ASAYİŞ - 12 Eylül 2017 Salı 11:48

Kahramanmaraş’ta FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

A
A
A
Kahramanmaraş’ta FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün haberleşme ağı olan "Bylock" kullanıcısı oldukları tespit edilen kişilere yönelik çok sayıda adrese operasyon yapıldı. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

Muhammet Özer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de alkollü sürücü tünel içerisinde kazaya neden oldu, darp edilmekten son anda kurtarıldı Sultangazi Osmangazi tüneli içerisinde arıza yapan aracın yol kenara çekilmesi nedeniyle trafiğin yavaşladığını fark etmeyen alkollü sürücü, gaza basınca kazaya neden oldu. 4 aracın karıştığı kazada ölen ya da yaralanan olmazken, olay yerinden kaçmaya çalıştığı öne sürülen alkollü sürücüyü darp edilmekten bekçiler kurtardı. Edinilen bilgiye göre olay, cumartesi saat 23.30 sıralarında Sultangazi Cebeci Mahallesi Osmangazi tüneli içinde yaşandı. İddiaya göre tünel içerisinde arıza yapan araç, sürücüsü tarafından yol kenarına çekildi ve çevresine uyarı levhası konuldu. İkazı anlayan sürücüler ise hızlarını düşürdü. Alkollü olduğu iddia edilen bir sürücü ise, araçların hızlarını düşürdüğü anlamayınca gaza basmaya devam ederek, önündeki araca çarptı. Toplam 4 aracın birbirine girdiği kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Tünel tek yönlü trafiğe kapandı, sürücüyü darp edilmekten bekçiler kurtardı Tünel tek yönlü trafiğe kapandı ve araçlar geriye doğru çıkmak zorunda kaldı. Ardından kazaya neden olan alkollü sürücü, iddiaya göre olay yerinden kaçmak istedi. Diğer sürücüler ise şahsı yakalayarak darp etmeye çalıştı. Kazayı fark eden bekçiler, olaya müdahale ederek alkollü sürücüyü darp edilmekten son anda kurtardı. Bekçilerin destek talebi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçları zarar gören sürücüler, alkollü sürücüyü tekrar darp etmek istedi. Alkollü sürücü bu defa olay yerine gelen polis ekipleri tarafından tedbir amaçlı ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü. Tünel tek yönlü olarak yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapanırken, kazaya karışan 4 araç çekici yardımıyla bulundukları yerden kaldırıldı. Kaza nedeniyle yoğun olan trafik daha sonra normal seyrine döndü.
Adana Gençlerden kanalda boğulmaya karşı ’Adana usulü’ güvenlik önlemi Adana’da son iki haftada 5 boğulma vakası yaşanınca serinlemek için sulama kanalına giren gençler, kendilerince ip ile güvenlik önlemi geliştirdi. Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da hava sıcaklığı rekor seviyeye ulaştı. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte her yıl onlarca kişinin boğularak hayatını kaybettiği kanallara akın eden gençler yüzerek serinledi. Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde bulunan sulama kanalında yüzen gençler de, kanaldaki akıntıya kapılma ihtimali karşı ipe tutunarak sudan çıkabilecekleri güvenlik önlemi alarak suya giriyor. Sudan ipe tutunarak çıkıyorlar Bölgede sulama kanalı üzerinde bulunan köprüden kanala atlayan gençler, bir süre yüzdükten sonra kendilerini akıntıya bırakarak sudan çıkmak üzere kanal kenarında bulunan demirlere bağladıkları ipe tutunuyor. Gençler, akıntıya kapılmaktan kendileri bu şekilde koruduklarını ifade ederek, ipe tutunarak sudan çıkıyor. "Güvenlik amacıyla ipimizi bağladık" Çocukluğundan bu yana bu yöntem ile kanalda boğulma önlemi aldığını belirten Muhammet Kırtay, "Akıntıya kapılınca tutmak için güvenlik amacıyla ipimizi bağladık. Aramızda ufak çocuklar oluyor. İp güvenli oluyor. Ama kötü bağlanırsa sıkıntı işte. Küçük çocuklar tutunurlar. Bu ipler çok hayat kurtardı" dedi. Öte yandan, Adana’da Ocak ayından bu yana 10 kişi sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti.
Samsun Bisiklet gezgini 7 yılda 126 bin kilometre yol kat ederek Türkiye’yi 9 kez turladı, 10. tura başladı Bisiklet gezgini Ömer Töremen 7 yılda 126 bin kilometre yol kat ederek Türkiye’yi 9 kez turladı, 10. tura çıktı. Bisiklet gezgini 48 yaşındaki Ömer Töremen, 10. Türkiye turuna başladı. 3 yıl aradan sonra Samsun’un Bafra ilçesine üçüncü kez geldi. Bisiklet yolculuğunda doğada ağaçların altında ve ormanlık alanlarda çadır kurmadan kalan Töremen, doğal ortamlarda bulduğu meyvelerle beslendiğini söyledi. Bafra’da Fener Burnu’nda deniz kenarında 2 gece konaklayan Töremen, "Gaziantep’te yaşıyorum. 2017’den beri bisiklet turları düzenliyorum. Bu süreçte 126 bin kilometre yol yaptım. Türkiye’yi 9 kez turladım, 81 ili ve 850 ilçeye gördüm” dedi. Bisiklet macerasını anlatan Töremen, “İlk defa 2017 yılında Gaziantep’ten Urfa güzergahından Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Iğdır, Kars, Ardahan üzerinden Karadeniz’e çıktım. İlk olarak Türkiye haritasının çerçevesini dalaşayım dedim. Hopa’dan İstanbul Anadolu yakasına kadar sahil bandından gittim. Daha sonra Marmara Denizi’ni 800 kilometre dolaştım. Daha sonra Edirne’den başlayıp Muğla’ya kadar Ege’yi bitirdim. Oradan Akdeniz’i Yayla Dağı’na kadar Hatay bölmeden bu şekilde Türkiye haritasını dolaşmış oldum. Yaklaşık 5 bin 500 kilometre yol yaptım. Daha sonra gelip Türkiye turunu tamamladım. Kıbrıs’ta 6 vilayeti gezdim. Gürcistan’da 10 kadar şehir gezdikten sonra bu bende hastalık oldu. Hevesimi kırmadan, motivasyonumu hiç düşürmeden 7 yıldan beri turu bu şekilde motive ettim. Açık alanda yatıyorum. Yanımda bulunan birkaç parça eşyaları üzerime örtüyorum. Eksi 10’a kadar arazide yatabiliyorum. Uyku tulumu veya çadır kullanmadan tamamen arazide kalıyorum. Bana göre zorluk yok. 2 bin, 3 bin rakımlara kadar çıktım. Ovit Tüneli’ni geçtim, Ovit Dağı’nın bir tarafında Anzer Yaylası’na çıkar. O tarafa 3 bin 500 rakımlara kadar çıktım. Karlı havada gittim. Zorluğu seviyorum. Her halde adrenalin yolu beni daha çok motive ediyor. O yüzden heyecanı yüksek tutacak güzergahlardan gidiyorum. Anadolu bir başka. On kere de turlasan, 20 kere de turlasan hiç usandırmıyor. Çok güzel bir ülkemiz var, bunun kıymetini bilelim. 3-5 sene daha yollarda olmayı düşünüyorum. Ondan sonra bu bacaklar bizi taşımayacak. Şu aşamada 126 bin kilometreye geldim. 150 binlerde bırakırım diye düşünüyorum büyük bir ihtimalle. Ondan sonra da yerleşik bir hayata geçeceksem denize kıyısı olan bir yeri tercih etmek isterim veya göl su olacak. Her yerde insan kazanıyorum her şeyden önce. Tanıştığım insanlar hep güzel insanlar oluyor. Bu turların en büyük artısı da bu. Her şeyden önce dost kazanıyorum” diye konuştu. Töremen, “Samsun’dan sonraki hedefim bayrama kadar Amasya üzerinden Çorum dağlık yollardan Yozgat, oradan da Nevşehir üzerinden Kayseri, Kahraman Maraş ve Gaziantep’e ulaşmak. Günlük ortalama 90 kilometre olacak. Rahatlıkla varacağımı zannediyorum” şeklinde konuştu.
Bursa Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya ağır sözler Fenerbahçe Kulübü’nün yaklaşan kongresi öncesi Bursa’daki genel kurul üyeleriyle bir araya gelen Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Ali Koç’un listesinde yer alan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı hakkında sert açıklamalarda bulundu. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (NOSAB) yemekli toplantıya yönetim listesinde yer alan Nihat Özbağ ve Ömer Onan ile birlikte katılan Aziz Yıldırım, Bursalı kongre üyelerinden destek istedi. Sarı-lacivertli dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Yıldırım, kendisine yöneltilen soruları açık yüreklilikle cevaplandırdı. Acun Ilıcalı’nın kendisi hakkındaki sözlerinin sorulması üzerine sert tepki veren Yıldırım, "Acun, kaşınıyor. Kaşınmasın. Çıkmış bu gece bir televizyon programında benim hakkımda konuşuyor. Mourinho ile Londra’da görüşmüşüm. Yanlış biliyor, Londra’da değil Roma’da görüştüm. Gerizekalı Acun. 2016 ya da 2017 yılında basketbol takımımız Beşiktaş’ı yenerek şampiyon olmuştu. O şampiyonluk eğlencesinde Acun da vardı. İki tane Dominik varmış. İşte bu Dominik’te Fetöcülere pasaport ve oturma izni veriyormuş dediler. Kendisiyle konuştum ve yapma dedim. Yapmıyorum, etmiyorum dedi ama yapıyormuş. Öğrendik sonradan. Ayrıca Acun’un oraya kalkan özel uçakları da takip etsinler başka bir şey demiyorum. Adnan Oktar’a sadece 1 sene gittim diyor ama 9 sene gitmiş. Hakkında yazılan 3 bin 500 sayfalık fezlekeyi okudum" ifadelerini kullandı. Yıldırım, bir soru üzerine kendisinin sadece bir başkan olmadığını belirterek, "Ben Başkan değilim, liderim. Herkes başkan olur ama lider olamaz" diye cevap verdi. 2012 yılında "Ne şikesi memleket elden gidiyor" dediğini hatırlatan Yıldırım, "Şimdi ise Fenerbahçe elden gidiyor diyorum" ifadelerini kullandı. Acun Ilıcalı’nın Ankara ile iletişimi sağlayacağım yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Aziz Yıldırım, "Acun, Cumhurbaşkanından yetki almış gibi her şeye garanti veriyor. O işleri ben hallederim diyor. Listelerine bakıyoruz hükümete yakın isimler var. Fetö’ye yakın isimler var. Devletle kavga edilmez ama siyaset ile de işimiz olmaz" ifadelerini kullandı. Aziz Yıldırım, göreve seçilmesi halinde Mourinho ile çalışacaklarını söyledi.