DÜNYADAN FUTBOL - 23 Nisan 2020 Perşembe 15:34

Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2022'ye ertelendi

A
A
A
Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2022'ye ertelendi

UEFA, 2021 yılında düzenlenmesi planlanan Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 1 yıl ertelenerek 6-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında oynanacağını açıkladı.

UEFA, 2020 Avrupa Şampiyonası'nın ardından 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın da ertelendiğini açıkladı. UEFA'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre turnuva 6-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında İngiltere'de oynanacak. Yeniden planlama hakkında konuşan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "UEFA EURO 2020'nin ertelenmesi konusunda acil bir karar almak zorunda kalmıştı. Bu nedenle EURO 2020'yi 2021 yılına erteledik. 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nı da hep göz önünde tuttuk. Kadın futbolunun büyümesine olan bağlılığımızla tüm seçenekleri dikkatle inceledik. UEFA, bu turnuvayı bir sonraki yıla taşıyarak, kadın organizasyonlarının amiral gemisine hak ettiği değeri vererek, en büyük futbol turnuvası olmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.