ASAYİŞ - 24 Ocak 2021 Pazar 09:20

Jandarma operasyonunda 103 kilo uyuşturucu ele geçirildi

A
A
A
Jandarma operasyonunda 103 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Avcılar ve Büyükçekmece’de düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda 103 kilo uyuşturucu madde ve 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Şebeke liderinin yurt dışından suç örgütünü yönettiğini tespit eden jandarma, 2 kuryeyi gözaltına aldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yaptığı çalışmalarda S.Ö. isimli şahsın yasa dışı yollarla Çin’den temin ettiği uyuşturucu maddeyi hava ve deniz yolu ile ülkeye getirdiğini belirledi.

Şüphelinin getirdiği uyuşturucuyu örgüt üyeleri M.T., Ü.B. ve kurye olarak kullanılan A.M.A. isimli şahıslar aracılığıyla İstanbul genelinde piyasaya sürme hazırlığında olduğunu tespit eden jandarma harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takipte örgüt lideri S.Ö.’nün Avcılar ve Büyükçekmece’de depo kiraladığı, ardından Ataşehir’de ikamet eden ve uyuşturucu maddelerin dağıtımını yapacak A.M.A. ile irtibat kurduğu belirlendi. S.Ö.’nün faaliyetlerin tespit edilmesini önlemek ve uyuşturucu maddelerin yakalanmasının önüne geçmek için örgüt mensuplarını birbirinden çok uzak mesafedeki bölgelerden seçtiği tespit edildi. Jandarma ekipleri, örgüt lideri S.Ö.’nün kurye olarak kullandığı A.M.A. isimli kadını yakın takibe aldı. A.M.A.'nin Büyükçekmece’de irtibatlı bulunduğu M.T'den bonzai isimli uyuşturucu maddeleri teslim aldığı sırada operasyon için düğmeye basıldı. Kurye A.M.A.'nin evinde yapılan aramada evin çeşitli yerlerine gizlenmiş hassas teraziler ve 4 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. A.M.A.’nın uyuşturucu madde satışından elde ettiği değerlendirilen paraları ise buzdolabında sakladığı görüldü. Evde yüklü miktarda Türk lirası ve dolar ele geçirildi. Örgütün kullandığı araçta da bagaj kısmındaki torbalarda 100 kilogram bonzai, 2 kilogram mariuhana isimli uyuşturucu madde ve 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan A.M.A. ve M.T., jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Jandarma operasyonunda 103 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Öte yandan, şebeke liderinin hakkındaki arama kararları nedeniyle örgütü yurt dışından yönettiği tespit edildi.

Zöhre Alagöz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü Gümüşhane il genelinde dün etkili olan yağmur yağışı yüksek kesimlerde gece yerini kar yağışına bıraktı ve günler sonra yüksek kesimler yeniden beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerinde sarı uyarı verdiği Gümüşhane’de beklenen kar yağışı gerçekleşti. Kentin yüksek kesimleri beyaz gelinliğini yeniden giydi. Dün akşama kadar devam eden ve kent merkezinde metrekareye 26 kilogram yağışın düştüğü Gümüşhane’de sabaha karşı yağmur yağışı yerini kar yağışına bıraktı. Bazı noktalarda kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, kar yağışının bu gece de devam etmesi bekleniyor. Merkeze bağlı Yağmurdere Vadisi’nde yer alan köylere ulaşımı sağlayan 2 bin 280 metre rakımlı Kostan Dağı geçidinde kar ve tipi etkili olurken denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı’nda ise kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen Limni Gölü’nde yağışın ardından gölün etrafını sarmalayan çam ağaçları beyaz örtüyle kaplanırken eşsiz bir manzara oluştu. Tesis işletmecisi Mustafa Eroğlu, her yıl olduğu gibi Hıdırellez gününe denk gelen 5 Mayıs tarihinde yine kar yağışı gerçekleştiğini belirterek, “Akşamdan itibaren şiddetli yağışın ardından gerçekleşen kar yağışıyla beyaz örtüye büründü. Her yıl Gümüşhane’nin yüksek kesimleri ve Limni Gölü böyle bir kar yağışı gerçekleşiyor. Bu yıl da yine aynısı oldu. Kar yağışının ardından ortaya çıkan güzel görüntüyü gelen turistler görebiliyor” dedi.