2015 GENEL SEÇİM - 29 Mayıs 2015 Cuma 14:26

Kalmaz: 'HDP baskıyla oy alamayacak'

A
A
A
Kalmaz: 'HDP baskıyla oy alamayacak'

AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Arif Kalmaz,HDP'nin baskıyla oy alamayacağını söyledi.

AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Arif Kalmaz seçim çalışmaları kapsamında Avcılar’da ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kalmaz, HDP’ye sert eleştiriler yöneltti.
Yaklaşık iki aydır sahalarda olduklarını belirten Kalmaz, “Eskiden gittiğimiz kapılar bize duvar oluyordu. Şimdi ise parti büyüklerimizin ve hükümetimizin yaptığı çalışmalarla her duvardan bize kapılar açılıyor. Arazide hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Halkın yoğun ilgisini görüyoruz. Siyasi rakiplerimiz CHP, MHP ve HDP karşımızda bir olmuş, bize karşı birlikte mücadele veriyor. Hepsi aynı söylemler içinde ve bir gibi hareket ediyorlar. Bizim karşımızda hepsi aynı zihniyete dönüşüyor. Biz halkın içinden gelen bir partiyiz. Yıllardır yaptıklarımızı halkımız görüyor. Bunları teminat olarak kabul ediyor. Bize güveniyor” dedi.

“HDP, KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİL”
AK Parti’nin Kürt kökenli Milletvekili adaylarından olan Arif Kalmaz, AK Parti’ye oy veren Kürt vatandaşların bu kez HDP’yi tercih edeceği yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirterek, “Bu tür söylemlerin olduğu doğrudur ancak özünde böyle bir şey olmayacak. 1990’lı yıllarda askeri vesayetin ve PKK’nın baskısından dolayı Kürt vatandaşlar memleketlerini bırakarak başka illere göç etmek zorunda kalmışlardı. Bugün HDP kendisini sözde bir Kürt partisi olarak ilan etmiş. Ancak HDP kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil aksine geçmiş yıllarda Kürt vatandaşlara yapılan o baskıların aynısını yapan partidir. Ben ve ailem 1994 yılında PKK baskından kaçarak İstanbul’a geldik. HDP, “asker, Jitem ve devlet bize baskı yaptı” diyor ama bugün aynı baskıyı Kürt halkı üzerinde HDP yapıyor” diye konuştu. 

MEHMET ALTUNIŞIK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir