En son 7.'si yine Antalya'da yapılan ve bu alanla ilgili hekimlerin yoğun ilgi gösterdiği kongre, yoğun bilimsel program ve kurslarıyla göz dolduruyor. Geçen yıl yapılan 7. Türk Alman Jinekoloji Kongresi 2 bin 300 kişiyi aşkın katılımcı ile uzun süre bahsedilmişti. Dört ayrı salonda paralel oturumların yapıldığı kongreye 16 ülkeden 550 bildiri gönderilmişti.
Prof. Dr. Prof. Dr. Klaus Vetter ile birlikte kongre başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Cihat Ünlü, bu yıl 8.'si düzenlenecek kongrenin, TAJEV bünyesinde 29 Nisan-3 Mayıs 2009 tarihleri arasında Antalya-Kemer, Sungate Port Royal Resort'de gerçekleştirileceğini ifade etti.
Prof. Dr. Ünlü, "Zengin bir bilimsel içerikle hazırlanmış programda konuşmacı olarak, kendi alanında son sözü söyleme etkinliğine sahip 50'ye yakın yurtdışında görev yapan Türk ve yabancı bilim adamı, davetli olarak kongremize gelecektir. Ayrıca bilimsel programa yuvarlak masa toplantıları, uzmana danışma seminerleri ve uydu sempozyumları dahil edilmiştir.
Kongre öncesi kurslar ve uygulamalı eğitimler ile bilimsel içerik desteklenmektedir" dedi.
Kongre bilimsel programının oldukça zengin içerikli olarak hazırlanmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Ünlü, "Kongrede başlıca, 'İnfertilitede genetik ve hücre tedavileri, tekrarlayan gebelik kayıplarında genetik ve immünolojik faktörler, over rezervinin değerlendirilmesi, robotik cerrahi, embriyoloji, menopoz öncesi ve sonrası değerlendirme, endometriozise bağlı infertilite, endometrium kanserli hastalarda IVF, ürojinekoloji, jinekolojide 3D ultasonografinin rolü, isteğe bağlı sezeryan ile doğum, androloji, over kanserinde fertilitenin korunması, jinekolojik cerrahi, histerektomi sonrası seksüel yaşam, gebelikte serviks' gibi geniş bir yelpazede konu başlıklarında sunumlar gerçekleşecektir" dedi.
YUSUF ZİYA ERARSLAN-ANKARA








