ASAYİŞ - 08 Nisan 2013 Pazartesi 18:52

İzmir'de merdane ile çifte cinayet

A
A
A
İzmir'de merdane ile çifte cinayet

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Arif S. iddiaya göre 90 bin TL’lik borcunu ödemek için annesi ve anneannesini başında merdane ile vurarak öldürdü. Vahşi cinayet olaydan bir hafta sonra Arif S.’nin yakınlarından haber alamayan dayısının eve gitmesi üzerine ortaya çıktı.

İZMİR

Olay İzmir’in Gaziemir ilçesi 80 sokak Papatya Aparmanı numara 27’de meydana geldi. 56 yaşındaki Havide Sarıkaya ve annesi 81 yaşındaki Düriye Atağan’nın başlarına ve vücutlarına merdane ile vurularak evlerinde ölü bulundu.

Yakınlarından haber alamayan Havide Sarıkaya’nın diğer oğlu Ahmet Sarıkaya annesi ve anneannesinden haber alamaması üzerine çilingir yardımı ile gittiği evde korkunç manzara ile karşılaştı. İhbar üzerine adrese giden ekipler yaşlı kadınların cesetlerini oturma odasında buldu. Olay yerine gelen Sarıkaya’nın gelinleri de olayı merak ettikten sonra eve geldiklerini ve korkunç manzara ile karşılaştıklarını söyledi. Yaşanılan olayın bir hafta önce gerçekleştiği, piyasaya 90 bin TL borcu olduğu öğrenilen Sarıkaya’nın anketörlük yapan oğlu A.S.’nin olayın zanlısı olarak arandığı belirtildi.Bir başka iddiaya göre ise de A.S.’nin borcu olan 90 bin TL’yi ödemek için yakınlarından maddi destek istediği ancak kimsenin kendisine arka çıkmadığı öğrenildi. Bunun üzerine A.S.’nin annneannesi Düriye Atağan’nın altınlarını istediği ancak vermemesi üzerine çıkan tartışmaya bağlı olarak cinayeti gerçekleştirdiği ihtimalinin üzerinde durduğunun bilgisi edinildi.

‘KAPLICALARA GÖNDERDİM YALANI’

Öte yandan katil zanlısı olarak aranan A.S.’nin en son dün akşam saat 20.30 sıralarında eve geldiği, ve kısa süre sonra otomobil ile ayrıldığı belirtildi. Komşularının A.S.’ye anne ve anneannesini sorduğu zanlının da ; “Onları kaplıcaya gönderdim’ dediği öğrenildi.


Olay yerine gelen Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılığın incelemesi üzerine ekipler cesetlerin çıkarılması için mahallenin gençlerinden yardım istedi. Gençler tarafından taşınan tabutlarla çıkan cenazeler Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cenazelerin evden çıkarılış anından gözyaşlarını tutamayan komşuları; ‘Yazık oldu. Canım komşum” ifadesi ile duygularını dile getirdiler.

HABER: ALEV HAMİTOĞULLARI-EFKAN AYHAN-ONUR AKTAŞ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlarla uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı.