yeni uçak park alanları inşaatı tamamlandı.

Çalışmaların ardından 26 yeni uçak park alanı hizmete açıldı. Yeni açılan uçak park alanları ile ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Uçak park sayısı 35’ten 61’e yükseltildi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 2 yüz 80 bin metrekare alanda yapılan 26 yeni uçak park alanı ile önceden 35 olan uçak park alanı 61’e yükseltildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Keskin,” İnşaat çalışmaları tamamlanan İzmir Adnan Menderes Havalimanının 280.000 metrekare ve 26 yeni uçak park sahasından oluşan "Apron-3 sahası" hizmete açıldı. Havalimanı Hizmet Kalitesi ödülüyle ülkemizi gururlandıran İzmir Adnan Menderes Havalimanında Apron-3 sahasının da hizmet vermeye başlamasıyla uçak park sahası kapasitesi 35’ten 61’e yükseldi. 8 uçak park sahası ise özel uçaklar için tahsis edildi” paylaşımını yaptı.

Tuncer Cengiz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da ev yangınında mahsur kalan anne ile oğlu kurtarıldı Ankara’nın Mamak ilçesinde 10 katlı apartmanın 6’ncı katındaki evde çıkan yangında mahsur kalan anne ile oğlu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Mamak ilçesi Cengizhan Mahallesi 846. Cadde’de yer alan 10 katlı apartmanın 6’ncı katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahalede yangın kontrol altına alınırken, evde mahsur kalan anne A.S. ile oğlu M.S. ise kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Anne ile oğlunun sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. Apartmanın davalık olduğu için iskanının alınmadığı iddia edildi Apartmanda yaşayan vatandaşlar ise binanın müteahhidinin sürekli değiştiğini ve bu nedenden dolayı iskanın alınamadığını iddia etti. Devam eden mahkeme sürecinden dolayı apartmanlarında eksiklikler olduğunu söyleyen vatandaşlar, sorunun çözülmesini istedi. "Üç senedir soğuklarda sobayla ısınmaya çalışıyorlar" Olayla ilgili konuşan komşulardan Hatice Kaya, "Bu binanın doğal gaz tesisatı olmadığından dolayı aileler ısınabilmek için elektrikli soba yakıyor. O soba da evdeki eşyaların üzerine düşerek yangın çıkmasına neden oluyor. Bu binanın böyle bir çözülmeyen problemi var. Defalarca da müteahhit değişti. Bina davalık oldu. Mahkeme de sürekli erteleniyor. Hem müteahhitler hem binada oturanlar mağdur durumda. Yangında mahsur kalan aile üç senedir burada yaşıyor. O aile beş çocuk sahibi bir aile. Üç senedir soğuklarda sobayla ısınmaya çalışıyorlar. Kendi dairelerinde oturdukları için ’en azından sobayla ısınalım’ diyorlar. Binanın sadece doğal gazı yok. Yangın da çok büyüktü. Ekipler hemen gelmemiş olsaydı can kaybı bile olabilirdi. Ekipler kısa sürede geldi ve müdahale etti" dedi.