GÜNDEM - 01 Aralık 2022 Perşembe 12:40

Kadınları ve gençleri meslek sahibi yapacak iş birliğinde imzalar atıldı

A
A
A
Kadınları ve gençleri meslek sahibi yapacak iş birliğinde imzalar atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. İBB yayınladığı mesajda: “Kadınları ve gençleri meslek sahibi yapacak bu iş birliğinin diğer kentlere de örnek olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) arasında eğitim iş birliği protokolünde imzalar atıldı. Protokole, İBB adına Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan imza koydu. Törene İKMYO Yüksekokul Sekreteri Saliha Ertan, akademisyenler ve İBB yetkilileri katıldı.

İmzalanan protokole göre değişik alanlarda İKMYO öğrencilerine ve topluma yönelik eğitim programları düzenlenebilecek, kurumlar arası, ulusal ve uluslararası projeler yürütülebilecek. Protokole göre, iki kurum arasındaki işbirliği 1 yıl süre ile olup, uzatılabilecek. Her iki kurum arasında daha önce kadın istihdamına yönelik “Medya Okur Yazarlığı” alanında 30 kişilik bir kurs programı düzenlenmiş ve büyük ilgiyle karşılanmıştı.

“Diğer kentlere örnek olmasını diliyoruz"
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:
“İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile görsel ve işitsel medya alanında kadın ve genç istihdamı oluşturmak için protokol imzaladık. Kadınları ve gençleri meslek sahibi yapacak bu iş birliğinin diğer kentlere de örnek olmasını diliyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.