MAGAZİN - 01 Temmuz 2009 Çarşamba 22:16

Jackson'ın vasiyetnamesi mahkemede

A
A
A
Jackson'ın vasiyetnamesi mahkemede

Michael Jackson'ın 7 sene önce yazdığı vasiyetname mahkemeye sunuldu.

Pop idolü Jackson'ın 7 Temmuz 2002 tarihli vasiyetnamesine göre, dünyaca ünlü yıldız servetini, 3 çocuğunun bakımını üstlenen annesi Katherine'in (79) hak sahibi olduğu Michael Jackson Aile Vakfı'na bağışladı. Vasiyetnamede, annesi çocukların bakımını yerine getiremez durumda kalırsa, Amerikalı ünlü şarkıcı ve oyuncu Diana Ross'un çocukların bakımını üstlenmesini istedi.

Ünlü sanatçının, 500 milyon dolardan fazla olduğunun tahmin edildiği servetinden eski eşi Debbi Rowe'u mahrum ettiği belirtildi.

LOS ANGELES - İHA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bilgi Güvenliği Derneği yeni yönetim kurulunu belirledi Türkiye’nin alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Bilgi Güvenliği Derneği, genel kurulunu gerçekleştirdi ve yeni yönetim kurulunu belirledi. Bilgi güvenliği alanında, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren ‘tarafsız, güvenilir, etkin ve kamu yararına çalışan’ bir sivil toplum kuruluşu vizyonu ile çalışan Bilgi Güvenliği Derneği, insan kaynağı ve yeteneklerinin artırılmasını teminen; kurs, seminer, panel gibi eğitim faaliyetleri düzenlemek, inceleme ve araştırma yapmak, uluslararası faaliyetlerde bulunmak, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek, toplumda farkındalık ve nitelikli iş gücü oluşturmak amacıyla eğitim ve sertifika programları düzenlemek, konferans, panel, çalıştay, sempozyum ve benzeri etkinlikler düzenlemek ve katılmak, Siber Güvenlik Yaz Kampları düzenlemek, rapor ve bildiri yayınlamak gibi faaliyetler yürütüyor. 2007 yılında kurulan dernek, “Dijitalin Yüzyılında Teknoloji Üreten Türkiye” vizyonuyla, 2030 ve sonrası için makro seviyede hedefler ve politika önerilerinin ortaya konulacağı Türkiye 3. Bilişim Şûrası kapsamında da, “Dijital Egemenlik ve Dayanıklılık” çalışma grubuna başkanlık ediyor ve koordinasyonunu sağlıyor. Dernek yine Türkiye’de ilk, dünyada da öncülerden bir konferans olan “ISC Türkiye” Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nı da düzenliyor. Bu yıl 17.‘si düzenlenecek konferans ile konu başlıkları altında daveti konuşmacılar, paneller ve onlarca akademik bildirinin sunulacağı bildiri oturumları gerçekleşecek. Derneğin büyük katılımla yapılan genel kurulunda yeni seçilen yönetim şu şekilde oluştu: “Prof. Dr. Mustafa Alkan: Yönetim Kurulu Başkanı (Gazi Üniversitesi) Aysel Kandemir: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Düzenlemelerden Sorumlu), (Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü) Prof. Dr. Ali Aydın Selçuk: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Üniversiteler, BGD Genç ve Siber Topluluklardan sorumlu), (TOBB ETÜ) Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Etkinlikler ve Projelerden sorumlu), (Gazi Üniversitesi) Taha Yücel: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ASELSAN Genel Müdür Yrd. ( Kurumsal ve Sektörel İlişkilerden Sorumlu), (Aselsan A.Ş.) Oğuz Yılmaz: Genel Sekreter (Labris Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü) Cevdet Atalay: Genel Muhasip (T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı) Mert Özarar - Üye (Hazine Maliye Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürü) Mustafa Canlı - Üye (MEB YEĞİTEK Genel Müdürü) Salih Talay - Üye (HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü) Prof. Dr. Aslıhan Tüfekçi - Üye (Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Müdürü).”
Karabük Eflanispor BAL mücadele edecek Karabük 1. Amatör ligde şampiyon olan Eflanispor 19 Mayıs Pazar günü Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play Out maçında Safranboluspor ile karşı karşıya gelecek. Eflanispor Kulüp Başkanı İrfan Topçu, 19 Mayıs pazar günü oynanacak olan Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçında hedeflerinin galip gelerek BAL’a çıkmak olduğunu ve tüm spor severleri maça davet etti. Son iki sezondur futbol anlamında Karabük’e renk kattıklarını ve başarılı bir grafik çizdiklerini ifade eden Başkan Topçu, “İlk senemizde A Takımımız ile Play-Of yarı finali, U18 takımımız ile yerel ligde şampiyonluk yaşayıp Sinop’ta düzenlenen U18 Türkiye şampiyonasına katıldık. Şampiyonada Kastamonu Özel İdareyi yenerken, Samsun Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olduk ve turnuvayı tamamladık. İkinci senemizde ise A takımımız ile şampiyonluk yaşarken U18 takımımızla yerel ligde 1 gol averajıyla şampiyonluğu kaçırdık. Tabiki şampiyonluktan gerisi bizi başarılı saymaz. Gönül isterdi ki diğer alt yaş kategorilerinde de liglere katılalım ama maalesef bu sene olmadı. İnşallah önümüzdeki senelerde olacaktır. Amatör takımlar sponsorları ve şahsi destekçileri var ise ayakta kalırlar. Bu sebeple ana sponsorlarımız sezon başından beri bizlerden desteğini esirgemeyen tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Sezon başında koyduğumuz Amatör lig şampiyonluk hedefine ulaştık. Sıradaki hedefimiz Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçını yenerek BAL’a yükselmek. Ben teknik ekibime ve futbolcularımıza inanıyorum ve güveniyorum. Bu hedefimizi de gerçekleştireceklerdir. BAL Play Out maçı zorlu ve keyifli bir maç olacaktır. Rakibiz Safranboluspor Bal liginde Karabük çapında iyi puan topladı. Ligi 8. sırada bitirdiler Kendileri tebrik ederim. Zorlu bir sezonu başarılı bir şekilde tamamladılar. Yarın oynayacağımız maçta tüm spor severleri bu zorlu müsabakada takımımıza destek vermeye bekliyorum” dedi.